Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.23. 10:55

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2012.08.04. 11:30 

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.04. 21:39 

Ssuggi, én is kedvet kaptam az olvasgatáshoz újra itt. :debil: Bár most nappal repkedsz, én meg éjjel....talán egyszer összeakadunk! :lol: :hug: Más már úgysem jár erre. :( Ketten kezdtük, ketten végezzük. :hug:

Ha jó kis történetet találsz, hozd ide, mindig szerettem az írásaidat. A saját diliseidet is :debil: és azt is, ha másokét osztod meg! :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.09. 12:02 
Mesemondó

Kép

Marcsi ezt neked hoztam.

Kép

:hug: :hug: [/color][/quote]

quote="Baranygazda"]Kép

Marcsikám! Ezt neked hoztam.[/quote]

malacka írta:
Ssuggi, én is kedvet kaptam az olvasgatáshoz újra itt. :debil: Bár most nappal repkedsz, én meg éjjel....talán egyszer összeakadunk! :lol: :hug: Más már úgysem jár erre. :( Ketten kezdtük, ketten végezzük. :hug:

Ha jó kis történetet találsz, hozd ide, mindig szerettem az írásaidat. A saját diliseidet is :debil: és azt is, ha másokét osztod meg! :hug:

Pár napja nagyon szomorú vagyok !

A véletlen ma idehozott,azt hiszem NEM IS VOLT VÉLETLEN :roll:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.09. 23:18 

Szia Marcsi :hug: :hug: :hug:
Miért vagy szomorú? Ne legyél, nézd hoztam valamit ami remélem tetszeni fog, nagyon szépek benne a ruhák.

KATT IDE

:hug: :hug:

És malacka is erre járt, szia :hug: :hug:
Hát hoztam valamit, de nem tudom volt-e már itt, még nem tudtam sajnos minden olvasnivalót pótolni, az még messzebb van. :oops:

Az igazi barátság (japán mese)

Valamikor régen, nagyon régen, a magas hegyek tövében, egy sűrű erdőben élt két démon. Az egyik vörös volt, a másik kék. A vörös démon nagyon szerette az embereket, főként a gyerekeket; egyfolytában azon töprengett, hogyan tudna barátságot kötni velük.
- Szereted a gyerekeket? – kérdezte tőle a kék démon.
- Igen, igen! – kiáltotta a piros démon.
- Szeretnél játszani velük?
- Igen! Igen!
- Szeretnéd, ha a barátaid lennének?
- Igen! Ezt szeretném a legjobban. Ezt, mert most egyetlen barátom sincs!
A kék démon a fejét csóválta.
- Jól van, ha így gondolod, akkor gyere ide, elmondom, mit kell tenned.
A piros démon odament, a kék démon pedig elmondta, mit kell tennie.
Másnap a gyerekek kimentek a patakhoz, a rétre. Virágot szedtek, koszorút kötöttek, fogócskáztak és bújócskáztak, vidáman nevetgéltek. Egyszercsak a fák közül előugrott a kék démon, és rájuk üvöltött:
- Búúúú! El innen, el! Ez az én rétem! Ha nem takarodtok, mindegyikőtöket felfalom!
A gyerekek nagyon megijedtek, azt se tudták, merre fussanak. Volt köztük olyan, aki moccanni sem bírt a félelemtől, elkerekedő szemmel nézték a félelmetesen vicsorgó kék démont, aki elindult feléjük. Azt hitték, démonebéd lesz belőlük.
Ekkor a fák közül kilépett a piros démon, és rákiáltott a kékre:
- Megállj! Ne merd bántani a gyerekeket!
A kék démon megtorpant a hang hallatán, lassan hátrafordult, és ahogy meglátta a piros démont, térdre rogyott.
- Jaj, nagyerejű piros démon! Ne bánts, kérlek, ne verj meg!
A piros démon odaszaladt a kékhez, és a fejére ütött egy bottal.
- Ijesztgeted a gyerekeket? Igen? Hogy mered ezt?
- Jaj, jaj, ne bánts! – siránkozott a kék démon.
- Hogy… mered… ijesztgetni… őket? – kiáltozott a piros démon, és minden szó után ráütött egyet a kék démon fejére a bottal.
A gyerekek csak néztek, és kicsiny, ijedt arcukon halvány mosoly jelent meg. Amikor a kék démon a fejét fogva visszamenekült a fák közé, már nevettek. Vidáman vették körbe megmentőjüket, a piros démont. Megsimogatták, megölelgették, és játszani kezdtek vele.
Este, amikor a gyerekek már hazamentek, a piros démon boldogan ment vissza a fák közé. Az erdő sűrűjében a kék démon várt rá.
- Sikerült! Köszönöm! – kiáltott a piros démon. – A gyerekek játszottak velem! Most már vannak barátaim!
A kék démon elmosolyodott.
- Eddig is volt. Legalább egy – mondta, és fejcsóválva beljebb ment az erdőbe.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.09. 23:22 

Marcsi ne légy szomorú

Kép :hug: :hug: :hug:

malacka írta:
Bár most nappal repkedsz, én meg éjjel....talán egyszer összeakadunk! :lol:

hát én most éjjel repkedek itt, de te nem vagy semerre se csülökkel se csülöktelenül :debil: :newton: :debil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.10. 06:33 
Mesemondó

Szia Ssuggi!

Hajszállal már jobb :|

Hoztam én is egy mesét :(

ANYA ÉS A LÁNYA

Kedves Lányom: ha majd egyszer öregnek látsz, légy türelmes kérlek, és mindenek előtt próbálj megérteni engem. Ha majd ugyanazt ismételgetem, ne torkollj le azzal, hogy „ezt már ezerszer elmondtad”, csak hallgass meg kérlek. Emlékezz majd, hogy kislány korodban hányszor meséltem Neked, estéről-estére ugyanazt a történetet, amíg elaludtál. Ha majd nem akarok megfürdeni, ne szégyeníts meg, ne veszekedj velem, hanem jusson eszedbe hányszor kergettelek különböző ígéretekkel az esti fürdőzés előtt. Ha azt látod majd, hogy tudatlanul állok az új dolgok előtt, hagyj időt tanulnom és ne mutasd, hogy reménytelen eset vagyok. Emlékezz rá Kedvesem, hogy mennyi mindenre tanítottalak meg kiskorodban: szépen enni, egyedül felöltözni és megfésülködni, felvenni a kesztyűt az Élet kihívásaival szemben. Ha nehezemre esik majd a járás, hagyd, hogy beléd kapaszkodjam, ahogy én segítettem Neked az első lépéseknél. Ha beszélgetés közben elejtem a szavak fonalát, ne követeld, hogy lehajoljak érte, csak hallgass meg. Amikor pedig eljönnek az utolsó napok, ne hagyj magamra azért, mert szomorúnak vagy tehetetlennek érzed majd magad. Segíts az út végére érni. Én pedig egy cinkos mosollyal megköszönöm Neked, hogy együtt töltöttük ezt az időt: az Élet ajándékát.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.10. 06:36 
Mesemondó

Kép

Malackának :P

"Néha megállok az utcán,zsebembe nyúlok, úgy érzem, elvesztettem valamit.
Otthon fiókokat nyitogatok, leveleket olvasok, régi ruhák zsebeit kutatom át.
Valamit elvesztettem. Felébredek éjjel három felé, s egyszerre megértem: az álmot vesztettem el! Nem az éjszaka álmát, az alvás melléktermékét, azt a zagyva sületlenséget, hanem azt az álomszerű érzést, hogy a valóság mögött van értelem, melyet nem lehet szavakkal kifejezni. Mi volt ez az álom? Miért fáj úgy, hogy nincs már? Miért kutatok utána? Az ifjúság volt? Nem tudom.
Csak azt tudom, hogy kiraboltak!"
/Márai Sándor/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.10. 13:18 

Hű de meghatókat olvastam itt ...................Marcsi :hug: :hug:

"Rám mosolygott, és szemében nem csak örömöt láttam. Neki helye van az életemben. Valakihez tartozik. Nem csak a boldogságot keressük. Tartozni is akarunk valahova. Mi, a szerencsés kevesek megtaláljuk gyerekkorunkban, családunk körében. De legtöbben közülünk felnőtt létünk legnagyobb részét azzal töltjük, hogy keressük azt a helyet, személyt vagy szervezetet, amelyben, amelynél úgy érezzük, fontosak vagyunk, számítunk valamit, és hogy nélkülünk valami visszafordíthatatlan történik, megakadályozhatatlan. Mindannyian érezni akarjuk, hogy minket nem lehet helyettesíteni."
Laurell Kaye Hamilton

Kép

Néhány szál virág a lelkednek,
Hogy szépség járja át,
Mert a virágok mosolya,
Beragyogja lelked falát.
Olyan tiszták a virágok,
S mind oly fájdalmasan szép,
Mint nyári égbolt zenitjén
Az azúrszínű ég.
A fáradt test csak földi árnyék,
S néha, ha a fény teheti,
Az égről ereszkedik hozzád,
Hogy körbefonják szívedet
A szeretet fénysugár-erei.

Kép

dmarcsi55 írta:

Kép

elfelejtettem írni hogy milyen szép ez a fácska

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.10. 17:00 

Most nem tudok megszólalni.....csak potyog a könnyem. :cry: Újra hatalmába kerített egy régen nem érzett hangulat....remény.....talán...... :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: De jó, hogy itt jártatok! :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.10. 18:44 

malacka ne pityeregj

Kép :debil: :hug:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 212  Következő

Időzóna: UTC