Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.22. 18:56

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2012.08.27. 01:42 

mire eljutottam odáig hogy beírjak valamit a beírásotokra marhára lecsúkódni készül a szemem,szóval elhalasztanám, de eszemben vagytok ám dilisek :lol: :merleghinta: :debil: :debil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.27. 01:44 

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.31. 16:09 

Dzsibanánando Dás versei
(Déri Balázs és Bangha Imre fordításai)

Ha én vadlúd lennék

Ha én vadlúd lennék,
és ha te vadliba lennél
egy távol vidéken, a Vízesés-folyó partján,
a rizsföldek mellett,
karcsú nádak között
egy magányos madárfészekben;
akkor ma, ezen a kora tavaszi éjen
néznénk, hogy a hold felkel egy tamariszkusz ágai mögött,
és odalent a föld vizének illatát lezárva
az ég gyönyörű gabonájában úsztatnánk meg a testünket;

szárnyad védelmem volna, és szárnyamban lüktetne a véred;
a kék menybolton mint pörköltrizs-mező aranyló virágai,
sok ezer csillag,
és mint a sziriuszfa-erdő zöld, gyapjas fészkében
egy aranytojás:
a tavaszi hold.
Talán golyósüvítés:
harántívű röppályánk,
dugattyúk lendülete szárnyunkban,
az északi szél éneke torkunkban.

Talán még egy golyósüvítés:
megdermedésünk,
nyugalmunk.
A mindennapok e diribdarab halála elmúlna;
elmúlna a mindennapok diribdarab törekvéseinek hiúsága, homálya,
ha én vadlúd lennék,
és ha te vadliba lennél
egy távoli vidéken, a Vízesés-folyó partján
a rizsföldek mellett.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.31. 16:11 

Koko Taylor

(gyakran KoKo Taylor-ként írva, születési neve Cora Walton) (Shelby County, Tennessee, 1928. szeptember 28. – Chicago, Illinois, 2009. június 3.)

Amerikai blues énekes, gyakran a „Blues Királynője” jelzővel illetik. Jellegzetes erőteljes énekéről és blues stílusáról. A 2003-as májusi Rolling Stone magazinnak ezt mondta: „Az életem olyan, mint egy blues mezőkön zakatoló vonat.”
Művészneve gyerekkori becenév, mivel imádta a csokoládét, egyesek szerint viszont a „Koko” inkább a kokainra utal.

Születési neve Cora Walton, s Tennessee állam Shelby County megyéjében látta meg a napvilágot. Tizenegy éves korában elárvult. Tizenöt évesen már gospeleket énekelt egy templomi kórusban. Ifjúkorában nagy hatással volt rá Big Mama Thornton, Bessie Smith, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson. 1952-ben elhagyta Memphis-t és Chicago-ba költözött férjével, a kamionsofőr Robert Taylor-ral. Az 1950-es évek végén Chicago-i blues klubokban kezdett el énekelni. 1962-ben találkozott Willie Dixon-nal, akinek segítségével szélesebb körben is elismerték és első lemezfelvételét is elkezdhette. Dixon ezekkel a szavakkal szólította meg:
„ Istenem, soha nem hallottam még nőt blues-t énekelni úgy, ahogy te énekled! Nagyon sok férfi blues-énekes van, de nő kevés. Ez kell manapság a világnak, egy olyan nő, mint te.

Az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején egy rajongója által még szélesebb körben kezdték el terjeszteni anyagait és hírnevét, amely odáig vezetett, hogy 1975-ben leszerződtette az Alligator Records. Összesen kilenc albumot készített a cégnél, amelyből nyolcat Grammy-díjra jelöltek. Így ő lett a legnépszerűbb női blues énekes, 25 Blues Music-díjat nyerve különböző kategóriákban (többet, mint bármelyik más előadó). Miután 1989-ben visszatért egy veszélyes autóbalesetből, az 1990-es években olyan filmekben lehet látni Taylor-t, mint a Blues Brothers 2000, majd 1994-ben egy blues klubot nyitott a chicago-i Division Street-en, ami 1999-ben bezárt.
Haláláig évente több mint 70 koncertet adott évente, majd Country Club Hills, Illinois-ba költözött.

2009. június 3-án, 80 évesen hunyt el Illinois-ban, miután bélvérzés miatt a sürgősségire szállították 2009. május 19-én. Legutolsó koncertje 2009. május 7-én volt a Blues Music-díjon.

KATT IDE1--->Koko Taylor - I' m a Woman
KATT IDE2--->Koko Taylor ft. Little Walter - Wang Dang Doodle
KATT IDE3--->Koko Taylor - Ernestine

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.31. 16:17 

Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok. De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál.
(Prisrin)

"Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes"
(Albert Schweitzer)

"Azt mondják, csak egy fiatal bolond lehet olyan bolond, mint egy öreg bolond. De a fiatal bolondnak előbb fel kell nőnie, hogy öreg bolond legyen és lássa, milyen átkozottul bolond volt fiatal korában."
(Harold MacMillan)

"Nagyra becsülöm azt a barátom, aki időt talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elő sem veszi a naptárát, ha rólam van szó."
(Robert Brault)

A barátság nem élet-halál kérdése, annál sokkal fontosabb.

„Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. Még inkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás, csak visztontlátás. Amikor pedig az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt.”
Hamvas Béla: Barátság

Barát az, aki akkor is hibátlan tojásnak lát, ha éppen van rajtad egy kis repedés.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.31. 16:35 

Korábban akartam ide hosszan írni, de mégsem teszem, csak annyit írnék hogy én azt hiszem ti mind hibátlan tojások vagytok és ha észre is veszitek olykor egymáson a a hajszálrepedést akkor talán az csak azért van mert túl erős a fény.. :hug:
Úgy érzem mérhetetlenül szeretitek egymást (én aztán tudom hisz olvasom, látom s nem vagyok vak sem), de tény hogy ti is be tudtok gubózni. Ahogy korábban már kiderült én is be tudok pedig sugghüe vagyok. :debil: :debil: (ez most csak poén volt, de attól függetlenül igaz. :debil: ) Szóval úgy érzem hogy a ragaszkodás megvan részetekről a másik iránt, de egy kicsit mindenki a maga barlangjában kuksol és jólesne ha a másik meglátogatná, ami természetes is ha az embernek vannak fájdalmai vagy egyéb szomorú érzései, kinek mi. :hug: :hug: Okosat nem tudok írni, a szívemnek viszont kedves nagyon itt látni pár emberkét és hogy el tudtok hülyülni, engem is a régi időkre emlékeztet és az marha jó. :lol: :lol: :debil: Viszont azért látnék több emberkét is. De mivel ez Marcsi topikja, átmegyek inkább a beszélgetős szobába és ott kifejtem mi van bennem és mire gondolok.

Amúgy Marcsi hoztam neked valamit. Remélem jól vagy, hiányzol! :hug:

Kép
:hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.01. 08:24 

Egy igaz barát azt mondja, amit hallanunk kell, akkor is, ha az nem kellemes.
Gary Chapman

Egy igaz barát ismeri a gyengeségeidet, de megmutatja neked az erőidet; érzi a félelmeidet, de megerősíti a hitedet; látja az aggodalmaidat, de felszabadítja a lelked; felismeri a korlátaidat, de hangsúlyozza a lehetőségeidet.
William Arthur Ward

A legfőbb kincs nem az arany vagy az ékszer, nem is a műkincs. Sosem birtokolhatod azt, ami bent a szívedben nincs. A földi javak bizony mulandók, és idővel mind eltűnnek. Ám az igaz, hű barátságok soha, soha meg nem szűnnek.
Csingiling és az elveszett kincs

ezt a filmet láttam annak idején,nem túl költőies,de igaz :oops: :arrow:
Van néhány szabály, amit tisztelnünk kell. A barátunk bűnét nem vágjuk a képébe, és tudni kell megbocsátani, nem csak kötelességből megmenteni. Ha pedig beszél hozzád, a szemébe nézel, hogy megígérd, többé nem hagyod el. Ha szégyelli a múltját, te nem hozod szégyenbe, ha ő nem adja el a barátságát, te sem árulod el az övét. Ha legörnyednek a vállai, nem háborgatod. Ha igaz barátra lelsz az életben, mindent megteszel, hogy kiérdemeld. Ha egyszer kinyújtja feléd a jobb kezét, azt a kezet többé nem engeded el.
Ezel - Bosszú mindhalálig c. film

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.01. 20:19 

De szép idézeteket hoztál minya :hug: :hug: :hug:

(Amúgy mikor írtad hogy szomorúakat olvasol itt, úgy értetted hogy belőled vált ki szomorúságot mert úgy éled meg? mármint hogy ha valami szép és megható amiket Marcsi hoz, inkább elszomorítanak téged és nem tudod más szemmel is nézni az olvasmányokat? vagy máshogy értetted? :fejetv: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.01. 22:51 

nos,engem teljesen magával sodor minden történet,de lelkileg össze tudok omolni,ha tragikus történetet vagy verset olvasok.egyes idézetei marcsikámnak,meg annyira szomorúak,mintha saját magáról írna.ettől teljesen ledermedek,szinte fáj.nem tudom jobban leírni :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.03. 16:56 

ne dermedj le, nincs minusz 50 fok :debil: :debil: Szerintem ne gondold így, Marcsi csak egyszer írta ide legutóbb hogy pár napja szomorú és hogy nem véletlenül jött erre, előtte nem olvastam tőle ilyet :) inkább lazíts szerintem, lehet tényleg túl beleéled magad egy-egy megható történetbe annyira hogy elsüllyedsz benne mint egy sült oldalasos medencében amiből nehezen mászol ki :lol: :debil: :debil: :hug:

Amúgy hoztam egy macsekverset. :debil:

Vékás Sándor: A balga macska

Lankás tetön ül egy macska,

lusta,balga,tarka macska,

hunyorítva néz a Napba,

s gombszemével azt kutatja,

útját vajh' merre folytatja

fenn az a fényes ebadta,

árnyéküzö bolond Napja.

Mert ha nincs árnyék csak fény,

fenn a tetö peremén

heverészve hevenyén,

lássuk be,hiszen ez tény,

ha nincs sapka a fején,

még napszúrást kap szegény,

mindig álmos,buta lény.

Hát ezért nézte a Napot

a macska,aki ásított

kettö,három jó nagyot

s bámulva egy alakot

- aki csendben hallgatott

s róla verset faragott -

a balga macska elaludt.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212  Következő

Időzóna: UTC