Mindig hallgass az Édesanyádra...!-avagy hogyan töltöttem el egy teljes napot operációs rendszer telepítéssel
Anyum mondta, hogy ne nyúljak hozzá, mert most elég jól működik...
Mentségemre legyen mondva, hogy előbb megnéztem mennyire gyors a rendszer, mielőtt fejest vetettem volna magam a karbantartásnak, valamint nem először követtem el hasonló merényletet számítógépek ellen.
De úgy gondoltam, hogy mivel most pár nap kényszerpihenőn lesz, lesz időm, hogy újratelepítsem a gépét, és így sokkal gyorsabb lesz.
A sztorihoz hozzátartozik, hogy Anyunak és nekem is egy picike netbookunk van, 4Gb-os háttértárral,ami a windows telepítéséhez vajmi kevés,ezért a férjem készített egy kevés helyet foglaló rendszert.De persze mivel ő sem profi, több lemez is született a kísérletezés jegyében.
Elkeztdem a telepítést, minden haladt a maga útján, aztán telepítettem az illesztőprogramokat...ekkor már gyanús volt a dolog, mert a hangfalakat nem sikerült beüzemelni...
Gondoltam sebaj, majd a külső hangfalakkal megoldom a problémát. Beüzemeltem az internetet is, de minden szlovénul jött be!!! Sehogy sem sikerült egy általam is ismert nyelvet behozni. Aztán láttam, hogy nem csak a net szlovén, hanem a rendszer is néhol. Leizzadtam, hogy ahelyett, hogy segítettem volna, sikerült elrontanom a gépet amennyire csak lehetett.
Rögtön telefonáltam az én Drágámnak, hogy húzzon ki a csávából. Szerinte vírus okozhatta a problémát, amit a telepítéssel sem sikerült törölni,vagy rajta van a kártyaolvasóban hagyott SD kártyán.
Csütörtök este 8óra: újrakezdem a telepítést,de most már kivettem az SD kártyát is. Sajnos a probléma továbbra is fennállt, a számítógép szlovénul gagyogott.
Elkezdtem feltúrni a szobát telepítőlemezért, sikerrel is jártam, találtam kettő jelöletlen lemezt.Ellenőriztem, hogy windows van rajtuk, de nem tudtam, hogy a netbookra való verziók-e.
Kétségbeesésemben már ez sem számított...
Csütörtök este, éjfél körül: Kipróbáltam az egyik lemezt, szépen elindult a telepítés, és végig is futott, de a végén kék halállal kifagyott az egész. Ez sem lesz az igazi, de gondoltam adok neki mégegy esélyt. Újratelepítettem, de a végén megint csak a kék hibaüzenetet bámultam a képernyőn.
Ez sem jött be.
Péntek hajnalban 2 óra körül: Kísérletet tettem a másik lemezzel. Néhányszor leállt a telepítés közben, de a végén sikerült!!! Magyar operációs rendszer virított Anyukám gépén. Büszke voltam magamra, gondoltam mostmár akár alhatok is.
Péntek 6óra: Nem tudtam aludni folyamatosan forgolódtam. Folytattam a telepítést, de megint problémába ütköztem, az internet explorer hiányzott a rendszerből. Ekkor már komolyan éreztem, hogy minek is kellett nekem hozzányúlni, hallgattam volna Anyura...
Reggeli gyorssegély a Kedvesemtől, vagy inkább csak megnyugtatott a hangja...
Elmentem Anyuért a kórházba,mert a hétvégére hazaengedték. Nehéz szívvel vallottam be neki, hogy nem tud belépni hozzátok, mert a gépe jelenleg gyengélkedik.
Mikor hazaértünk újrakezdtem az egészet... a szlovénnal. Reménykedtem, hátha csak én csináltam rosszul valamit...de sajnos nem. Pedig mondtam is Anyumnak, hogy amennyiben unatkozik a kórházban megtanulhatna szlovénul

Bár már arra is gondoltam, hogy egy kalapáccsal vetek véget a gép szenvedéseinek, kezdett elpattani nálam a húr.
Aztán újrakezdtem azzal amiben nem volt net, szerencsére az Opera böngészőnek megvolt a telepítőprogramja. Bíztam benne, hogy azzal sikerül behozni a netet.
A procedúra közben beszéltünk Sethtel és Juszufka keresztanyámmal. Sikerült mosolyt csalniuk az arcomra, és én a mai napig azt mondom, a velük való beszélgetés nélkül nem sikerült volna a hadművelet.Különleges kisugárzásuk még a számítógépre is jó hatással volt
Sajnos a rendszer így sem lett tökéletes, flash playert nem tudtam telepíteni, így a youtube-ról nem tudunk klippet megnézni, de örültem neki, hogy legalább valamelyest működik a gép
A fenálló problémák megoldása a Kedvesemre várnak, én pedig megfogadtam, hogy mindig hallgatok Anyura, és akkor sem telepítek többet rendszert, mégha kérik sem. Vagy előtte aláíratok egy belegyezési nyilatkozatot