Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.22. 05:53

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 93  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.09.04. 17:12 
Bionicle harcos

A második oldalra egy kimerítő írás került fel Seth kedvenc óriáskígyóiról, a Tigrispitonokról. :) ;) :roll: :mrgreen: :geek:

Tessék elolvasni. :geek: :debil: :lol: :mrgreen:

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.04. 17:15 
Főrémrímész

Parancs! Értettem! Második oldal!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.04. 17:32 
Főrémrímész

El olvastam a tigrispitonokat, szépek. Nekem az albínó változatok semmilyen állatnál nem tetszik. Otthonról sem hiányoznak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.04. 17:38 
Bionicle harcos

Nekem az Aranypiton tetszik. :D :D :D
Bár sok albínót én se szertetek, mint a csak fehétet, rózsaszín szemmel. A sárgásfehér és nem az a rózsaszínes az oké. Ez a pirosszemű sárga viszont kifejezetten tetszik, sok albínóval ellentétben.

Viszont a tenyészetett gránit, heterogránit meg hasonló hányásszínüeket nem szeretem. Majd írok a hibridekről, tenyésztésekről is. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.07. 06:14 
Mesemondó

Kép

Szép a hajnalmadár
(Tichodroma muraria)

A hatalmas meredek falakon pillangó módjára, lebegve keresgélt rovarok után, majd hamar eltűnt az egyik sziklarepedésben. A hajnalmadár a magas hegyek költőfaja, tengerszint felett ezer méter felett költ függőleges sziklafalakon, kőfalak üregeiben, mindig olyan helyen, ahol még a rendkívül ügyesen kapaszkodó nyest sem tudja elérni.

Évente csak egy fészekalj fiókát nevel. A hazánkban ritka téli vendég október és március között látható. Többször figyelték meg a pannonhalmi apátság és az esztergomi bazilika épületén is a 18 centiméter hosszú, kecses madarat. Szárnyai a válltollakkal, szárnyfedőkkel és az elsőrendű evezők nagy részével hajnalpirosak, innen ered a madár elnevezése. A begy és torok a költési időszak alatt fekete, télen fehér színű.

Hegyes, vékony, lefelé ívelő csőrét mesterien használja. A sziklarepedések zugaiból ügyesen szedi ki vele az apró pókokat, rovarokat, hangyákat, bagolylepkéket, ászkákat, amelyek ezekben a zugokban keresnek téli menedéket.

Ha a sziklafalról felrepül, trópusi pillangóra emlékeztet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.10. 04:28 
Főrémrímész

Az ősz még ki sem teljesedett, a telet átlépve hoztam tavaszi képet.
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.10. 14:24 
Bionicle harcos

Apró változásokat ezközöltem. A Tigrispitonos írás a "Papírok" szekcióval bővült, a Zöld Fapitonnál pedig módosítás történt. Utánanéztem, papír nem kell hozzá, de bejelntésköteles, amit a régió CITES hatóságánál kell bejelnteni (telefonon/személyesen, terepfelmérés, egyéb hercehurca nem fog történni, csak nyilvántartásba kerül a hüllő és lakhelye). Engedély csak az országok közötti átvitelre kell (ergo: ha ki akarja az ember vinni mondjuk Ausztriába ahoz kell papír).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.10. 14:40 

Én is már elolvastam bibíí :debil:
az etetésüket nem szeretném nézni :roll: de azért bögyörkésznivalóak :D :D :)

szerk,: mármint ezt most a 2. oldalra értettem. :debil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.10. 14:44 
Bionicle harcos

Miért? Te is megeszed a pipit, meg a bocit... A nyuszi is ugyanez. Csak a különbség, hogy a kígyó nem süti meg megölés után, de lényeg ugyanaz. :roll: :roll: :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.11. 19:43 
Bionicle harcos

Most vettem észre, hogy a Python molurus molurus arcképe helyett egy Python bivitattus bivitattus albínó volt.

Egyébként utánanéztem a "morphoknak", azaz az egyéb színű, nem természetes és nem albínó színűeknek. Kiderült, hogy nem hibird és nem mesterséges génmanipulánsok, azek a természetben alakulnak ki, mint mutáció és kisebb-nagyobb beltenyészettel tartják fent őket. Időnként a természetből is hoznak be ilyen színmutánsokat, kellő karantén után. Így alakultak ki a kalsszikus albínók, hetero, gránit, heterogránit, labyrinth és egyéb tigrispitonok is. Kokcás Pitonnál, Király Pitonnál és Zöld Fapitonnál dettó. Újabban már a Közönséges Óriáskígyóknál (Boa Constrictor) is. Tehát ezeket nem manipulálják, természetes génhiba miatt jönnek létre. Ami nem szerencsés, az a beltenyészetük, de ezeket sajnos csak így lehet fenttartani, lévén az albínók is ritkák, a többi génhiba meg még ritkább szokott lenni...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2011.10.08. 09:22-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 93  Következő

Időzóna: UTC