Nem csak a kígyókról. Egyébként a kiegészítések, érdekességek, kevésbé ismert dolgok (pl: színváltás a fapitonnál) nagy részét egy Hüllős-Kétéltűs fórumról szedtem.
Akit komolyabban érdekel, annak figyelmébe ajánlom! Ugyan vannak értelmetlen hozzászólások is, de akin látszik pár hozzászólás után, hogy értelmes, azok írását érdemes elolvasni! Én is így tudtam meg, hogy elvileg már hivatalosan is (

) külön faj a Szallagos (Burmai ha úgy jobban tetszik, Python bivitattus) és az Indiai Tigrispiton (Python molurus), illetve hivatalosan is alfajok a szigeti törpék (molurus pimbura, bivitattus progschai). Szóval itt a Tigrispitonokon keresztül a Párduckaméleonon, Csörgőkígyókon, Kobrákon, Szarvasbékákon, Görögteknősökön, Alligátorteknősökön, Gőtéken, Leguánokon, Varánuszokon keresztül egészen a Pápaszemes Kajmánig szinte minden hüllőről vannak tanácsok, tartás, stb!
Testvérfórumán, az Arachnidán a Pókok, Skorpiók, Imádkozó sáskák, Scolopendrák (százlábú féle) és egyéb ízeltlábú különlegességek fogalalnak helyet, bár kicsit nehezebben értelmezhető, mert sokat csak latin névvel illetnek.
Reptilia fórumEgyébként mutatok pár Szallagos Tigrispiton szín/minta variánst:Ez például brutál szép.

Caramel/T+Albino/Blond (ez a vérvonal, hogy milyen állatokból hozták össze)
Ez se kispályás szépség:

Név: Hypomelanistic/Platinum = Hetero Leucisztikus
Ez is érdekes, sajnos erről még nem tudják, hogy lehet örökíteni, véletlen almokból, gyakran nomrál szülők utódaként jönnek világra:

Név: Striped (Csíkos)
Ez is érdekes, négyszeres Hetero:

Név: Quad Hetero

Gránit és Hypo Gránit