Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.23. 22:23

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 93  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 16:39 

Én tudom is... :P

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 17:24 
Bionicle harcos

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Felkerült az Idolomantis Diabolica faj leírása is. Még bővülni fog az imádkozó sáskás rész, de egyszerre nem tudom bővíteni, mert nagy munka. A leírásban korrigálásra került a terrárium mérete, ami nagyobb mint amit írtam és kiegészült az "Imádkozó sáskát házikedvencnek?" rész a vedléssel. :) ;)

Egység, Kötelesség, Végzet!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2011.09.24. 18:14-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 18:05 

Misi , malacka :lol: :lol: :lol:

Bocsi, azt hittem az a tüskés lesz és nem az ördög. :oops: Olvastam a bővítést. :D :)
Kár hogy videókat megint nem tudok nézni, remélem rövid ideig fog tartani ez az állapot. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 18:13 
Bionicle harcos

Semmi gond, én is először azt hittem egy képről. Viszont a tüskés tüskésebb, krémesfehér alapszínű és sárga, sárgászöld valamint világoszöld foltjai vannak és egy elég határozott szem a szárnyán. Meg ő a szárnyát mutatja, az Ördög meg a mellső lábain lévő állszemeket. :roll: :roll: :roll:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2011.09.24. 18:56-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 18:22 

Igazad van.
Egyébként eddig azt hittem hogy bárkibe fájón harapnak/csípnek aki kézbe veszi őket, de akkor jó tudni hogy nem így van. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 18:55 
Bionicle harcos

Nem, az imádkozó sáskák jópár tisztességes, tapasztalt, jó terrarista szerint is kifejezetten aranyos, kíváncsi állatok és nem csapnak vagy harapnak oda. Csak az olyan videóknál, ahol rögtön odakap és "kung-fu pózba" vágja magát a sáska ott vadítják, tehát rendszeresen idegesítik őket. Normál esetben nem támadnak.

Én fogtam már vadon élő ájtatos manót, nem is egyet és amikor odakapott én voltam a hülye, mert a becsíptettem két ujj közé a torját és azért kapott belém. Amikor a kezemben voltak teljesen aranyosak és szelídek voltak, mászkáltak fel alá meg forgatták a fejüket, eszükbe sem volt elrepülni. Néha volt egy két kicsit idegesebb akihez ha hozzáértem néha odakapott és hamar el is repült, de minden rovarnál vannak agresszívek és szelídek is. Általában a barna színváltozat idegesebb az európai imádkozó sáskáknál, de azért nekedmenni nem fog, tényleg riktán karmolnak és akkor is az esetek többdégében csak kicsit megfogják az ujjad és el is engedik.

Mondtad, hogy szeretsz túrázni és multkor láttál is egyet. Legközelebb óvatosan nyúlj piciz az egyik lába alá, nagy eséllyel fel fog mászni vagy pedig több ujjal alányúlva emeld fel. Nagyon cukik, sokszor a hátuk mutatóujjal való óvatos végigsimogatását is tűrik.

Nagyon jó érzés őket kézben fogni, nem futnak ész nélkül és nem is kapkodnak, rovarhoz képest kifejezetten okosak és jól viselik ha kézbe veszik őket. Meg kíváncsiak is, kézbe véve folyamatosan nézelődnek. :D :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 19:00 

Majd egyszer kipróbálom ha találkozom eggyel, oké. :) De ha fél kézzel jövök már ide pötyögni akkor majd beszélünk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :merleghinta:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 19:01 
Bionicle harcos

Azért ahoz egy minimum méteres dög kéne. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 19:04 

sose lehet tudni manapság kivel találkozik az ember. Egyik nap még gyanútlan elvagy, a másik nap besétál egy óriásbionicle az életedbe :lol: :lol: :lol: :hug: :debil: :debil: :debil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 19:19 
Bionicle harcos

:lol: :lol: :lol: :hug: :hug: :hug:

Egyébként az európai imádkozó sáska (Mantis religiosa) védett faj, értéke 2000ft.

Azért egyszer szívesen tartanék ilyet is. Sajna védett, de szerintem ezt senki nem tartja be, van aki tényleg tartásra gyűjt be párat, de ez a ritkább eset.

Ami viszont dühítő, hogy egyesek arra gyűjtenek akár imdákozó sáskát is, hogy megetessék az otthoni madárpókjukkal. Nahát az ilyet etetném meg egy óriás mutáns imádkozósáskával. :angry: :angry: :angry:

Ami viszont tényleg kivágta nálam a biztosítékot, az az, hogy valaki fogott gyíkot ad a madárpóknak. Barom... :angry: :angry: :angry: :wall:

Jó, nem arról van szó, hülye kisgyerekként én is átsegítettem néhány gyíkot, békát és gőtét a túlvilágra, de nem szándékosan, csak felelőtlen voltam, nem gondoltam bele, hogy elpusztulhatnak ha hazaviszem őket. :cry: :cry: :cry:

Egyébként visszatérve arra, hogy valaki befog otthonra ájtatos manót, az nem feltétlen baj. Például hallottam olyat, hogy volt aki befogott egy gravid (megtermékenyített) nőstény és kikletette a lerakott kokont. A 150 kicsit nevelgetett, körübelül 140 maradt meg, ami a természethez képest jó arány, mert ott ha 20 megmarad már sokról beszélünk. Ebből a 140-ből azt hiszem 5-t vagy 10-et megtartott, tehát 130 körüli példányt engedett szabadon olyan méretben, amihez már közel van az utolsó vedlés és a szaporodás. Ez nekem nagyon szimpatikus megoldás, mert ugyan kölcsönvesz pár egyedet, de cserébe a halálozási rátát kiküszöbölve többet enged vissza a természetbe.

Kíváncsi vagyok mit gondoltok erről. :) ;)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2011.10.08. 09:26-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 93  Következő

Időzóna: UTC