Hozzávalók:
- 6 tojás
- kb. 25-35 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatin
- víz
|
Elkészítés:
A 6 tojássárgáját 9 evőkanál vízzel és ízlés szerint 15-20 dkg
kristálycukorral habosra verjük. Mikor kifehéredett, belekeverjük a
sütőporral kevert 20 dkg lisztet, és egy nagyméretű gáztepsiben,
sütőpapíron megsütjük.
Ha kész, levesszük a papírt róla, és hosszában félbevágjuk.
Az egyiket egy kis, magas falú tepsibe rakjuk (22x33 cm), ez lesz az
alja. A másikat majd a tetejére tesszük a végén, felkockázva.
A krémhez a 2 csomag pudingot, a vaníliás cukrot, 8-10 dkg cukrot és a
zselatint összekeverjük, és csomómentesre keverjük 2 dl hideg vízzel. 5
percig állni hagyjuk. Addig 4 dl vizet forralunk, majd megfőzzük benne
a zselatinos pudingot. Míg hűl, a tojások (6) fehérjéből pici cukorral
vízgőz felett kemény habot verünk, ha kész, belecsorgatjuk a zselatinos
pudingot, és egyneművé keverjük, legjobb robotgéppel.
Ezt melegen ráöntjük a tepsiben lévő piskótalapra, majd a másik lapot
kockákra, szeletekre vágva tesszük a tetejére. Dermedni hagyjuk, majd a
kockák mentén szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés:
Ez kis tepsi, de az színig tele lesz vele. Gyönyörű, magas, a krémje
olyan, mint a cukrászdai krémesé. Aki a piskótát nem érzi hozzávalónak,
a tojások sárgáját máshoz (pl. csöröge) használhatja, a piskóta helyett
süthet leveles tésztát az aljára, tetejére. |