alapító levél

2008.01.22.

Honlap
Tiszteletbeli Védnök
Programok
Beszámolok
alapító levél
Pongrátz Gergely
Fényképgyűjtemény
partnerszervezetek
Fórum

 

 

A Pongrátz Gergely Polgári Kör alapító levele

 

                Alulírottak ünnepélyesen írásba fektetjük, hogy megalapítjuk a Pongrátz Gergely Polgári Kört. Célunk, hogy barátainkkal, ismerőseinkkel együtt egy értékteremtő és értékőrző közösséget teremtsünk. Egy olyan nyitott és befogadó közösséget hozunk létre, ahol igaz barátságokat, értelmes célokat, hasznos időtöltést és igényes szórakozást, vagyis tartalmas közösségi életet tudunk teremteni egymás számára.

 

"Itt már rég szó sincs politikáról. Itt most már csak valamiről, talán a legmélyebb emberi dolgokról van szó. Arról, ami itt lakik mélyen a szívünkben. Itt most már a családról, a szeretetről, az összetartozásról, a reményről, a méltóságról, a szabadságról, a hitről és a hazáról van szó."

(Orbán Viktor, 2002-ben, az országgyűlési választások 2. fordulójakor)

 

            Hisszük, hogy bennünket különbözőségeink ellenére kivétel nélkül összekötnek azok az általános emberi és társadalmi értékek, amelyek mentén a polgári oldal szellemi-politikai-kulturális közössége szerveződött. Mi magunk is tevekény részesei szeretnék lenni ennek a közösségnek, amelynek fundamentuma a szeretet és összefogás ereje.

 

"Az elmúlt négy évben – tudniillik a polgári kormány négy éve alatt – megszületett a szeretet, az összefogás, a szorgalom, a család, és a haza értékei által egybekapcsolt nemzeti, politikai közösség. Maga a polgári Magyarország, amely egyszer s mindenkorra, visszavonhatatlanul megszületett."

(Orbán Viktor, 2002-ben, az országgyűlési választások 2. fordulójakor)

 

Közös bennünk, hogy a velünk élő múlt, a szocialista Magyarország helyett a bennünk is rejlő jövőt, a független és demokratikus polgári Magyarország jövőképét valljuk magunkénak. Tudjuk, hogy álmainkért, céljainkért nekünk magunknak is mindent meg kell tennünk, mert csak így érhetjük el, hogy célkitűzéseink valóra váljanak. Éppen ezért polgári körünk erejéhez mérten tevékeny részese akar lenni a polgári Magyarország építésének.

 

"A polgári Magyarország nem ennek az országnak az egyik, kisebb vagy nagyobb része. A polgári Magyarország az egész. A polgári Magyarország az, amit az emberek polgárként tesznek, kormányoktól függetlenül. Néha könnyebb, néha nehezebb ezen az egy Magyarországon élni és szolgálni, de ez a helyünk. Innen nem megyünk el. Itt maradunk. Haza akkor is van, ha idegen hatalmak befolyása alá kerül, ha tatár, ha török dúl. Haza akkor is van, ha történelmi viharok rázzák. Haza akkor is van, ha nem a mienk a kormányzati felelősség. A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk. A haza nem lehet ellenzékben…"

(Orbán Viktor, 2002-ben ,az országgyűlési választások után)

 

Rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében.

 

Budapest, 2007. június

.

Honlap | Tiszteletbeli Védnök | Programok | Beszámolok | alapító levél | Pongrátz Gergely | Fényképgyűjtemény | partnerszervezetek | Fórum

A Honlap üzemeltetője és karbantartója: Polyák József (tel.:)

Utoljára frissítve: 2008.01.22.