Copyright © All rights reserved. Made By Pincehangstudio 
Magunkról. Munkáink. Berendezések. Stúdió. Képek. GYIK. Hangosítás. Kontakt. Pincehangstúdió
Google PageRank
Álltalánosságban
Álltalánosságban

Ne hidd, hogy a hangstúdióban töltött idő laza és szórakoztató, inkább hihetetlen mennyiségű munka.


Tudd, hogy melyik dalokat akarod rögzíteni (esetleg legyen ütemterved a hangrögzités és a munka folyamatról). Legyen a rögzíteni kívánt dalokról egy listád. A rögzíteni kívánt dalok legyenek kitalálva. Tudd, mit fogsz játszani, és milyen eszközöket használsz majd.

Ne feledd, hogy túl sok eszköz egyszerre hamar káoszt eredményezhet egy mixben. Ismered a mondást  "A kevesebb néha több" (ez nagyon igaz a zenében). Ne próbára használjátok a stúdió időt.


Gyakoroljatok ki mindent otthon. A stúdió idő drága, a próbán eltöltött idő nem kerül pénzbe. Ne felejtsd el, hogy időbe kerül létrehozni a jó felvételt.


Készülj fel, hogy a mikrofonozás és jelszintek optimalizálása időigényes feladat.


Kényelmes és csendes ruhát hozz magaddal. Ha a ruhád minden egyes alkalommal zajt csap amikor megmozdulsz, és az érzékeny mikrofonok felveszik, egy idő után nagyon frusztráló élmény, ha emiatt kell mindig a hangfelvételt ismételni.


Gyors és pontos munkát csak maximálisan  kipihent állapotban lehet végezni.


Gyakorold a hangszeres játékot metrnómmal. Ha adott esetben használni kell a metronómot, és ha soha nem gyakoroltad, nem tudsz teljesíteni.


Hagyd a barátaidat otthon, saját ötleteidet használd, te fizetsz ,tiéd a munka. Tapasztalataink szerint, a barátok inkább zavarják mint segítik a zenészeket, és a technikai személyzetet.


Azt javasoljuk, hogy egy fényképezőgépet vagy kamerát hozzatok magatokkal. Ez egy nagyszerű lehetőség dokumentálni a stúdióban történt eseményeket.