ROCKMÚZEUM

Alapítva 1999-ben

"A rock örök és elpusztíthatatlan"

Gyűjtöm a magyar rockzene nagyjainak koncert és demófelvételeit. A hetvenes években óriási rockélet zajlott idehaza, kb. akkora mint a világban a hatvanas évek végén. A legtöbb magyar rockzenekarnak nehéz volt érvényesülnie. Nem szerepeltek a TV-ben, nem lehetett lemezfelvételük, sőt létüket is kikezdte az akkori rendszer. Pont amiatt, hogy nem lehetett lemezük sokaknak (például a P. Mobilnak, vagy a Beatricének) relative sok magnós közönségfelvétel készült a koncertekről. A felvételek minőségének csak az itthoni magnók technikai színvonala szabott határt. (lásd még MK magnók és KGST-s társaik)

P. Mobil

P. Box

Bill-Box Company

Syrius

Beatrice

Generál

Hobo Blues Band

Bikini (a Nagyferós felállás)

Piramis

Radics Béla

Edda

Liversing

V'73

Omega

LGT

Mini

Dinamit

Korál

Egyéb magyar bootlegek

Világsztárok Magyarországon

Ezen anyagok nagy része már digitalizálva van, CD-re van írva. Azt hiszem a 24. órába érkeztünk e régi felvételek ügyében. Még egy két év, és e 20-30 éves anyagok véglegesen tönkremennek. Mentsük meg, arhiváljuk őket. Ha van olyan felvételed, amit listámon nem jeleztem, írj és cserélhetünk. Érdekelnek azok a felvételek is, amit listán írok, hátha neked más forrásból való, esetleg jobb minőségű. Az itt felsorolt felvételek csak csereanyagként jöhetnek számításba, mivel néhány zenész igen kényes a szerzői jogok problémakörére.

Fényképeket, 8mm-es felvételeket, régi belépőjegyeket is gyűjtök. Természetesen ezeket is digitális formában, szóval ha van valakinek valamije, nekem csak kölcsön kellene, hogy feldolgozhassam. És várok minden visszaemlékezést, minden olyan sztorit, ami segít rendet vágni a magyar rocktörténelem káoszában.

Koncertdátum-adatbázis

Szakirodalmak

GYIK (gyakran ismétlődő kérdések)

A honlapon közölt dolgok, írások újraközléséhez kérd az engedélyemet. Nem szeretném, ha mindenféle tingli-tangli, vagy éppen pénzhajhász produkciókhoz használnák fel a munkámat.

e-mail: rockmuzeum@gmail.com (Bálint Csaba)
Ha levelet írsz és nem gond, írd meg az összes elérhetőséged.

telefonszámom: 70/455-20-54

Led Zeppelin oldalam


Egy netes rockújság, ahová én is szoktam írogatni.