Modulok

Szerkesztés alatt !!

Buszvezérlő modul: (Loxberry, Loxone Chameleon átjáró)

chameleon_koncentrator

Ez a modul  felelős a koncentrátorok jeleinek fogadásáért, és a külső SmartHome rendszerből érkező parancsok elküldéséért.
Ez a modul csatlakozik különböző szabványos protokollokon keresztül a SmartHome rendszerekhez (pl. RS232, RS485, KNX, stb).
Két szoftveres felület tartozik hozzá:
• Konfigurációs felület: segítéségével lehet elnevezni a vezérlőket és az érzékelőket. Tulajdonképpen itt lehet elkészíteni a teljes ház modelljét, térképét
• Security felület: különböző jogosultsági szinteket lehet leírni benne, melyek segítségével könnyen megvalósítható a kulcsnélküli ház (RFID, ujjlenyomat, számkombináció)

Koncentrátor (jelgyűjtő) :

loxberry

Az eszköz lényegében nem csinál mást, mint a jeladók jeleit gyűjti és továbbítja a központi egység felé. Ezen kívül egyszerűbb vezérlési műveleteket is tud végezni a rá csatlakoztatott relé panellel (2x 8 darab relét tud kezelni). A koncentrátorokba kell a fenti modulokat bekötni, míg magát a koncentrátort a központi modulba.

 

Konnektor modul

chameleon_konnektor

A teljesítménymérő modul egy olyan elektronika egység, amely egy hálózati 230V-os fogyasztó teljesítményét méri maximum 10A áramerősségig. Az egység hatásos, meddő illetve látszólagos teljesítményt egyaránt mér, továbbá képes, feszültségesést, visszáramú teljesítményt illetve null átmenetet detektálni. A modul képes megszakítani a 230V-os áramkört egy relé segítségével, ki-be kapcsolva a fogyasztó tápellátását. Képes alternatív funkcióként is működni, vagy akár egy másik ugyanilyen egység felől is lehet vezérelni.

 

Switch modulMűködési alapelve megegyezik a konnektor modullal, viszont ezeket kapcsolók mögé kell behelyezni.
A beépített relékkel távolról lehet megszakítani vagy aktiválni az áramkört, így például le és felkapcsolni a világítást.
Maximálisan két áramkört képes kezelni (tehát duplakapcsolót kezelni).

Webszerver kiesése esetén önállóan is működőképes.

 

Alternatív switch modul

 

Működése megegyezik a switch moduléval, viszont nincs benne relé, ezáltal az áramkört nem tudja megszakítani, csak jeltovábbításra alkalmas. (pl. Lépcsőház második kapcsolójaként az emeletre, vagy a szoba túlsó végébe

 

Dimmed modul


A 12/230 Dimmer modul a koncentrátorhoz a LIN Connector-on (LIN In-Out,+12V Output) keresztül csatlakozik.