A zenekar története:


2006 nyarán alakul meg a zenekar.

Az együttes alapítói: a névadó gitáros és a dobos, akik a hetvenes évektől zenélnek, és együtt is közel húsz éve igyekeznek kielégíteni a közönség igényeit - a vacsorazenés, estélyiruhás báloktól kezdve egészen a rockzenére épülő motoros találkozókig.

Az utóbbi években a kulturált szórakoztató zene iránti kereslet csökkenése következményeként leegyszerűsített repertoár miatt egyre kevesebb örömet lelnek az efféle muzsikálásban.

Régi vágyuk egy fúvós szekcióval kibővített formáció létrehozása, mellyel azt játszhatnak, amit szeretnek: olyan bluest, melytől nem idegen a jazz, a funky és a rock műfaja sem.

A zenekarszervezésre irányuló végső motivációt Scott Henderson 2005-ös budapesti koncertje adja számukra, irányt mutatva az út kiválasztásához.

A velük közel egykorú és hasonló gondolkodású szaxofonos rögtön igent mond a felkérésre. Nem nehéz feladat a másik két fúvós (trombita, harsona) megnyerése sem. Ők húszévesek. Szinte megoldhatatlan probléma a basszusgitáros megtalálása. Már fél éve próbálnak, mire ez is sikerül egy fiatal, alig tizenhét éves fiatalember személyében. Az énekes a zenei alapok elkészültével kapcsolódik be a munkába.

Igazi műhelymunka zajlik a próbákon. Mindenkinek számít a véleménye, ötlete. Jó az összhang a generációk között. A fiatalok számíthatnak az öregek rutinjára, őket pedig az ifjak lendülete és tehetsége ösztökéli újabb kihívásokra.

Remélik, hogy a próbák jó hangulatát a fellépéseken is tudják közvetíteni a közönségnek.