Hírek Juliról

2008. november 20-23. Cup of Russia, Moszkva

Juli 7. helyezett lett a versenyen.


2008. november 13-16. 41. Golden Spin, Zagráb

Juli aranyérmes lett a versenyen!
Gratulálunk!


Sebestyén Júlia sérüléssel küszködött de most már Moszkvára készül

"Az elmúlt tíz évben szerencsésnek mondhatom magam, hogy komolyabb sérülés nem hátráltatott az edzésekben és minden versenyemen ott lehettem.
Viszont most szeptember eleje óta Achilles-ín gyulladással bajlódtam. Tulajdonképpen már nyár elején kezdõdött, de akkor még nem tulajdonítottam neki jelentõséget. Végigedzettem a nyári idõszakot. Azonban szeptember elsõ napjaibam már annyira fájt a lábam, hogy orvoshoz kellett mennem. Az MRI és az ultrahangos vizsgálat egyértelmûen kimutatta az Achilles- ín gyulladást, amely valószínûleg túlterhelés következtében alakult ki. Helyileg kezdték el kezelni. Fizikoterápiát, majd lökéshullámterápiát, végül injekciót is kaptam és persze pihentetnem kellett a lábam. Sajnos elég lassan gyógyult, ugyanis az is kiderült, hogy az ugróizületem is be van begyulladva.
Az edzéseket 2 hete kezdhettem el fokozott intenzitással. Új korcsolyacipõt is felvettem, mivel az is közrejátszhatott a sérülés kialakulásában a túlterhelés mellett.
Sajnos most ennek a sérülésnek köszönhetõen kénytelen voltam kihagyni a szezon nyitó versenyeit az obertsdorfi és a bécsi Karl Schaefer versenyt, illetve a héten rendezendõ kínai világkupát.
A második Grand Prix meghívásom a moszkvai Cup of Russia lesz november 20-23- án, ott minden reményem szerint már versenyezhetek!"

További információk: Sebestyén Júlia Moszkvára készül (Borsod Online)


Juli a tervezett oberstdorfi versenyt sérülés miatt kénytelen volt kihagyni. Reméli, hogy a bécsi Karl Schaefer-en már jégre léphet.

További információk: Sebestyén nem Oberstdorfban kezd (Borsod Online)


2008. szeptember 4. Juli fellépett a Skoda SuperB magyarországi bemutatóján

Juli a Skoda SuperB magyarországi bemutatóján vett részt szeptember 4.-én amelyet a gyakorló jégpályán a Puskás Ferenc Stadion tövében tartottak a magyar sajtónak. A látványos jégshown a közönség megnézhette a szinkronkorcsolyázó csapatot, akik Sebestyén Júliával egy közös produkció keretében léptek jégre,a gyorskorcsolyázók bemutatóját, majd a jégkorongozók rövid demoját. Ezek után került sor az új Skoda Superb bemutatására, melyet Szuper Levente vezetett be.

 • bemutato
 • bemutato
 • bemutato


2008. augusztus 3-9. Edzõtábor Észtországban

Juli augusztus 3-9-ig a Tallinban, Észtországban edzõtáborozott több más magyar korcsolyázóval együtt (Tigran Vardanjan, Kati Hadford stb.).

 • edzotabor


2008. július 6-19. Edzõtábor Svédországban

Juli július 6-19-ig a svédországi Saffle városában edzõtáborozott.

 • edzotabor
 • edzotabor


2008. június 23. Juli diplomaosztója

Június 23-án Juli leállamvizsgázott a Budapesti Mûszaki Fõiskolán, mûszaki menedzser minõségirányítási szakon. Július 19-én volt a diplomaosztója.
Gratulálunk neki!

 • diploma
 • diploma
 • diploma
 • diploma


2008. június 12.
Jeges találkozó nyáron

A Budapest XVI. kerületi Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör elnöksége a nyári szünet elõtti utolsó összejövetelére, a nagy melegre való tekintettel, a jeges sportok képviselõit hívta meg.
Június 12-én olyan hírességek voltak vendégei, mint a világbajnok jégkorongozó Szuper Levente és az Európa-bajnok mûkorcsolyázónõ Sebestyén Júlia.


Sebestyén Júlia a 2010-es téli olimpiáig folytatja

A 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia a 2010-es téli olimpiáig mindenképpen folytatja pályafutását.
"Az elmúlt két évben javuló eredményeket értem el és mivel már nincs messze az olimpia, így addig biztosan folytatom. Ami erõt ad nekem, hogy még mindig magas színvonalon korcsolyázok, hiszen az idei vb-n csak a kûrt tekintve a 8. helyre értékelték a programom, és mindezt az elsõ csoportból sikerült megvalósítani" - mondta a tiszaújvárosi mûkorcsolyázó.
Sebestyén Vancouverben negyedszer szerepelhet ötkarikás játékokon. Megjegyezte, ez is motivációt jelent számára, mivel csak nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy négy olimpián indultak. Az eddigi három olimpiája közül a 2002-es, Salt Lake City-i játékokon szerepelt a legjobban, akkor nyolcadik lett. 1998-ban, Naganóban a 15., míg legutóbb Torinóban a 18. helyen végzett.
"A következõ szezont tekintve az a célom, hogy a vb-n az elsõ tízbe kerüljek, ugyanis ezzel két olimpiai kvótát szerezne Magyarország. Erre minden esély megvan, hiszen idén 11. lettem, s csak az elrontott rövidprogram miatt nem sikerült Göteborgban elõrébb végeznem" - mondta Sebestyén, aki a januári Eb-n is jól szerepelt, Zágrábban negyedik lett. Az elõtte álló felkészülésrõl elárulta, új programot készítenek, ennek megkomponálása hamarosan elkezdõdik, míg a közvetlen felkészülés júliusban lesz esedékes. Tervei szerint a következõ idényben is két Világkupán vesz részt.

Forrás: MOKSZ


2008. március 28-29. Szinkronkorcsolya Világbajnokság, Budapest

A VB pénteki megnyitóján fellépett Sebestyén Júlia mûkorcsolyázó Európa-bajnokunk is.

 • szinkron
 • szinkron


2008. március 17-23. ISU Mûkorcsolya Világbajnokság, Gõteborg, Svédország

Juli a 11. helyen végzett.


2008. február 6-7. Champions on Ice, Ljubljana, Szarajevó

Juli több más sztárral együtt hatalmas sikerrel lépett fel ezen a revün.


2008. január 21-27. Európa Bajnokság, Zágráb, Horvátország

Juli 4. helyezett lett!
Gratulálunk!


2008. január 12-13. Magyar Országos Bajnokság a Gyakorló Jégcsarnokban

 • OB2008


Juli részt vett a versenyen és aranyérmes lett! Gratulálunk!


2007. december 20. Karácsonyi korcsolya gála, Debrecen

Juli bemutatózott a debreceni sportcsarnok által szervezett gálán.


2007. december 14. Pannon Hoki Kupa, Miskolc

Juli fellépett a nemzetközi hoki kupa megnyitóján.


2007. november 22-25. Cup of Russia, Moszkva, Oroszország

Juli részt vett ezen a versenyen és 7. helyezett lett.


2007. november 16-17. KEGYELEM Faludi Nemzetközi Amatõrfilmszemle
"Citius, altius, fortius"

Ezennel nagy örömmel jelenthetem h. elkészült az elsõ riportfilmem amit nyáron forgattam "Citius, altius, fortius" címmel Sebestyén Júliával és más mai magyar mûkorcsolyázóval. És a filmem bekerült a KEGYELEM Faludi Nemzetközi Amatõrfilmszemle versenyprogramjába! A filmszemlérõl l. bõvebben.
A filmet most november 16-án vetítették Budapesten az Uránia moziban nagyközönség elõtt!
És a film két kategóriában is díjat nyert: elsõ helyet az elsõfilmes kategóriában és 2. helyezést a dokumentumfilmes kategóriában! És annak is nagyon örülünk, h. a riportfilm szereplõi, köztük Juli is megjelent a vetítésen, ezzel is emelve a filmszemle fényét.


2007. november 8-11. Cup of China, Harbin, Kína

Juli részt vett ezen a versenyen és 5. helyezett lett.


2007. szeptember 27-29. Nebelhorn Trophy, Oberstdorf, Németország

Juli részt vett ezen a versenyen és 5. helyezett lett a versenyen.


2007. szeptember 22-24. Ondrej Nepela Memorial, Pozsony, Szlovákia

Juli részt vett ezen a versenyen és aranyérmes lett a szezonja elsõ versenyén! Gratulálunk!


2007. szeptember 16.

"SIKERES NÕK A RÁK ELLEN" jótékonysági golfversenyen mérte össze tudását ötven golfozónõ és ötven közéleti hölgy vendégük vasárnap a Budapest Highland Golf Club kilenc szakaszos golfpályáján. A rendezvény több mint egy millió forinttal járult hozz  a Magyar Rákellenes Liga egészségügyi céljaihoz. A dobogó harmadik fokára LUKÁCS EMMA és SEBESTYÉN JúLIA állhatott fel.


2007. szeptember 13. Danone nap

A probiotikus klub második klubtalálkozó eseményei: s klubtagok második találkozóján Kiss Beáta, a Tej Terméktanács elnökségi tagja köszöntötte az egybegyûlteket és ismertette a tejtermékek piacán zajló innovációs trendeket, ezen belül is egészségorientált termékfejlesztésekrõl adott rövid áttekintést. Ezt követõen Dr. Csiki Zoltán, immunológus, klinikai farmakológus és gasztroenterológus tartott elõadást a probiotikumok ismert jótékony hatásairól és alkalmazási lehetõségeirõl az orvoslásban. Ezután Fekete Eszter, a Danone Kft. medical marketing menedzsere mutatta be a probiotikumok eredetét, a probiotikus tejtermékek lehetõségeit a mindennapi jó közérzet megõrzésében, különös tekintettel az õszi idõszakban. Az eseményt Sebestyén Júlia, Európa-bajnok mûkorcsolyázónõnk rövid összefoglalója zárta, amelyben kifejtette, hogy a versenyekre való felkészülésben egyes tejtermékek rendszeres fogyasztása az immunrendszer karbantartása révén milyen nagy szerepet játszik.


2007. szeptember 1. Kings On Ice

A Kings on Ice budapesti elõadásán a SYMA Csarnokban Sebestyén Júlia és a Tatiana Totmianina-Maxim Marinin (európa-, világ-, és olimpiai bajnok) páros voltak a sztár korcsolyázók Edvin Marton közremûködés&eacut;vel.


2007. április
Juli hetedik az ISU szezon világranglistáján

A világkupák nagyon jól sikerültek, és ennek is köszönhetõ hogy a szezon végén az ebben a szezonban elért eredmények alapján felállított világranglistán a hetedik helyen végzett, mint második legjobb európai mûkorcsolyázónõ.

A ranglista az alábbi weboldalon megtekinthetõ: ISU World Standings Bonus 2006/2007


2007. április
Juli a 7. legismertebb aktív magyar sportoló

A Ringier Kiadó gondozásában mûködõ Képes Sport szerkesztõsége egy különleges felmérést végzett a közelmúltban, melynek célja az volt, hogy kiderítsék ki a legismertebb aktív magyar sportoló a világon. Több mint 40 külföldi újságot, szerkesztõséget kerestek meg telefonon Hongkongtól Ausztráliáig és arra kérték õket, hogy nevezzenek meg általuk ismert magyar sportolókat. A felmérés alapján kiderült:

A magyar TOP 10:

1. Talmácsi Gábor (motorsport)
2. Baumgartner Zsolt (Forma 1)
3. Lékó Péter (sakk)
4. Erdei Zsolt (boksz)
5. Cseh László (úszás)
6. Bodrogi László (kerékpározás)
7. Sebestyén Júlia (mûkorcsolya)
8. Besenyei Péter (mûrepülés)
9. Nagy Tímea (vívás)
10. Király Gábor (labdarúgás)

Forrás:Magyar Nemzet


2007. április 15.

Juli a Miskolcon megrendezésre kerülõ U18- as divízió II/A -s jégkorong világbajnokság megnyitóján lépett fel.


2007. március 30. Évadzáró a Székesfehérvári Jégcsarnokban

Gálával, és Sebestyén Júliával zárták az idényt a fehérvári mûkorcsolyázók.
Juli a Székesfehérvári Jégcsarnokban korcsolyázott a tokiói VB után nem sokkal Hujber Anita meghívására. A Székesfehérvári Mûkorcsolya Egyesület mini-újonc, újonc, serdülõ és ifjúsági versenyzõi örömkorival búcsúztak a 2006-2007-es idénytõl és a fehérvári jégtõl.

Forrás:Szekesfehervar.hu


2007. március 20-25. Világbajnokság, Tokio, Japán

Juli a 12. helyen végzett a versenyben.

ISU Eredmények


2007. február 6.

Észak-Magyarország sportújságíróinak szavazatai alapján Sebestyén Juli 2006-ban Borsod-Abaúj-Zemplén megye legjobb nõi sportolójának díját kapta meg, amit Miskolcon vett át.


2007. február 4. Olimpiai Nap, Városligeti Mûjégpálya

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Peking Klub és a Pegazus Sport Tours Kft. rendezvényén elsõként Kamuti Jenõ, a MOB fõtitkára, a Nemzetközi Fairplay Bizottság elnöke adta át Sebestyén Julinak, Európa-bajnok mûkorcsolyázónõnknek a Nemzetközi Fairplay Diplomát. Juli azzal érdemelte ki ezt az elismerést, hogy tavaly betegen is vállalta a versenyzést annak érdekében, hogy Magyarország még egy részvételi helyhez juthasson a torinói téli olimpián.


2007. január 22-28. Európa Bajnokság, Varsó, Lengyelország

Juli 9. helyezett lett a versenyen.

ISU Eredmények


2007. január 6-7. Országos Bajnokság, Gyakorló Jégcsarnok

 • OB2007
 • OB2007

Juli aranyérmes lett a versenyen!
Gratulálunk!


2006 december 14-17. Grand Prix Final, Szentpétervár, Oroszország

Juli 6. helyezett lett a versenyen.

ISU Eredmények


2006 november 24-26. Cup of Russia, Moszkva, Oroszország

 • CupofRussia.jpg

Juli ezüstérmes lett a versenyen!
Gratulálunk!

ISU Eredmények


2006 november 9-12. Cup of China, Nanjing, Kína

 • CupofChina.jpg

Juli aranyérmes lett a versenyen!
Gratulálunk!

ISU Eredmények


2006 október 6-8. Finlandia Trophy, Vantaa, Finnország

 • Finlandia Trophy

Juli bronzérmes lett a versenyen.
Gratulálunk!

ISU Eredmények


2006 szeptember 14-16. XIV Ondrej Nepela Memorial, Pozsony, Szlovákia

Juli ezüstémes lett a versenyen.
Gratulálunk!

ISU Eredmények


2006. május

 • kutyi.jpg

Juli ajándékba kapott egy 8 hetes fehér szõrû máltai selyemkutyust. Beni lett a neve. :)


2006. március 20-26. Világbajnokság, Calgary, Kanada

Juli a 22. helyen végzett a versenyben.

ISU Eredmények


2006. február 10-26. XX. Téli Olimpiai Játékok, Torino, Olaszország

Juli a 18. helyen végzett a versenyben.

ISU Eredmények

Az Olimpia hivatalos honlapja


2006 január 17-22. Európa Bajnokság, Lyon, Franciaország

Juli a 14.helyen végzett a versenyben.

ISU Eredmények

2006. január 3-12.

Juli edzõtáborba utazott Svédországba, Landskronába.


2005. december 21.
Karácsonyi Gála, Courchevel, Franciaország

A minden évben Franciaországban, Courchevel-ben megrendezett gálán fellépett Juli is több más neves mûkorcsolyással és jégtáncossal (Brian Joubert, Stephane Lambiel Anissina-Peizerat, Abitbol-Bernardis, Grushina-Goncharov, Stanick Jeannette, Surya Bonali stb.) egyetemben.


2005. december 16-17. Országos Bajnokság, Gyakorló Jégcsarnok

 • pict0310.jpg

Juli elsõ lett a nõk mezõnyében.
Gratulálunk!


2005 november 24-27. Cup Of Russia, Szentpétervár, Oroszország

Juli a 6.helyen végzett a versenyben.

ISU Eredmények

2005 október 25.
A Jégterasz hivatalos megnyitója, WestEnd, tetõkert

 • westend.jpg

25-én, kedden, du. 2 órakor volt a WestEnd teraszán épült nyilvános jégpálya hivatalos sajtó megnyitója, amin fellépett Juli is. Juli a gálaprogramját adta elõ a jégen.
A jégpálya most hétvégétõl áll nyitva a közönség elõtt!


2005. október 20-23. Smart Ones Skate America, Atlantic City, USA

Juli a 8.helyen végzett a versenyben.

ISU Eredmények

2005. szeptember 29-október 1. Saishunkan Pharmaceutical Japan International Challenge, Tokió, Japán

Juli 6. lett a versenyen.

ISU Eredmények

2005. szeptember 22-24. Ondrej Nepela Memorial, Pozsony, Szlovákia

Juli aranyérmes lett a versenyen.
Gratulálunk!

ISU Eredmények

2005. szeptember 16. Gyakorló Jégpálya, Budapest

Szeptember 16-án 16 órakor a Gyakorló Jégpályán a versenyzõk elõadják az ezévi programjaikat egy seregszemlén. ISU elõírás, hogy mindenkinek be kell mutatni év elején, milyen programokat fog futni. A rendezvény nyitott és ingyenes, bárki bemehet megnézni.


2005. szeptember 1.

Juli hazaérkezett a spanyolországi edzõtáborból. Itthon gyakorolja az új programjait.


2005. augusztus 14.

Juli jelenleg itthon edz, 22-én megy Madridba edzõtáborba.


2005. augusztus 1.

Juli hazaérkezett. Az elmúlt heteket Newington-ban é Szentpetervaron toltotte Nikolai Morozovval. Összeállították a rövid - és hosszú programját.


2005. július 11.

Juli hazaérkezett a svédországi edzõtáborból, és kedden indul újabb edzõtáborba Amerikába, Newington-ba Nikolai Morozovhoz, hogy elkészítsék az új programjait.


2005. július 7.

 • Diplomaosztó

Juli kiválóra diplomázott a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karon (TF) korcsolya szakedzôi szakon, és kiválóra végzett szintén a TF-n belül a sportszervezô- sportmenedzseri szakon is. A diploma kiosztója múlt héten volt. Gratulálunk neki a szép eredményekhez!
Továbi képek a Galériában.


2005. június 25.

Juli edzõtáborba utazott Svédországba, Landskronába.


2005. június 4.

Forgás fesztivál, Gyakorló Jégpálya

Cél: a versenyzõk forgásainak javítása, az új pontozási rendszernek megfelelõ értékelés gyakorlása. A versenyen indult Juli és a többi korisunk is. Mindenkinek két forgást kellett bemutatnia: egy forgáskombinációt és egy beugrós forgást. A bírók az új pontozási rendszer szerint állapították meg a bemutatott elemek szintjét és értékelték egy -3-tól +3-ig terjedõ skálán. Juli elsõként végzett 8.8 pontos eredménnyel.


2005. május 29.

Juli díszvendég volt a gyereknapi közönségtalálkozón az Astra Zeneca jégcsarnokban.


2005. május.

Juli szorgalmasan edz és keményen tanul, sikeresen letette az ezévi vizsgáit a Testnevelési Egyetemen, jelenleg a júniusi államvizsgájára készül.


2005. május 14.

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, JULI!!!!


2005. május 6.

A MOB fair play díjat adományozott Julinak azért, mert Moszkvában a VB-n betegen is futott, és ezzel kivívta az olimpiai kvalifikációt. Az ünnepélyes díjátadás ma volt a Mûvészetek Palotájában. Gratulálunk a díjhoz!


2005. április 13.

Juli résztvett Miskolcon a Szarvasûzõk nevû egyetemek közti futóversenyen.


2005. március 14-20. Világbajnokság, Moszkva, Oroszország

Juli 12. helyen végzett az összesítésben, de ezzel megszerezte az olimpiai indulás jogát.
Gratulálunk!

ISU Eredmények

2005. március 11.

Juli hazaérkezett a svédországi edzõtáborból. A hétvégén továbbindul a moszkvai világbajnokságra.


2005. február 28.

Juli edzõtáborba utazott Svédországba, Landskronába.


2005.február 4.

Juli föllép a Hoffmann Nóra-Elek Attila jégtánc párossal együtt a Gyakorló jégpályán a nemzetközi shortrack (rövidpályás gyorskorcsolya) verseny megnyitóján (13:50 órai kezdettel).


2005. január 25-30. Európa Bajnokság, Torino, Olaszország

ISU Beszámoló a versenyrõl

Juli 4. helyen végzett az összesítésben.

ISU Eredmények

2005. január 12-22.

Juli edzõtáborba utazott Svédországba Malmõ mellé.