2007 Európa Bajnokság

Létrehozva: 2007. január 23., K 15:55, eszak

Módosítva: 2007. január 23., K 16:03

Júlia legnagyobb ellenfele Júlia

Sebestyén Júlia erõs kûrrel készült a varsói mûkorcsolya Európa-bajnokságra.

A 2004-ben kontinenselsõ tiszaújvárosi klasszis szabadkorcsolyázásában hat tripla, azaz háromfordulatos ugrás szerepel, amit egy dupla Axellel tesz még látványosabbá. Ez úgy is rendkívül erõs programnak számít, hogy ezúttal - noha képes rá - kombinációban nem próbál meg két triplát egymáshoz kötni.

Sok mindenre elég lehet, ha ezt a programot közel hibátlanul teljesíteni tudom. Az Eb nagyon fontos számomra, ide próbáltuk idõzíteni a csúcsformát - mondta Sebestyén, aki ma utazott el a lengyel fõvárosba. - Sokan leszünk a lányok között, közel negyvenen, ám mert nem lesz kvalifikáció, a rövidprogram kiemelt jelentõséggel bír majd. Bár a környezõ országokban sok helyen versenyeztem már, Prágában, Pozsonyban, Bécsben, a lengyel fõvárosban még nem, az mindenképpen elõny, hogy nincs messze, nem kell sokat utazni.

A tizenegyedik

Érdekesség, a nõi mezõnyben az újvárosi koris lesz az egyetlen korábbi gyõztes, de ez nem csoda, hiszen az elmúlt tizenegy alkalommal mindössze három versenyzõ tudott nyerni, s közülük nem indul a két orosz, a már visszavonult háromszoros kontinensbajnok Marija Butirszkaja és a korcsolyáját idõlegesen szögre akasztó, amúgy rekordot jelentõ módon hétszeres aranyérmes Irina Szluckaja. Sebestyén egyébként tizenegyedik Európa-bajnokságán vesz részt, ami már önmagában is nagy szó: Mindez azt mutatja, hogy kellõ tapasztalattal rendelkezem, szinte mindenfajta szituációban voltam már - folytatta a hatszoros magyar bajnok. - A tavalyi gyengébb szereplés után szeretnék visszakerülni az élmezõnybe, amiért amióta elkezdõdött a szezon nagyon sokat dolgoztam, dolgozom. Az õsszel jól mentek a dolgok, úgy érzem, magam mögött hagytam azt a bizonyos hullámvölgyet, örülnék, ha az EB is hasonlóan sikerülne. Ha határozottan, magabiztosan megfutom azt, amit tudok, már elégedett leszek; igazából azt kell mondanom, hogy én vagyok saját magam legnagyobb ellenfele.

Déltájban

A hölgyek rövidprogramja pénteken 12.15-kor kezdõdik, míg a másnapi kûr 12.30-kor indul. Sebestyén Júlia koreográfiái: Schubert Szerenádja (rövidprogram) és Raul di Biaso Otonelje (kûr). A viadalt a Eurosport csatorna élõben közvetíti.

MI

Forrás: www.boon.hu