2007 Országos Bajnokság

MÛKORCSOLYA - ORSZÁGOS BAJNOKSÁG.

A mûkorcsolya és jégtánc országos bajnokság elsõ napján a férfiak és a nõk is a rövid progjamukat mutatták be

Sebestyén Júliát bosszantotta a rontás

Nemzeti Sport Napilap

KOVÁCS ERIKA

2007-01-07 00:24 Utolsó módosítás: 2007-01-10 00:00


A mûkorcsolya és jégtánc országos bajnokság elsõ napján a férfiak és a nõk is a rövid progjamukat mutatták be. Elõbbiek mezõnye összesen két indulót jelentett, igaz, a hölgyeké is csak eggyel többet... Gurgen Vardanjan ezúttal nemcsak Sebestyén Júliáért, hanem saját fiáért, Tigranért is szoríthatott. A fiatalember ugyan korántsem korcsolyázott hibátlanul, elesett a tripla Lutzból, majd a tripla toe-loop helyett csupán szimplát ugrott, ám így is fölényesen vezet a másik résztvevõ, a sokat rontó Markó Márton elõtt.

A nõknél Pavuk Viktória ugrásaiba csúszott több hiba. "Bízom benne, hogy vasárnap jobban fog menni. Az elmúlt idõszakban mindig a kûrjeim sikerültek jobban" - mondta a jégrõl lejövet.

A nap sztárja kétségkívül Sebestyén Júlia volt, akinek ugrásait már a bemelegítés során tapssal honorálta a közönség. Sebestyén gyönyörû tripla flippel indított, amely után ugyan nem sikerült a tripla Lutz-dupla toe-loop kombináció, mégis elégedett lehetett. "Kicsit mérges voltam magamra a rontás miatt, de nem volt idõm ezen rágódni, hiszen közvetlenül ezután egy új elem, egy forgáskombináció következett, és arra koncentráltam" - értékelt Sebestyén.

A harmadik induló, az amerikai-magyar kettõs állampolgár Hardford Katalin forgásai szépre sikerültek, ugrásai már kevésbé.

A jégtáncosoknál a kötelezõ és az original után a Hoffmann Nóra, Elek Attila kettõs vezet a Nagy Zsuzsanna, Elek György duó elõtt.

Országos bajnokság
Férfiak. Állás a rövid program után: 1. Vardanjan Tigran (Delta Fitness) 38.32, 2. Markó Márton (Vasas SC) 19.83.
Nõk. Állás a rövid program után: 1. Sebestyén Júlia (TSC) 63.38, 2. Pavuk Viktória (MTK) 44.31, 3. Hardford Katalin (Jégcsillag SE) 42.47.
Jégtánc. Állás az original után: 1. Hoffman Nóra, Elek Attila (Piruett SE) 83.86, 2. Nagy Zsuzsanna, Elek György (Rozmaring SE) 75.35.

Forrás: Nemzeti Sport Online