Legújabb hírek
Vizes gyakorlat
SZJA 1%
Friss KÉPEK

Navigáció
Főoldal
Kapcsolatfelvétel
Linkek
Naptár 2009
Támogatók

Felszerelések
Járművek

Aktuális Idő

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Történelem

Az egyesületnek jelenleg 25 tagja van.
A legnagyobb létszámmal az 1950-60 -as években működött.
A Községi Közös Tanácsok idején a felsőszölnöki tűzoltóság az alsószölnöki egyesülethez tartozott, így mint tűzoltó egység működött. A helyi Önkormányzatok megalakulása után lehetősége nyílt a tűzoltó egységek önállósodására is. Így 1992. március 11-tól ismét önálló egyesületként működik a helyi tűzoltóság. Az önálló Önkéntes Tűzoltó Egyesület első kiemelkedő jelentőségű eseménye az új zászló felszentelése, melyre 1993-ban került sor. Az utolsó ilyen esemény 1927. szeptember 8.-a volt. Sajnos az akkor felszentelt tűzoltó zászló a II. világháború után rejtélyes körülmények között eltűnt. A határátkelő megnyitásával lehetőség nyílt a kapcsolatok kiszélesítésére, illetve felvételére, különösen a szomszédos Szlovénia tűzoltó egyesületeivel. Az első konkrét együttműködési megállapodás aláírására 1992. október 7-én Martinje település tűzoltó egyesületével került sor.

Tűzoltóságunk jelenleg az alábbi egyesületekkel tart fenn kapcsolatot: Szlovéniából: PGD Martinje, PGD Grad, PGD Dolič – ©entflorjan, PGD Stična, PGD Dovľe.
Ausztriából: Bonisdorf tűzoltó egyesületével, valamint a horvátországi Bednja település tűzoltóságával.
Természetesen szorosan együttműködünk a környékbeli Önkéntes Tűzoltó Egyesületekkel is (Alsószölnök, Szakonyfalu, Szentgotthárd-Rábatótfalu, Apátistvánfalva ).

Az egyesület jelenleg 3 tűzoltó gépjárművel rendelkezik, melyeket felújított állapotban vásároltunk, illetve ajándékba kaptuk Szlovénia Országos Tűzoltó Szövetségének közbenjárásával illetve támogatásával, szlovéniai egyesületektől.

A működés során pályázati pénzeszközökből sikerült felújítani a tűzoltó szertárat, illetve az önkormányzattól ingyenes használatba kapott, volt határőrségi laktanya garázsait, melyekben a gépjárműveket tároljuk. Pályázati pénzeszközökből valamint szponzorok támogatásával, minden évben új, illetve felújított felszerelések beszerzésére kerül sor.

Az egyesület alapvető célja: működési területén eredményes tűvédelmi munka folytatása, aktív részvétel a tűzoltási és kárelhárítási tevékenységben. Fontos feladatnak tekinti továbbá a településfejlesztési tevékenységben való részvételt is. Céljai között szerepel még a nemzetközi tűzoltó és baráti cserekapcsolatok fenntartása és ápolása, elsősorban a szlovéniai kapcsolatok tekintetében.

Mivel szlovén nemzetiségű településen működünk, fontosnak tartjuk a szlovén nemzetiségi kultúra, hagyományok és anyanyelv ápolását és megőrzését az identitástudat további erősítését.ÖTE Felsőszölnök


Események
<< Június 2022 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Fotó Album
 (Album: Tűzoltóautó elhozatala)