Sentinel

A Sentinel Olimpiai Taekwondo Sport Egyesület 2002-ben alakult non-profit egyesületként. Eleinte csak felnőttek oktatásával foglalkoztunk, majd a kellő tapasztalat megszerzése után elkezdtük az általános, és középiskolás gyermekek oktatását is, amely jelenleg két helyszínen zajlik.

2006-ban jött létre a hallássérült gyermekekkel is foglalkozó csoport, mellyel új kihívás elé nézett egyesületünk. Hazai viszonylatban ez egy egyedülálló küldetés, mert tudomásunk szerint jelenleg csak a mi egyesületünk foglalkozik hallássérült gyermekek TKD oktatásával! Felvettük a kapcsolatot a regisztrált Hallássérült Sportszövetséggel is, melynek eredményeképpen regisztrált Hallássérült TKD Klub lettünk.

2010-ben az egyesület elnökeként beválasztottak a fegyelmi bizottságba tagnak, és a Magyar Hallássérült Szövetség Taekwondo szakosztályának vezető edzője lettem.

Nyáron edzőtáborokat szervezünk a hallássérült gyerekek számára azért, hogy az egészséges gyerekekkel együtt fejlődve tovább javítsunk a mozgáskoordinációjukon, koncentráló-képességükön, illetve fegyelemre, és tiszteletre neveljük őket mind a Mesterük mind egymás iránt. Azt tapasztaljuk, hogy ez a sport nagymértékben segíti beilleszkedésüket az egészséges társadalomba, illetve befogadóbbá teszi az egészségeseket is a fogyatékkal, élőkkel szemben! További célunk, hogy felvegyük a kapcsolatot külföldi Hallássérült Klubokkal is csereüdültetés, tapasztalat szerzés és testvérklub szervezése céljából.

Az edzések célja az egészséges életmódra való nevelés, a fizikai kondíció fejlesztése és a fegyelem megtanulása. A Taekwondo, mint harcművészet nem a verekedésre, hanem a szellemi, fizikai erőnk felhasználására, tiszteletre és fegyelemre tanít.

A Taekwondo szépségét még az is tükrözi, hogy mindenki kortól és nemtől függetlenül megtalálhatja azt, ami egyéniségének és stílusának a legmegfelelőbb. Az alsó korhatár gyerekeknél 5 év, a felnőtteknél 60 év is lehet.

Remélem, hogy most a honlapunk kapcsán kedvet éreznek majd ahhoz, hogy beiratkozzanak a Sentinel Olimpiai Taekwondo Egyesületünkbe és kipróbálják a Taekwondot, ami sok örömet, kitartást, eredményt, bátorságot ad minden kezdő tanítvány számára!!

Tisztelettel:
Hegyes Imre 34 éves, 2 danos mesterAz első edzés kipróbálása ingyenes!