....

 

 

 

 

SINDBAD----  VITORLÁZÓK WEBLAPJA  ---  SEGLERS WEB SEITE  ---  SAILORS WEB SITE

  Kezdőlap Vitorlások Van de Stadt ÚJ! DD Mini 650  Árak  Hírek Sindbad Portál Navis Archív

Sindbad Hungary Europe

Látogatók Visitors


CET Közép-Európai Idő Budapest

Nem működik, mert Önnek egy plug-in hiányzik!

Híreink és újdonságok

 

Jacht szaktanácsadás

Szuper Vitorlás Linkek

 Sindbad Portal

Ez itt az Ön vitorlás, jachtos hirdetésének helye

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

PANNON HÁZ Budakörnyéki  eladó családi ház  www.pannonhaz.atw.hu

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 SZÉP DOLGOK: Antik bútorok, olajfestmények, pasztellek,  grafikák  www.artpannon.atw.hu

 

 

 

2012-bEn is:

 

 

NEW TIMES NEW YACHTS

A kora ifjúság távoli emlékébe vész, hogy mikor is kezdtem vitorlázni, még valahol a 60-as évek derekán, de az biztos, hogy a Velencei tavon, mint a Székesfehérvári Építők Egyesület Kalóz versenyzője, azután Balaton, és az ELTE-n okl. vegyész lettem, majd a németországi munkahely mellett a Balti Tengeren vitorláztam-versenyeztem, eközben Stralsund és Greifswald legjobbjaitól tanulhattam jachtépítést. Így aztán, miközben a természettudományi doktorimon dolgoztam, 1979-re úgy "mellesleg" építettem egy részben magam tervezte 8x3x1,50 m kabinos-tőkesúlyos túra-versenyjachtot - ahol a "mellesleg" szó szerint annyit jelent, hogy "verejtékezve". De viszont pompás kis hajó lett! Ezzel ott 4 évig versenyeztem és túráztam. '84-ben ismét hazatelepülve "Sindbad" hajóm a Magellán Klub kezébe került és első magyar évében megjárta a Balatont, majd az Adriát, Égei Tengert, Isztambulig és vissza. Azóta családommal, barátaimmal "csárterozok" a Balatonon, Baltin, Adrián, a Kikládok, Korfu vagy Baleári Szigetek körül, de valahol 25.000 tm után elveszítettem a fonalat, mennyit is összesen, és hány (és hány féle) hajón szereztem tapasztalatokat.

Önálló vállalkozásom 1990-es alapításakor tehát kézenfekvő volt - többek között - egy "jacht téma", tehát a  MEDITERRÁN YACHTING PROGRAM indítása. Fentiekkel személyesen mutatkoztam be Amsterdam mellett Van de Stadt-nál, ahol habozás nélkül megköttetett a szabályos, kizárólagos, külkereskedelmi szerződés a kitűnő tervezők Magyar Képviseletéről. A Van de Stadt téma (lásd külön) természetesen része Mediterrán Yachting Programunknak, de ez utóbbi más tevékenységeket is tartalmaz.

2006-tól, nyugdíjazás következtében, és mert ezt a kedvenc és sikeres témámat szeretném privát is továbbvinni, a Van de Stadt képviselet tehát a holland céggel újabb megegyezés keretében átkerült a Multimodal-ból (miközben a cég rendes végelszámolással megszünik) a privát ügyintézésembe.

MEDITERRAN YACHTING PROGRAM

 (1990-től)

1. VAN DE STADT Design / HOLLAND Konzultáció - lásd külön lapon, főmenüben!

  2. DUDLEY DIX Design / USA Konzultáció - lásd külön lapon, főmenüben!

 3. Hunjacht vitorlás jacht vételi, építési és üzemelési szaktanácsadás (felújítás,                          versenyfelkészítés, tengeri túrázás, stb.)                                                        

4. CR Design, számítógépes jacht-, berendezés-, vitorla-, NACA kielprofil tervezés,                         szindizájn, stb.                                                                                                    

Valamint,

JACHTÉPÍTÉSI VÁLLALKOZÁSI TANÁCSADÁS, KOOPERÁCIÓSZERVEZÉS, PROJEKTMENEDZSMENT és KÉPVISELETEK (1990-től)

..... Műszaki gyártási, marketing és kereskedelmi együttműködés szervezése és közreműködés

..... Magyar.magyar és magyar-külföldi cégek között

..... Kereskedelmi jogi, szállítási, pénzügyi, minőségi, stb. teljes körű lebonyolítási tanácsadás

TRADING BEL- ÉS KÜLKERESKEDELEM SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉG (1990-től)

..... Saját témánkkal kapcsolatos áruszállítási és szolgáltatási teljesítésekhez tanácsadás, az akvizíciós (üzletszerzési) kapcsolat megalapozásától az alkun, a szerződéstervezet kidolgozásán és szerződés-kötésen át, beleértve az ahhoz tartozó szállítmányozási, vámkezelési, banki, garanciális, stb., feladatokat is, a szakmai(minőségi)-kereskedelmi átvételig.

..... Ezzel kapcsolatban elkészítjük használati és/vagy szerelési ill., kezelési utasítások, gépkönyvek, kézikönyvek, szervizkönyvek és hasonlók kreatív szakfordítását, termékbemutatót, szakoktatást (betanítást) tartunk. 

..... Emellett részt veszünk közvetített, tehát nem saját-számlás kereskedelmi ügyletek megkötésében és lebonyolításában.

MARKETING és REKLÁM TERVEZÉS, KIDOLGOZÁS (1990-től)

..... Marketing és reklámanyagok tervezése papírra, nyomdai előkészítéssel is, és számítógépbe

..... Cégembléma (Logo), szórólapok, plakát, zászló, hírdető tábla, ajánlatok, menülapok, stb. tervezése

..... Levélpapír, névjegykártya, meghívók, értesítők - magánszemélyeknek is

..... Minimum 3 grafikai és szöveges tervváltozat az ajánlatban inkluzíve

..... Web-lapok, animált monitorreklámok, dia előadások és más számítógépes formátumok kidolgozása

..... Termékbemutató és/vagy kiállítási részvétel tervezés, szervezés és realizálás.

IRODAI SZOLGÁLTATÁSOK (1990-től)

..... Műszaki, tudományos, ipari, kereskedelmi, szerződésjogi, művészeti, stb., szakszöveg fordítások

..... Magyar-német és német-magyar relációban, legkiválóbb gyakorlattal, tapasztalattal és minőségben

..... Számítógépes formátumok

RÓLUNK

A Van de Stadt Magyar és Közép-Kelet-Európai Konzultáció a korábbi Hivatalos Képviselet továbbélése, amely 1990-től a Multimodal Bt. majd Kft. keretében 2007-ig működött.

A MULTIMODAL BT.-t "International Consulting, Marketing, Trading and Representatives" fő szlogenünkkel és cégfilozófiánkkal összhangban Budapesten 1990-ben Dr. Antal J. Emil (1984-tol Chemolimpex, Akadimpex, Novotrade Rt. Bécsi kereskedelmi kiküldött, külkereskedelmi tapasztalattal) és egy svájci társaság alapította 1990-ben svájci-magyar joint venture-ként szabályos cégbejegyzéssel és külkereskedelmi jogosítvánnyal, főrészt egy nagy svájci holding (25 vállalat), ill. általában mint külföldi cégek magyar képviselet-ét.

Emellett megkezdtük a márkás holland VAN DE STADT Jachttervezők magyarországi képviseleti tevékenységét és kisebb mértékben az irodai szolgáltatásokat, beleértve reklám- és marketing arculattervezés, projektkoncepciók kidolgozását, szakszöveg fordítást, és hasonlókat.

1993-ban a svájci holding saját otthoni és együttműködési problémái miatt cégünket 100%-ban független privát magyar társaságra alakítottuk át, és hosszú távú együttműködést kezdtünk a sorozatgyártó SCHÄFER YACHT KFT.-vel Tamásiban, ahol a továbbiakban több mint 75 egység 8 m ill. 9,30 m-es DOLPHIN ill. VITA tőkesúlyos-kabinos Van de Stadt túra- és versenycélú vitorlásjachtot gyártottak és értékesítettek sikeresen. Jachtépítési terv- és technológiai dokumentáció és licenc eladását ma is eredményesen folytatjuk egyedi önerős amatőr jachtépítőkkel, miközben ügyfélkörünket kiterjesztettük Közép-Kelet-Európára, vagyis újabban külföldi, Cseh, Szlovák, Szerb, stb., ügyfeleket is kiszolgálunk, ugyanakkor számítunk Bolgár, Román, stb., érdeklődőkre is.

1996-tól egy német vállalatcsoport képviseletét láttuk el neves, mikroprozesszor alapú high-tech termékek (célszámítógépek) hazai értékesítésére, ami 2001-ben egy sikeres, kereken 20 mio Ft értékű garanciális szállítással a legnagyobb magyar állami vállalat felé csúcspontot ért el, majd a nagy értékű termékek viszonylag kis hazai fizetőképes piacára tekintettel ezt befejeztük.

1999-ben társaságunkat 3 mio Ft alaptőkével és jogutódlással MULTIMODAL KFT. jogi formába alakítottuk át (Dr. Antal 96% tulajdonos), 2001-ben pedig a Budapest közvetlen közelében fekvő TELKI-ben új, nagyobb és szebb telephelyre költöztünk, székhelyünket átjelentve irodánk ma itt működik. 

2002-től a fő témák folytatása mellett egy nagy állami vállalat másik milliárdos projektjében működhettünk folyamatosan közre beszállítóként a projektdokumentációk műszaki szakszöveg fordításával, 2003-tól pedig márkás autógyártók hazai piaci tevékenységét segítő műszaki szövegek fordításában.

2007-ben a Multimodal Kft. nyugdíjazás miatt, rendes végelszámolással megszünik. Van de Stadt témában, nem vállalkozási alapon, térítésmentesen, Dr. Antal továbbra is segít közvetíteni a jachtot építeni szándékozók és a holland tervező iroda között...  

Hívjon, írjon, mindenkor szívesen állok rendelkezésére! És - Viszontlátásra!

 Dr. Antal elérhetősége  Itthon (+06) 30 2691 821, Külföldről/From abroad (+36) 30 2691 821

 Messenger  és : privateer@freemail.hu, vagy Skype: privateer44

ÚJ! a következő alternatív e-mail is használható: pannone@index.hu

Lap elejére Kezdőlapra

 

 

Utolsó frissítés: 2012.02.24. Egyes, az Ön gépén telepített védőprogramok, vagy hiányzó segédprogramok,  akadályozhatják, hogy e honlap néhány (animációs, java, flash, stb.) eleme megfelelően működjön ill. képernyőjén egyáltalán megjelenjen (pl. CET óra, Meteo inzert, stb.), de az Ön gépe jó és honlapunk minden tényleges információja és linkje is OK. Ha "elveszett" linket talál, pl. csak képhely, nem működő ugrás másik lapra, stb., előre megköszönjük, hogy e-mail-ben jelzi felénk. A szövegben szereplő minden cég- és/vagy terméknév a hivatkozott társaságok védjegye (R) (C), ezért azok engedély nélküli felhasználása tilos.

We thank all respective persons and companies for some small units inserted. Company and product names are registered reserved and protected (R) (C), thus any other use is prohibited.

 -- www.sindbad.atw.hu -- Graphics and Text (C) 2005 by Sindbad, Hungary, European Union --  Webmaster Dr. Antal --