A Soul - Rain Soul - Nähr Zoltán és Szilvi

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A Soul

Szívvel, lélekkel, azaz ami Értem SOUL!
Manapság a szintetikus ételek és a rendszertelen étkezés számos probléma forrása. Az egészségünkre a legnagyobb fenyegetést a szabad gyökök okozta károsodások, a gyulladások, és étrendünkben fellépő esszenciális zsírsavak teljes hiánya jelenti.
Egy egyszerű megoldás ezek megelőzésére, ha naponta elfogyasztunk egy RAIN SOUL antioxidáns italt. A SOUL nagymértékben javítja az általános egészségi állapotunkat, felüdülést jelent a testnek és léleknek egyaránt.
A RAIN International világviszonylatban is egyedülálló terméke a SOUL , mely a szabadgyök elleni antioxidánsokban és esszenciális zsírsavakban gazdag. Ennek a rendkívüli, szabadalmaztatott antioxidáns italnak az összetevői a fekete málna mag-liszt, a fekete kömény mag-liszt, a Chardonnay szőlő mag-liszt, és a D-ribóz szabadalmaztatott keveréke. Ezek megtöltik sejtjeinket energiával, kiváló gyulladás csökkentő hatásúak, így segítve az immunrendszerünk egészséges működését. Ezek a nagy erejű antioxidánsok, és a rákellenes hatású "Resveratrol" mind megtalálható a Chardonnay szőlőben, melyek szintén segítik a szív, az izmok, az agy és a vese működését.
A resveratrol az egyik legfontosabb anti-aging kiegészítő amit valaha is felfedeztek, lassítja az öregedést és javítja a sejtek regeneráló képességét.
Magvak és virágok
Tudtad, hogy a MAGVAK a virágok és gyümölcsök tömegének csak nagyon kis százalékát teszik ki, mégis ezek az apróságok felbecsülhetetlen értéket jelentenek szervezetünk számára? A Rain International termékének alapjait a magvak alkotják. Sokat hallottunk már a gyümölcsök és fűszernövények csodálatos antioxidáns erejéről, de ritkán hallunk arról, hogy ezen energiák forrása a termésben található magvakból ered.
A RAIN SOUL gazdagon tartalmaz fekete málna magvakat, melyek bizonyítottan erősítik az immunrendszert, továbbá fekete köménymagot omega 3 és omega 6 zsírsavakkal.
Míg a fekete málna és fekete kömény magja hihetetlenül erős antioxidánsokat tartalmaznak, addig a gazdag omega zsírsavak segítik a sejtmembránok regenerálódását. Ebben a figyelemre méltó termékben a magok a hősök.
A Rain International különleges hidegsajtolási eljárása révén ezen energiaforrások többszörösen fejtik ki erejüket.
Előnyök

  • Különböző antioxidánsokban gazdag, melyek csökkentik a szabadgyökök károsító hatásait

  • Esszenciális zsírsavakkal telített (Omega 3 és 6)

  • Reservatrol-t tartalmaz, mely öregedés gátló tulajdonságokkal bír

  • Erősíti az immunrendszert

  • Erősíti a szív-, légzőszervi-, máj- és vesefunkciót

  • Támogatja a vérkeringést



HIDEG SAJTOLÁSI ELJÁRÁSSAL KÉSZÜL!


A tápanyagban gazdag olajat és lisztet hideg sajtolással és őrléssel nyeri ki a növények magvaiból, így károsodás nélkül kerülnek a termékekbe, biztosítva azok hatékonyságát.
Ez a módszer biztosítja, hogy a tápanyagok megmaradnak az olajokban és lisztekben. Számtalan gyártó használja a hatóanyagok kivonásához a magas hőmérsékletet és az erős vegyszereket, ami a legkevésbé sem hatékony.
A Rain International terméke a SOUL, HIDEG SAJTOLÁSI ELJÁRÁSSAL KÉSZÜL, hogy a tápanyagokban gazdag (olaj és liszt) növényi magvak hatóanyagai sérülésmentesen, azok hatékonyságának megtartásával kerüljenek szervezetünkbe. Ez a hideg sajtolási módszer biztosítja, hogy a tápanyagok az olajban és a lisztben is megmaradnak.
Számtalan gyártó magas hőmérsékletet igénylő rendszereket valamint erős vegyszereket használ a termékeinek készítése során, ami kevésbé hatékony és károsítja a tápanyagokban gazdag magvakat.
A Rain International szigorú intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy az alkalmazott eljárás vegyszermentes legyen, amely így biztosítja a lehető legjobb minőséget!


Nem csak egy “mágikus összetevőt” találsz a RAIN SOUL antioxidáns italban, hanem egy tucatot! Az egészségünkre a legnagyobb fenyegetést a gyulladások, a szabad gyök károsodások, és étrendünkben fellépő esszenciális zsírsavak teljes hiánya jelenti.

Szőlőmag kivonat




A legértékesebb hatóanyagokat a vörös és a fekete szőlő magja tartalmazza. A magban nagy mennyiségű kálium található, illetve a legfontosabb hatóanyag egy antioxidáns, amelynek a neve  resveratrol. Megtalálható még a soulban, a mag, maghéj alatti zsíros olaj és fehérje, ezen kívül egyéb ásványi anyagok, és nagy mennyiségben C-vitamin, és bioflavonoidok
A benne található antioxidánsok hatását már 1969. óta tanulmányozzák Európában és az USA-ban. Megállapítást nyert, hogy a vörös szőlő magvaiból nyert bioflavonoidok, köztük a resveratrol ártalmatlanná teszik a szabad gyököket. A szabad gyökök a sejthártya szétbomlasztásainak következtében képesek megsemmisíteni a sejteket, ezáltal felelősek a korai öregedésért. Ezen kívül reakcióba lépnek a DNS­-sel, a test alapvető építőanyagával, így az egészséges sejtek újraképződése lehetetlenné válik. Ez megint a korai öregedésért és a daganatképződésért felelős. A szabad gyökök képesek egymáshoz ragasztani a molekulákat a szervezet különböző szerveinek szöveteiben, pl. a bőrben, amely ettől rugalmatlanná válik, durva és ráncos lesz. Ez a folyamat éppen ezért ugyancsak a daganatképződés irányába tereli a szervezetet.
Közismert, hogy Franciaországban különösen nagy mennyiségben fogyasztanak vörösbort, de az is közismert, hogy a franciáknál a szívbetegségek jóval ritkábban fordulnak elő, mint más országokban.
Az orvosok hasznosnak tartják, hogy minden nap egy pohár jó vörösbort fogyasszunk, amelyben megtalálható a vörös szőlő magjának kivonata is, ezáltal az antioxidánsok, amelyek arra is képesek, hogy csökkentsék az érelmeszesedés kockázatát.
Nemcsak hogy csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, hanem hosszú ideig tartó alkalmazása feloldja a koleszterin képződményeket. Az érlemeszesedésről már több mint másfélmillió tanulmányt tettek közzé a világon, de keletkezésének végső okát még mindig nem állapították meg. Ma már általánosan elfogadott vélemény az, hogy összefüggésbe hozzák az érelmeszesedést az általános koleszterinszinttel. A valóságban a magas sűrűségű koleszterin a szervezet normális működésének fontos előfeltétele. Az érelmeszesedésért tehát nem az egész koleszterin a felelős, hanem az úgynevezett alacsony sűrűségű koleszterin, a trigliceridek és a lipoproteinek. Ez az alacsony sűrűségű koleszterin rakódik le az erek falába, és ez vezet infarktushoz, agyvérzéshez, emlékezetromláshoz, stb.
Az USA, Franciaország, Kína és egyéb más országok tudósainak kutatásai bebizonyították, hogy a franciák által igen kedvelt vörös szőlő magjában található antioxidáns, a resveratrol jelentősen csökkenti a vér alacsony sűrűségű koleszterinszintjét, ugyanakkor növeli a magas sűrűségű koleszterinszintet.
Alkalmazása javasolt:
• a vér lipidszintjének csökkentésére
• mint erős antioxidáns készítmény megelőzi az érelmeszesedés kialakulását
• a rák megelőzésére és a rák gyógyítására alkalmas
• általános egészségmegőrző szerepe van megszabadítja a szervezetet a szabad gyököktől
• fenntartja a vérlemezek normális működését, ami lehetővé teszi a trombociták képlékenységének csökkenését és a vér szabad áramlását
• fokozza a sejtek normális és egészséges működését
• a szív és érrendszeri betegségek, többek között az infarktus, az agyvérzés megelőzésére alkalmas
• a vér koleszterinszintjének szabályozására
• a visszér betegségségek kialakulásának megakadályozására.
• különböző allergiás betegségek megelőzésére, gyógyításra
• a szem betegségeinek gyógyítására, látásjavításra
• az emlékezőképesség javítására, az öregedési folyamatok lassítására
• a stresszel szembeni ellenálló képesség növelésére
• szájon át szedhető kozmetikai szerként a bőr fiatalságának megőrzésére, ránctalanításra és regenerálásra
• gyulladás elleni védőhatása miatt csont és izületi bántalmak, reumatikus betegségek kezelésére.
Jóllehet a szőlőmag kivonat rengeteg laboratóriumi sejttenyészeten, többek között mell, bőr, tüdő, vastagbél, gyomor és prosztata daganatok esetében is bizonyította aktivitását, a jelenség pontos okait a kutatók még nem tudták megállapítani.

A szőlőmag kivonat antioxidáns hatású összetevői a polifenolok, a szervezetben végbemenő káros oxidatív folyamatok gátlásához járulnak hozzá. A környezetünkből érkező káros ingerek és anyagok, mint a szennyezett víz és levegő, a tartósítószerek, a stressz vagy a pollen, a szervezetben szabadgyököket termel, melyek az egészséges sejteket károsítják.

A szőlőmag kivonata az E-vitaminnál 20-szor erősebbnek bizonyult, amikor a vas és az oxidatív szennyezések semlegesítését tesztelték. A szőlőmagban lévő polifenolos komponensek a sejtek védelmét a szabadgyökök által előidézett károsító hatásokkal szemben megvédik.


Feketeköménymag örlemény


A feketekömény (Nigella sativa) egynyári növényként nő az egyiptomi sivatag nagy oázisaiban. Perzsiában Shuneezként, az ókori Egyiptomban fekete köményként, az Arab világban pedig fekete/áldott magként ismerték. A növény a mákhoz hasonló kapszulákat képez, melyekben kis, fekete magszemcsék vannak, ezek aromás illata pedig az ánizsra emlékeztet.
Feketekömény a történelemben
A nigella sativat már Kr.e. 2500-ban használták. A Görög orvoslásban is említést tesznek róla, és fontos szerepet játszott az ókori gyógyításban is, különösen az Egyiptomiaknál. A tudós Al-Bairouni, valamint Avicenna is írt orvosi könyveiben a mag jelentőségéről valamint hatásosságáról bizonyos betegségek kezelésében. Az ókori hagyomány szerint általános gyengeség, gyulladások, bőrproblémák, női panaszok, megfázás és fejfájás ellen használták. A feketeköményt vízhajtó szerként és puffadásgátlóként is alkalmazzák. A benne lévő damascenin görcsoldó és rövid távú vérnyomás-csökkentő hatást fejt ki. A növényt tejkiválasztást serkentő szerként és féregtelítőként is használják. Manapság sok európai és nyugati országban végzett kutatás igazolta, hogy a nigella sativa olaj igen magas tápértékkel rendelkezik, rengeteg ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, melyek mind erősítik az immunrendszer védekezőképességét. Tartalmaz még arginint és karotint, melyek A vitaminná alakulnak, illetve gazdag rostokban is.
"A feketekömény a halálon kívül minden betegséget gyógyít"
állította róla Mohamed próféta.
A feketekömény olajat a "fáraók aranyának" is nevezik. Az egyiptomiak nagy becsben tartották az apró fekete magvakat, vele kapcsolatos élményüket a papirusztekercseikben is megörökítették. Tutenkhamon állítólag annyira el volt ragadtatva a feketeköménytől, hogy szolgáinak a drága olajból egy üvegre valót mindig maguknál kellett tartaniuk. Halála után egy egész amfora olajat helyeztek el a fáraó sírjában. A legendák szerint Kleopátra és Nofretete ennek az olajnak is köszönhette bársonyos, gyönyörű bőrét.
Keleten már évezredek óta ismert gyógynövény magvaiból nyert olaj nemrég tűnt fel nálunk az egészségpiacon. A sikerért dr. Peter Schleicher és dr. Lutz Bannasch felelősek , ők mutatták ki ugyanis, hogy a feketekömény-olaj rendkívül hatásos bizonyos bőrbetegségekre és allergiás betegségekre (atópiás ekcéma, neurodermatitisz, pikkelysömör, asztma).
Már az ókor óta sok helyen megbecsülik a fekete köményt frissítő gyökerei és kellemes tulajdonságai miatt. Több kultúrában a feketekömyény jóval elterjedtebb élelmiszernek számít a jó egészség megőrzéséhez. Sokan még mindig a testi funkciók harmonikus megőrzéséhez tartozó keleti fűszerként tartják számon.
A feketekömény napjainkban
A modern tudomány időközben alaposan megvizsgálta a feketekömény-olajat, és sok olyan anyagot talált benne, melyek pozitívan hatnak az emberi anyagcserére. Különösen értékes a feketekömény-olaj a benne található telítetlen zsírsavak miatt, amelyek szelíden, mellékhatások nélkül képesek csillapítani a bőrben, a belekben, az ízületekben és az idegekben zajló gyulladásos folyamatokat. Mindenek előtt a magas linolsav tartalma és az ezzel párosuló táplálkozás pszichológiai érték teszi különösen jelentőssé a feketekömény-olajat a mindennapi táplálkozásban.
A telítetlen zsírsavakból a testben prostaglandin képződik. Ezek a szövethormonok sokféle feladatot ellátnak az emberben és az emberi immunrendszerben. Szabályozzák a vérkeringést és tágítják a véredényeket. Ezért a mai tudomány szempontjából is megmagyarázhatóak az évszázadokkal korábban leírt tapasztalatok a feketekömény-olajról.
A feketekömény fogyasztása
Fogyasztható a mag önmagában (fűszerként, pl. péksüteményen, savanyú káposztából készült ételekben), vagy táplálék kiegészítőként.
Amire sikerrel alkalmazták
* Meghűléses betegségek: a náthát, a köhögést és az influenzás fertőzéseket gyorsabban legyőzi, ill. erősebb immunrendszernél fel sem lépnek ezek a betegségek.
* Bronchitis, asztma: a telítetlen zsírsavakból testünk prostaglandint állít elő, ami gyulladásgátló és antiallergén hatású. A keserű- és cserzőanyagok tágítják a hörgőket és váladékoldóak, ami az asztmánál lényeges könnyebbséget jelent a gyógykezelések során.
* Allergiák: semlegesíti a túlzott érzékenységet az allergia elleni anyagokkal szemben.
* Gombás megbetegedések (Candida albicans), pikkelysömör, neurodermatitis: mind belsőleg, mind külsőleg alkalmazva a feketekömény-olaj hatásos szer gomba és baktériumok ellen, továbbá egyedülálló vírusölő tulajdonsággal rendelkezik. Csökkenti a viszketési ingert, elősegíti a gyulladt bőrrészek gyógyulását, és ez által hozzásegít az egészségesebb bőrhöz.
* Reuma: a feketekömény olaj a kezelési intézkedéseket kedvezően befolyásolja, mivel helyi gyulladásgátló hatása van, és a bél bakteriális és gombás megterheltségét is csökkenti, stabilizálja.


Fekete málna



A fekete málna  (Rubus leucodermis, Rubus occidentalis) Észak-Amerikában őshonos, de mára már hatalmas farmokon termesztik kiváló tulajdonságai miatt. Íze nagyon jellegzetes és egyedi, semmi másra nem hasonlítható illata miatt már messziről felismerhető a közelsége.

Friss gyümülcsét májustól októberig lehet fogyasztani de számos egyéb módon is hozzá lehet jutni. Aromás ízvilága nagyon kedvelté teszi dzsemekben, italokban és fagylaltokban, kíváló ételszínező is egyben. A Chambord Liqueur legfontosabb összetevője.

Gyümölcse nagyon hasonlít a hagyományos málnáéra de kékes-fekete színű és dúsan tartalmaz magvakat ezért néhány ember nem is nagyon szereti és inkább közeli rokonait részesíti előnyben (Rubus idaeus).

Magassága akár a 2-3 métert is elérheti és tüskéi nehezen tudják távoltartani a fekete málnára ösztönösen áhítozó erdei állatokat és a véletlenül a bokorra bukkanó embereket.

Észak-Amerika egyes területein a Málnák királyának is nevezik.

A többi bogyós gyümölcshöz viszonyítva, rendkívül magas bioflavonoid tartalommal rendelkezik és erőteljes antioxidáns. Az immunrendszer működésére rendkívül jó hatással van.

Jótékonyan hat a vércukorszint szabályozására, az időskori testi és szellemi fáradtságra valamint a gyomor és bélrendszer általános működésére. Általános erősítőszerként is kiváló.

A modernkori kutatások megerősítették, hogy megdöbbentően magas antioxidáns tartalommal rendelkezik és fogyasztása nagyban segíti a rák és daganatos betegségek, a szívbetegségek, a stroke (agyvérzés és agyi érelzáródás) valamint a legújabb kutatások szerint az Alzheimer-kór megelőzését is.
A fekete málna gyümölcse azon rendkívüli gyümölcsök közé tartozik amelyek  magas antocián tartalommal rendelkeznek. Az antociánok nemcsak a fekete málna mélyfekete színét adják hanem gyulladáscsökkentő és érvédő hatással rendelkeznek.
A  fekete málnában található anthocyanin összetevők javítják a látást, karbantartják az emberi érhálózatot, csökkentik a magas vérnyomás kockázatát és az időskori memóriazavarok is késleltetik.
Az Ohioi Állami Egyetem tanulmányai azt mutatták ki, hogy a fekete málna fogyasztása jelentősen csökkentette a vastagbélrák tumorokat a külön az erre a kisérletre  kiválasztott patkányokban.
A fekete málna kiváló C-vitamin forrás és nagyon jó hatással van a cukorbetegek állapotára is.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz