Air-Strike írta:
Hát az úgy vóót.......
Az ember a klubélet okozta örömök után nehezen megy dolgozni másnap. Azért nem szoktunk kotta részegek lenni, csak iszogatunk, egy estényi reszelgetés mellett azért elfogy egy pár sör. De előfordult már, hogy volt olyan szituáció, amikor nem nagyon kellett volna dolgozni, történtek már érdekes megoldások!
Raptor klubtárs majd szépen megfogalmazza a "klubest" kifejezést, mert Ő erre a legalkalmasabb!
Már megint én!?
A honlapunk összes szövege, valamint a különböző topicok rajzai is az én kreativitásomat "dicsőítik". (
http://www.ombk.hu ). Mi lenne veletek nélkülem?!
Szóval egy-egy klubest úgy szokott zajlani, hogy a klubtársakkal összeröffenünk az éppen aktuális klubhelységben ( van kettő is ), majd a kötelező beszélgetéseket letudva, mindenk nekiesik az éppen aktuális projektének. Mindeközben sűrűn odakapunk a magunkal cipelt, - kiszáradást meggátló - folyékony halmazállapotú árpanedünek, és intenzív fejbólintások közepette, magunkévá tesszük a nemes nedüt!
Eme elfoglaltságunkat végigkíséri az elektromos lombfűrész, és a csiszológépek, valamint lombfűrészek ricsaja, melyeket nagy előszeretettel használunk.
Néha kissebb összeröffenések is becsúsznak, mindez a modellezés szent oltárának dicsőítéséből kifolyólag!
Pld. a Hentes kolléga épített egy olasz DG gépet, amit rajzok hiányában ( legalábbis a szembőlnézet hiányzott ), fénykép után épített meg. Ennek eredményeként épített egy tört szárnyú "fadarabot", ami nem igazán akart az elvárásoknak megfelelően repülni!
Egyből levonta a következtetést, hogy digó gépet soha többé nem épít! Miután a netről előkerült egy pár fotó, kiderült, hogy eredetileg a szárny olyan egyenes, mint a huszár kardja.. A látványt tett követte és egy laza kézmozdulattal letörte a szárnyról a V-be állított fület, majd egyenesen építette be, az előírásoknak megfelelően.
Láss csodát, a gép ezután gyönyörűen repült, sőt versenyt is nyert a talján géppel!
Szóval száz szónak is egy a vége! Írtózatosan jó dolog egy olyan csapat tagjának lenni, ami valóban a modellezésről szól, annak minden jó és rosz tulajdonságával egyetemben. A feleségek és barátnők ezt nem mindig nézik jó szemmel, de a klubban "elfuserált" pár óra, valamint a reptéren elköltött idő mindezért kárpótol minket!
Nem tudom, hogy az országban van e még egy olyan kicsi csapat, mint a miénk, ahol egyszerre ennyi "repülő csoda" épül! Bár az én gépeim elég lassan, mondhatnám csigalassúsággal épülnek, de ezt betudom annak, hogy egyedül nevelem a kamasz lányomat, így elég kevés időm marad a barkácsolásra. Jelenleg 3 antik, 2 depron ( ezek közül az egyik "világmegváltó" darab lesz ), 1 scale modell épül. Ha minden jól megy, akkor jövő tavasszal mind repképes állapotba kerül.
Kedves Nojbi! Kielégítő volt a válaszom?