.
..
...
http://csibor.surmanzs.fotoalbum.hu/?ge ... id/5501125Kezdésnek beáztattam a megfelelő hosszúságúra tördelt hurkapálcika
darabokat. Kellenek a sablonban hosszában fekvő, és kereszt pálcák is.
http://csibor.surmanzs.fotoalbum.hu/?ge ... id/5501128 Minőségi modellgipsz, víz és nylonzacskó. Ez kell a tuti gipszpép
elkészítéséhez. A keverés a zacsiban történik, kívülről masszírozva.
Így sokkal kevesebb buborék lesz benne mintha kevergetnénk edényben,
illyetve az összes csomó megtalálható és edolgozható a gipszben.
Amikor megfelelő állagú a gipszpép a zacsi sarkát le kell vágni ollóval
és a formába önteni a gipszet. A zacsi eldobható. Így nagyon tisztán
lehet a gipsszel dolgozni.
http://csibor.surmanzs.fotoalbum.hu/?ge ... id/5501132 Amikor a gipsz a sablonba került, óvatosan bele kell nyomni a
hurkapálcika darabokat. Először a hosszantiakat (legalább hármat)
majd a keresztirányíúakat. Ha ez is megvan lehet várni míg megköt a
gipsz.
http://csibor.surmanzs.fotoalbum.hu/?ge ... id/5501136 Kötés után le lehet venni a hullámkarton oldalakat, majd kiemelni a
sablont. És olléééééééééé itt a tuti öntőforma. Szerintem egy kicsit
jobb (és pontosabb) mint a legtöbb szakkönyvben leírt belenyomkodós
megoldásal készülő sablon
Én ezekután berakon a villanysütőbe és 85 fokon sütöm 5-6 órát. Nem
szabad feltekerni mert ha a gipszben lévő víz forrásba jön akkor annyi
az egésznek. Mivel a sütő hőfokszabályzója kacsákra, fasírtokra van
kifejlesztve nem igazán megbízható, ezért nem szabad 90-95 fokot
beállítani (pedig az lenne a jó). A 85 °C pont jó ,mert a gipsz is szárad
tempósan és ha véletlenül téveszt a hőfokszabályzó akkor sincs gond.
...
..
.