Üdv. Mindenkinek!
A verseny után volt egy kis eszmecsere az Úrakkal. És olyanok akik nem csak ezt a versenyt nyerték meg, hanem sok másikat is, meg a bajnokságot is (a két tányéros fickók

majd elárulom ez mit jelent) mutattak jópár dolgot. Az első és legfontosabb vélemény az volt, hogy a "CSIBOR" meg tudná verni az MM hajókat! És ez a vélemény akkor hangzott el, miután jópár percig kézben fogva tapogatta, forgatta, nézegette a véleményt nyílvánító sporttárs!
A hajótest teljesen rendben van szerintük. A baj a vitorlázatban van! Na ne valami high tech cuccokra tessék gondolni (bár volt szó csapágyazott árbocokról és mindenféle csodákról is), hanem teljesen egyszerű szerelési módszerekre, összerakásra, a beállítás milyenségére.
Az volt a kialakult konszenzusos vélemény, hogy a "CSIBOR" és a többi 65-ös hajó egyszerűen trehányul van felszerelve. Ezt nem a modellezők lelkiismetességére, vagy alaposságára tessék érteni, hanem a szerelés módjára, és alapelveire. Egyszerűen nem tudok (meg aki még magára vesz az se) rendeszen felszerelni egy vitorlázatot.
Na hát először jól meglepődtem ezem, és már majdnem fel is buzdult bennem az öntudat, hogy na-na-na ne mondjanak már ilyet, de mivel érezhető volt a segítő szándék, és a sporttársi jóindulat, legyürtem az ösztönös hőzöngési rohamot, és megkértem az Úrakat, hogy mutassák már meg akkor milyen a a jó szerelés.
Megmutatták.....és tényleg....

így utólag átgondolva nagyon hasznos beszélgetés volt! Nagy köszönet érte, hogy megosztották a tapasztalataikat. Ott 10 perc alatt többet tanultam, min 5 könyvből egyszerre.
lényeg, hogy a 65-ös hajók meg tudják "fogni" az MM hajókat, csak nekünk kell felnőni a feladathoz !!!! Hát hajrá Kollégák, a cél adott, "csak" dolgozni, kísérletezni kell az eléréséhez!
üdv.: SRY