SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 16. - 13:48

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 176 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 26. - 22:44 

Sziasztok!

Jó régen nem írtam, de a projekt nem halt meg. Igaz, _borzasztó_lassan_ haladok néha. Mint most is. Az elmúlt ~2 hónap alatt a meghajtást próbáltam megoldani. Több vakvágány, elvetélt ötlet. Nem egyszerű eset. Kicsit át kellett építenem a hajó hátulját. De most este összeraktam a legújabb konstrukciót, és működik :!: (Tegnap forrasztottam néhány alkatrészt, megsütöttem az ujjam. A fenébe kívántam az egészet, de már örülök a vízhólyagnak :))

De a lényeg, a képek:

Kép Kép

A hajó hátulja ööö átépítve. Lesz szebb is, de most a műszaki megoldás volt a fontos. A hátsó rész alá - ami rondán van kivágva - bekerült a cső. Ebben van a csavar. Van tönkcsövem, meg motor is. A bordákat és a tömbös balsát is át kell alakítanom, de megéri.

Kép
Az egész kívülről. Van tepsi, bár még csak tűzve. És ott vigyorog csavar. :) Leszedtük a szélét. Nagyon jól néz ki. A 45-ös csavarból lett 38-as.

Kép
A képeket a Képfeltöltés.hu tárolja.
És maga a barlang :) Ezért kűzdöttem! A csavar mögött egy 3 ágú elem van a tönkcsövön, hogy pozicionálja, ill. ne engedje berázkódni a tengelyt. A csavar előtt lesz még az az elem - aminél megsütöttem az ujjam -, amely a csavarról lejövő vizet 'kiegyenesíti'. Na az most nincs ide betéve.
Kipróbáltam szárazon, nem üt, nem fekszik föl, kicsit dohogós hangja van - bár ez csak az akkutól, de maradhatna is - és fújja a levegőt.

Ez történt ma :lol:

Üdv!
g.

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 19. - 18:01 

Ma láttuk ezt a csodálatos megoldást nagyon jól müködni!

GRATULÁLUNK ÉS KÖSZÖNJÜK, HOGY ELHOZTAD A HAJÓT!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 19. - 19:50 

Akkor talán néhány képet is láthatnánk? :roll: :lol:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 20. - 7:22 

Sziasztok!

Háát, igen. Sokáig nagy volt itt a csönd, de a háttérben lázas munka folyt - ez ebben a formában nem teljesen igaz, bár jól hangzik ;)
A lényeg, h. kitaláltam a terelőlapok olyan módu feltételét, ami bontható, ha valami nem az igazi, akkor hozzá tudjak nyúlni. Ez esztergályos munka volt, én nem tudtam megcsinálni. Erre is vártam egy darabig. 2-3 hete kaptam meg a darabokat, azóta megy a háttérben a munka ismét.
Kitaláltam a festést. Van a leírása, és vannak képek - más, hasonló hajókról - a http://www.zegluga.info/thumbnails.php?album=7 oldalon. Megkapta az alapozásnak szánt festést. Megcsináltam a terelőket, a kormányzást. A hajót szerkezetkésznek nyilvánítottam :)
Gombára azért vittem le a hajót, mert a kádban nem tudtam kipróbálni 8)
Nagyon érdekes volt. A hajó nagyon kezes. Kicsi bele az 540-es motor :P - bár ezt úgy vettem, h. ha etetőhajóba elég, akkor ebbe is elég lesz. Hát, nem. Az előre-hátra irányváltás teljesen jól működik. Fékezni is tud a hajó . A terelőket félig lezárva gyakorlatilag az orra körül megfordul :!: Szóval, teljesen hatása alatt vagyok a dolognak :oops:
Most nincsenek képeim, de hétfőn kezdem a pótlást. Dokumentálom a haladást. Mivel a konstrukció nagyon jó - még mindig, és egyre jobban tetszik -, az apróságokat majd a hosszú téli estéken csinálgatom...

Üdv!
g.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 21. - 8:52 

Sziasztok!

Ott hagytam abba, hogy hétfőn képek is lesznek. Itt az első.
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A hajó színezésével a leírást próbáltam követni. Nem volt egyszerű, és nem vagyok abban sem biztos, h. ez a helyes megfejtés ;) A lengyel magyar szótár nem ismeri a hajózási szakkifejezéseket, az angol-lengyel-többnyelvű hajózási pedig a többszörös áttétel miatt pontatlan kicsit. Meg én sem vagyok a legpontosabb :oops: . Tehát, a leírás alapján, valamint a már említett oldalon szereplő képek alapján lett ilyen - egyelőre papíron/képen.
Az eredeti hajóról nincsenek képek - lsd. a topik elejét - a testvér pedig egyáltalán nem ilyen festésű már. De az elmondható a lengyel hajókról, h.
a) nincs két egyforma festésű;
b) ha volt is, mára már biztos nem az;
c) játékboltban a 'hajók vidám színekben' polcon lehetne megtalálni őket ;)

Üdv!
g.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 21. - 17:47 

Kedves Gtoth!

A színezés nem annyira fontos ....szerintem, viszont a hajó az lenyűgözően viselkedett. Valóban, egy jobban pörgő, erősebb motor csodát tehet vele, Ráadásul ha ez beleférne a Springer méretbe, és a TKBK versenyen azt is figyelnénk, hogy ki, mennyire díbolja szét a labiritust és a kikötőt, akkor ez a hajó tuti dobogós lenne a finomságával. :lol:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 22. - 18:31 

Sziasztok!

Nos, tovább az elmaradásom ...
A hajó kapott egy alapozásnak szánt festést. Ecsettel, majd ezt csiszolom, és ha sikerül szépen fújni, akkor megfújom. De ez még messze van :)
Kép Kép

A lényegi rész viszont itt van. Az első képen jobban látszik a megoldás, mert élesebb. A másodikon viszont - ha nehezen is, de - látszik a csavar.
Kép Kép

A terelőlapok lezárva. Hátulról, oldalról.
Kép Kép

Ezen a képen jól látszik, h. milyen hullám van a hajó alsó részén. Meg a cső, amiben a csavar is van.
Kép

A terelőlapok mozgatásának megoldása. Lesznek szebbek is a karok, de most csak ilyennek sikerült :roll: Bevallom, a működésre mentem rá - az pedig bejött :D
Kép
A képeket a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Sajnos, olyan képem, amin úszik, nincs :? Ha valakinek van, kérem, rakja be :!: Annyira a hatása alá kerültem, hogy ez kimaradt. Nagyon érdekes volt, amikor a zárt terelőlapoknál a víz elkezdett örvényleni a tatnál, és a hajó elindult szépen hátra :roll:
Egy ilyen megoldást látni élőben, - úgy, hogy én csináltam - nekem nagy öröm és boldogság ;) Nagyon szeretem a finom részleteket mindenben. Akkor is, ha magam nem tudom megcsinálni ... - de próbálkozom, és bejön időnként :)

Kedves Otako! A szinezés a játék része - lesz. Nagyon szép ez a hajó :!: és ezzel megpróbálom követni a leírást. Azt' vagy sikerül, vagy nem :) Motort már nézek bele. Lehet, h. elég lesz a mostani is, ha egy pörgősebb verziót találok belőle. Az erejével nincs gond, a fordulat _kicsit_ kevés.

(többször átolvastam, de valszeg fogok benne javítani/átírni dolgokat ...)

Üdv!
g.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 okt. 01. - 20:15 

Sziasztok!

Manópapa képeit - a TKBK 2. rendezvényéről - nézegetve találtam egy képet. Abból vágtam ki ezt a részletet:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Szóval, itt a bizonyíték, úszott a hajó :D
Itt éppen egy fordulóból jött ki. Látszik a buborékokból, merről jön.

Előtérben a Csongrád, hátul az önjáró bárka.

g.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 okt. 02. - 9:42 

Sziasztok!

Más topikokban nagyban megy a tervezése mindenféle dolgoknak ;)
Én is gondolkoztam,, h. mit kellene rajzolni. Egy pontont gondoltam ... Előbb-utóbb biztos szükség lesz rá :)

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Üdv!
g.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 okt. 02. - 11:31 

Jéééé! Ez olyan mint a Rusnya nevezetű etető hajóm :lol:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 okt. 12. - 19:02 

Sziasztok!

Máshol említettem, hogy kaptam egy 12V-os fúrógépből motort. A fogaskereket leszedtem róla - köszi Manópapa ;) - és belepróbáltam a hajóba. A mérettel nincs gond, a felfogatása a konzolba tökéletes. Kicsit hosszabb mint a régi. De a lényeg, megpörgettem. Hááát, ez motorcsónak lesz, nem tolóhajó :P És csak 9.6V-tal próbáltam ...
Lecseréltem a kormány és a terelők karját. Kicsit szebb lett. Elkezdtem a fülke belsejét is kialakítani. Van pult elöl, hátul. De most a Narvál volt a lényeg, annak kell mennie hétvégén ;)

Üdv!
g.

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 176 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Időzóna: UTC + 1 óra