Egy kis távollét után visszatérve (most próbálom felvenni a fonalat az egyes témákban), egy picit én is folytatnám az elkanyarodást az eredeti témától.
Két éve Ausztriában voltunk síelni a párommal. Ott találkoztunk egy barátommal, aki egy holland haverjával volt ott. Persze esténként összejártunk, jó elvoltunk (néha még a holland srác angolját is sikerült megértenem, ami nem volt kis teljesítmény!

)
Na egyik nap leérve a lejtő tövébe visszanéztem. Látom hogy párom váratlanul hatalmasat fékez, majd elkezd visszafelé lépegetni. Nem értettem mi van, de aztán lejött és mutatta, hogy meglátott a hóban egy szép nagy tömött pénztárcát, azért ment vissza. Na, most mit csináljunk? Mondom: tömött volt, mosolygós eurók kellették magukat benne, néhány hitelkártya kíséretében. Persze beadtuk lent a sílift kezelőnek, bár az emberke fejét elnézve, nem sok esélyt adtam annak, hogy látja ezt a tárcát a tulajdonosa valaha...
Aztán este megint elmentünk sörözni, a holland srác meg fülig érő szájjal meséli, hogy képzeljük, ma elvesztette a bukszáját valahol, de egy nő meg egy férfi megtalálta és leadta hiánytalanul! Sőt, mivel ő akkor már a hegy túlodalán levő pályán volt, az innső oldalról átvitték neki egy motoros szánnal.
Mondanom se kell, hogy miután mi is meséltünk valamit, aznap este nem kellett fizetnünk semmiért

Nem beszélve arról, hogy milyen jól aludtunk aznap éjjel! Nem a magam polírozására meséltem el, csak annak igazolására, hogy azért még ne adjuk föl a reményt. Ez a pénztárca jó néhány kézen átment, mire visszakerült a tulajhoz - egy cent híja nélkül. És ilyen remélem nem csak "nyugaton" történhet meg! És most nem a bolond véletlenre gondolok, hogy sok ezer ember között pont mi találtuk meg.
És örüljünk annak, hogy itt a fórumon - úgy tűnik - nem csak a modellezés szépségeit látjuk egyformán!
Üdv / ZF