SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 16. - 19:42

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 67 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 04. - 20:23 
Site Admin

Szerintem az a legnagyobb baj, hogy a műszaki kérdésekben
ügyvédek, közgazdászok meg hasonló halottlátók döntenek. Ha a vasutat
vasutasok vezetnék a legfelsőbb szintekig, akkor nem lennének ilyen
bajok. A vasutas vagont, mozdonyt, vágányt látna, amihez kötődik, ami
az övé. A közgazdász meg nyereséget, számot, pénzt lát amihez
semmilyen érzelmi kötődése nincs. Mit számít egy menedzser csávónak
2000 vagon? Mi az? Egy szám 2000x1 vagon ára, amiből talán még le is
esik egy kicsi zsebbe. De ha más nem akkor egy jó zsíros jutalék a
"kiváló" üzletért.
A vasutas eleve nem tudna 2000 vagont látni mert ő lát pőrekocsit,
meg zúzottkő szállítót, meg marhavagont meg ilyeneket, meg
vonatokat lát amiket ezekből össze lehet állítani, meg vonalakat és
mozdonyokat amik az adott vonalon továbbítják a vonatot.

Szerintem ez az alapvető baj, és nem csak a vasútnál.

üdv.:SRY

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 05. - 7:20 

Egy kis távollét után visszatérve (most próbálom felvenni a fonalat az egyes témákban), egy picit én is folytatnám az elkanyarodást az eredeti témától.

Két éve Ausztriában voltunk síelni a párommal. Ott találkoztunk egy barátommal, aki egy holland haverjával volt ott. Persze esténként összejártunk, jó elvoltunk (néha még a holland srác angolját is sikerült megértenem, ami nem volt kis teljesítmény! :lol: )
Na egyik nap leérve a lejtő tövébe visszanéztem. Látom hogy párom váratlanul hatalmasat fékez, majd elkezd visszafelé lépegetni. Nem értettem mi van, de aztán lejött és mutatta, hogy meglátott a hóban egy szép nagy tömött pénztárcát, azért ment vissza. Na, most mit csináljunk? Mondom: tömött volt, mosolygós eurók kellették magukat benne, néhány hitelkártya kíséretében. Persze beadtuk lent a sílift kezelőnek, bár az emberke fejét elnézve, nem sok esélyt adtam annak, hogy látja ezt a tárcát a tulajdonosa valaha...
Aztán este megint elmentünk sörözni, a holland srác meg fülig érő szájjal meséli, hogy képzeljük, ma elvesztette a bukszáját valahol, de egy nő meg egy férfi megtalálta és leadta hiánytalanul! Sőt, mivel ő akkor már a hegy túlodalán levő pályán volt, az innső oldalról átvitték neki egy motoros szánnal.
Mondanom se kell, hogy miután mi is meséltünk valamit, aznap este nem kellett fizetnünk semmiért :lol: Nem beszélve arról, hogy milyen jól aludtunk aznap éjjel! Nem a magam polírozására meséltem el, csak annak igazolására, hogy azért még ne adjuk föl a reményt. Ez a pénztárca jó néhány kézen átment, mire visszakerült a tulajhoz - egy cent híja nélkül. És ilyen remélem nem csak "nyugaton" történhet meg! És most nem a bolond véletlenre gondolok, hogy sok ezer ember között pont mi találtuk meg.

És örüljünk annak, hogy itt a fórumon - úgy tűnik - nem csak a modellezés szépségeit látjuk egyformán!

Üdv / ZF

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 05. - 8:28 

Külön örülök " ZF " nagyon tartalmas élmény beszámolójának és köszönöm!

Egy kis humor, " az a fránya hátramenet hajómodellnél "!

Bécs melett egy nagyon különleges helyen tartott nemzetközi hajómodell versenyt az Osztrák Szövetség!
A hely érdekessége, egy nagyon modern " szakszervezeti " üdülő egy domb oldalban, igy a földszint a második emeleten volt. Ennek még van jelentősége. Az üdülőhöz egy nagy belső tó tartozott ami kiváló volt hajómodell verseny megtartására. Azt hiszem a kategóriámban - 500W-os sebességi - első lettem, de nem is ez a lényeg.
A következő évben Tibi barátom ment el az 500W-os kategóriában erre a versenyre.
Felkészült a futamokra. Hivták startra. lepakoltak a stégre.
Beteszik a vizbe a modellt, TIBI ELEGÁNSAN KIINT A BIRÓKNAK, HOGY FIGYELJENEK, MERT Ő NAGYSEBESSÉGGEL FOG RÖGTÖN -A STARTBOLYÁK KÖZÖTT- ÁTHALADNI A STARTVONALON MODELLJÉVEL.
EGY HATÁROZOTT GÁZKAR ELŐRENYOMÁS " ÉS AMODELL MIND AZ 500W-VAL TEJES GÁZZAL BE HÁTRAFELÉ A STÉG ALÁ!!!

Tibi fordítva kötötte be a motor vezetékeit igy ahelyet, hogy előre ment volna a modell, be a stég alá teljes gázzal. Nem állt le a motor, igy jó egynéhány percnek kellett eltelnie, mig kikaparták a modellt a stég alól!

Visszatérve a második emeleti földszinthez, a SZU csapat jött volna le modellekkel a tóhoz, vagyis a földszintre. Mi a lift relléje alá egy papirt tettünk, igy Ők teljes gázzal leszágúltak a minusz második emeletre, és nem a földszintre. A lényeg, hogy ezt végig néztük és érdemesl ett volna másnak is látni, a liftező csapat megréműlt arcát, amikor elszágultak a földszint, vagyis célállomásuk előtt megállás nélkül!

Még ide tartozik, hogy Böthge Karcsi trabantjával bementünk Bécsbe moziba.
Az autópályán mentünk befelé a városba az enyhe emelkedőn EGY HENGERREL ÉS UTÁNUNK ÚGY EGY KILÓMÉTERES KOCSISOR!
Azért csak beértünk és most jön a csattanó,a karcsi letette egy mellékutcába a kocsit, mert nem akartunk parkirozásért dijjat fizetni.
A mozi után TÖBB MINT EGY ÓRÁT KERESTÜK A TRABANTOT, mert nem jelőltük be a térképen, hová tettülk le.

Hát ez volt, úgy a 60-as évek vége felé!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 17. - 7:43 

Üdv Mindenkinek!

Nagyapámról rámmaradt egy "szép" antik hajómodell. Az idézőjel sajnos az állapotára vonatkozik. Szüleimnél a padláson pihent, a festék pattog, a ragasztás itt-ott elengedett. :? A csiszoláson már túlvagyok, ragasztást aerofix-el gondolom, de festékre nincs ötletem. Javaslatokat szeretnék, ami beszerezhető, keverhető, jól bírja a vizet, és illeszkedik a hajó korához (min 36év, de inkább több). Mivel lehet alapozni (az eredeti valami kék festék volt), illetve milyen lakkot ajánlotok?
Köszönettel:
Romi

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 17. - 8:22 

Nagyon örülök a kedves " unokának "! Én még együtt hajóztam a jóbarát nagypapával .

Kérésedre vonatkozóan: Az Aerófix-es ragasztással csinján kell bánni, mert a viz oldja a ragasztót, méghozzá úgy, alámegy a viz és ledobja a ragasztót. Tudom az eredeti modell úgy volt ragasztva. Ha lehet két kompponenses 5 perces ragasztót használj.

Festéknek a gépkocsikhoz kapható flakonos festéket használjál, de szokták csinálni a modellezők, hogy a festést rábizzák autófényezőre.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 17. - 13:08 

Kedves Romhalmi!

A kérdéses hajó milyen fajta? ( Önjáró makett, vitorlás, stb) Szeretnéd úsztatni is gondolom? Egy kép sokat segítene, hogy eldöntsük, hogy milyen egyéb kezelésekre lenne még szükség, mielőtt festenéd.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 24. - 8:07 

Erőt vettem magamon és folytatom a történeteket.

" V.I.P. fehér vasalt ingek!"

Május elsejét irjuk és minden alkalommal nagyszabású hajómodell bemútatót tartottunk a Városligeti Tóban.
Ilyenkor - az időjárástól függetlenűl - kötelező volt a kifogástalan fehér ingben történő megjelenés.
Egy jó Tizezres tömeg nézi a hajómodell bemútatót, ami a nagylétszámú felvonúlás után közvetlenűl kezdődőtt.
Az csak természetes, hogy drága Aszalay bácsink is részvett a bemútatón. Volt neki egy nagyon szépen kidolgozott kikötői Boxer hajója,
nagy füstölgő kéménnyel.
Szerzett " A " bácsi valami rettenetesen fekete füstőt okádó vegyszert a kéményen kijövő füst érdekében.
A saját vonatkozásában ez teljesen sikerűlt. Direkt a part közelében navigáló hajóból legalább három méter magas fekete, vastag füst tört elő!
Na már most ez a fekete füst mind rászált korom formájában a fehér inges nézőkre!
Ők először nevetgéltek a történteken, aztán menekülésre fogták a dolgot.
És kinek tetszett ez a legjobban, természetesen Aszalay bácsinak!

Kép

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 67 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5

Időzóna: UTC + 1 óra