Üdv Mindenkinek!
Annyi minden történt itt, hogy alig találtam ide

Nagyon jó a leírás az elektronikáról - ismét tanultam.
A TBC vagy TBK-ba jelentkezek én is! Akkor Club vagy Klub leszünk? Vagy ToBaCO/ToBaKO annak, aki dohányzik, és ha online a dolog?

Június 7. Pár gyerekkel jó lehet a dolog. Feleségemnek dolga van, ennek megfelelően ráérek

- jelenleg úgy látszik. Csinálhatnánk sárkányt is

Szemeteszsák, szívószál, gombvarró cérna, cellux. Ha van akkora nyílt tér, meg lehet próbálni ...
Remélem, addigra menni fog az én művem is ... Most ott tartok, hogy ha szép nem is lesz, legalább menjen jól

Tengely - tönkcső. Én maradtam a tervek szerinti 4-es cső, és bele olyan kis izé - talán csapágyazás??. Ez Apósom gyártotta le nekem. De! ha ma kellene ilyet csinálnom, akkor bemennék egy modell-boltba, vennél 4/3-as csövet és 3/1.7-es csövet (külső/belső átmérő mm-ben), és ez utóbbit fúrnám fel 2 mm-re. Szerintem ennél a résznél nagyobb nehézség a küllőn lévő 2.2-es menetet 2.0-ra átvágni ...
Olvasva a topikot, arra jöttem rá, hogy:
1. ki kellene adni a terveket és a teljes leírást, magyarázatokkal, képekkel együtt valahol

- kötve/fűzve
2. mint az előző, de anyagokat összekészítve, építőkészletként
Erre voltak régebben jók a Modellező körök. Ott egy ilyet el lehetett kezdeni ősszel, heti 1 alkalommal összejönni, dolgozni, tanulni a fogásokat, és tavaszra kész lenne a hajó... Nincs valahol egy iskola, amelyiknek kell egy ilyen foglakozás?
A hajóról:
Festek és forrasztok. Valami nem gömbölyű a vezérlés körül. Ha adok a rendszernek áramot - helyesen van kötve, mert nem én dugdostam össze

- akkor a motor egyből elindul, a szervó zizeg, de a rendszer semmire sem reagál, bármit próbálok az adón.
No, ennyit estére! Kicsit hosszú lett ...
Sziasztok!
g.