lombfűrész, (nem árt egy illesztő is), szike több méretben, gilette penge, befőttesgumik, csiszolóvászon több finomságban, tűreszelőkészlet, nem árt egy kisebb satu sem, fúrószárak 3-5-ig fél, felette milliméterenként, hozzá kézifúró vagy inkább fúróállvány, fémvonalzó, műanyag vonalzók, ceruza (rotring), ÉPÍTŐDESZKA (ez külön topicban ki van fejtve!), gombostűk, folpack, ha fóliázol, akkor vasaló (akár ruhavasaló is jó, ami nem gőzölős), fogók, csavarhúzók, lexikonsorozat (egymásra préselézhez!

... nagyon jól jön egy tolómérő és kisebb asztalos vagy fém derékszögvonalzó is. meg a legfontosabb: egy hely, ahol építeni tudsz!
kezdetnek!

aztán ahogy haladsz, majd felhasználsz úgyis mindenféle, a háztartásban fellelhető dolgot, alátétnek, súlynak, derékszögnek, akárminek, én pl papírnehezék fémkockát használok a bordákat derékszögben és jó helyen tartani. meg fognak kelleni célszerszámok, pl szorítók, csipeszek, forrasztópáka, ilyesmik. kezdetnek szerintem ne verd magad nagy költségekbe, de másrészt, ne spórolj a szerszámon, inkább szerezz be valamit, ami kell, minthogy valami arra szemmel láthatóan nem valóval összeszerencsétlenkedd - bocs, hogy így írom, de én régen sokszor beleestem ebbe.
ragasztó többféle kellhet, ajánlott az aerofix beszerzése, de a fehér faenyv sem rossz, meg pár helyre nagyon jól jön a kétkomponensű epoxy, illetve pillanatragasztó
terv? azt azért jó lenne tudni, hogy milyen repülőgépet szeretnél, vitorlázót, gumimotorost, vagy rögtön valami elektromos rc-set? ha még soha nem építettél, szerintem megfontolandó egy építődoboz, egy kis vitorlázót nehéz elrontani (modell hungáriánál pl láttam). azt is jó lenne tudni, hogy RC repülőd volt-e már, valami famunkával, esetleg műanyag repülő készítéssel hogy állsz ? azt azért tudd, hogy nagy munka fából építkezni, viszont megéri a ráfordított munkát!!!
de
Tamásbá, tessék neki ajánlani valamit!