Háj Kisa, üdv a fedélzeten

Mivel nem írtam le, akkor most.. én vastaglazurt, csak a halvány szín miatt kentem rá egy rétegben, és utána csiszolás, szép simára, nagyon finom papírral, de ha emiatt egy-két helyen a szín elhalványodik, akkor oda egy nagyon picit még kentem, utána ismét csiszolás.
Mikor ez megszáradt, akkor csónaklakk!! Más lakk nem az igazi.. DE az első réteg még lazúr után is kiszálkásítja a balsát, ez nem baj, az első réteg köti meg a felületet, ezt megint nagyon finom papírral kell megcsiszolni, és utána jöhet rá kb 4 réteg, akkor lesz szép fénye.
Én nagyon sokat szívtam ezzel a csónaklakkal, nehezen száradt, meg nem terült el.. stb.. Arra jutottam, hogy hígítani kell, mert csak akkor terül jól, kint a garázsban baromi hideg volt és ezt sem szereti, szobahőmérséklet kell neki, mert csak akkor szárad jól, és akkor terül szépen, és az első réteg 1 nap alatt szárad meg annyira, hogy csiszolható legyen, de a többi réteg már sokkal hamarabb.
Ha nem akarsz egy nagy doboz csónaklakkot venni, akkor ugorj el hozzám, és adok, mert én sem használtam el, és olyan sok hajót sztem nem fogok építeni

(vagy kitudja

.. SRY-t ismerve, hogy buzdítja az embert, már nagyon szemezgetek egy tolóhajóval

)
De amúgy más is mondta, hogy akryl lakkal csinálta és ugyan olyan jó lett.. a lényeg, hogy az első 1-2 réteg után kellhet finom csiszolás, és összeségében nagyon sok réteg kell!
üdv
Péter