SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 21. - 18:31

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1500 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 15. - 10:41 

antikos írta:
Tomi! Ha nem elég merev a Svert lemez, be kellene boritani két oldalt
balsával, vagy 1mm-es réteges lemezzel.
Hogy mivel ragasztod azt nem tudom?????????????

Szia Antikos!

Szerintem elég merev lesz de majd meglátjuk :wink:
Fát alumíniumhoz hú hát az érdekes kérdés :lol: van olyan ragasztóm amivel vasat szoktak betonhoz ragasztani talán azzal vagy epoxigyantával
Esetleg valamiféle loctite fém ragasztóval. Még én se tudom :lol:

Egyébként a svertszekrénybe be kell ragasztani a svert lemezt vagy majd az a mentes szár fogja tartani mit a végébe ragasztok ? (ma is okosabb lettem :lol: )

Más:
Ha beköszönt a jó idő és vitorlázásra alkalmas idő lesz apu egyik haverja megtanít vitorlás hajót vezetni egy kb 8m hosszú 6személyes hajóval :roll:

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 15. - 14:26 

A svertszekrénybe a svert rögzítését nézd meg a SRY Mester vitorlás hajóján a " Csiboron"!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 15. - 20:26 

Helló mindenki !

A 2mmes rétegelt lemezt helyettesíthetem 1mmes balsából készült "rétegelt lemezzel" ? vagy az túl gyenge lenne ? Nincs itthon csak 4es és 5-s rétegelt lemez :(

Üdv Tomi

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 15. - 21:18 

Szerintem simán csináld 4 mm-es rétegeltből az uszonyt (schwert), aztán kend be epoxival, hogy bírja a vizet, és csiszold meg, lényeg a szálirány hosszában legyen, akkor elég erős lesz.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 16. - 8:28 

Szia Tomi!

Melyik részen kellene a 2-es rétegelt? Ha a szervók alá, akkor oda elég lehet a rétegelt balsa is akkor, ha a vékony részét megerősíted - itt a topikban a képeken úgy van. Vagy csiszold le a 4mm-est 3mm-es vastagságra, a +1mm már nem lesz zavaró sehol ;) Ha máshol, akkor jó lehet a 4-es, de arra figyelj, hogy a plusz 2mm zavarhatja az egyéb beépítendő eszközöket.
A modellezés a rögtönzés művészete _is_.

A Bogaramról. Egy hiánya van, de attól eltekintve próbaérett 8) Tegnap betettem a szervókat, a mozgó kötélzetet. Minden a helyén, és működik. Öröm, és boldogság :!: Na, de a hiány :( - a tőke. Ha rajtam múlt volna, akkor csütörtökön megcsinálom. De mivel segítséget kértem a művelethez, 'precíziós' öntés lesz belőle - valamikor ...
Süldő ifjú koromban, amikor vitorlákat próbáltam deszkákon, a tőkesúly 2db 5-10cm hosszú vasrúd volt egymáshoz drótozva. Lehet, h. ezt fogom itt is megcsinálni ...

Üdv!
g.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 16. - 18:19 

Szia Gtoth!

A svert szekrényhez kell a 2mmes rétegelt lemez, de ma vettem sajnos csak 1.5mmes volt, de ez 5rétegű szóval elég erős lesz szerintem :wink:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 17. - 9:33 

A fehér EXPREX fa ragasztóval össze lehet ragasztani két réteges lemezt!
Egy éjjel száradnia kell!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 17. - 9:40 
Site Admin

antikos írta:
A fehér EXPREX fa ragasztóval össze lehet ragasztani két réteges lemezt!
Egy éjjel száradnia kell!

...........
És le is kell préselni valami súllyal! ( Köszönöm ) ( antikos )

üdv.:SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 18. - 9:43 

Motoros Tomi írta:
Szia Gtoth!

A svert szekrényhez kell a 2mmes rétegelt lemez, de ma vettem sajnos csak 1.5mmes volt, de ez 5rétegű szóval elég erős lesz szerintem :wink:

Nekem is csak olyan volt, és mivel én 2mm-es lemezt használtam 2-t összeragasztottam, és után 1mm-et lecsiszoltam, így nagyon passzentos lett a szekrény.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 18. - 18:17 

Üdv mindenkiknek!

Úgy gondoltam, hogy majd teszek a csiboromba egy feszültség "figyelő" elektronikát ezért csináltam egy kis kütyüt ami világit ha alacsony az akku feszültség. Megcsináltam a prototípus működik a dolog tehát elkészítem a szerkezetet szép rendezett "gyártható" formában is.

Így néz ki a dolog :
Kép

Kép

Kép

Kép

Azt, hogy mekkora feszültségen kezdjen el világítani a led be lehet állítani a potméterel és az ellenállások méreteinek megváltoztatásával.

Ha van rá igény akkor természetesen csinálok több darabot is akinek kell jelezze :wink:

Más:
Szerintetek milyen ötlet lenne az ha pirosra festeném a Csiborom ?

Üdv Tomi

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 18. - 19:18 

Sziasztok!

Szia Tomi!
Ez a feszvizsgáló jónak tűnik! Engem érdekel - valamilyen formában leboltolhatjuk :) Mekkora méretű?
Piros Csibor. A vitorlásoknál szerintem az egy fontos dolog, h. jól látható, a többitől jól megkülönböztethető legyen. Nekem a vitorla piros, mert ilyen anyagom volt itthon :) A test fehér, kötélzet fekete, a vitorlán az erősítések szintén feketék. (Ha elcsendesedik a család, teszek föl képet. Szerintem nagyon jól néz ki 8) )

Üdv!
g.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 18. - 19:30 

gtoth írta:
Sziasztok!

Szia Tomi!
Ez a feszvizsgáló jónak tűnik! Engem érdekel - valamilyen formában leboltolhatjuk :) Mekkora méretű?
Piros Csibor. A vitorlásoknál szerintem az egy fontos dolog, h. jól látható, a többitől jól megkülönböztethető legyen. Nekem a vitorla piros, mert ilyen anyagom volt itthon :) A test fehér, kötélzet fekete, a vitorlán az erősítések szintén feketék. (Ha elcsendesedik a család, teszek föl képet. Szerintem nagyon jól néz ki 8) )

Üdv!
g.

Szia Gtoth

Méretet végülis "rugalmas" akkorára gyártom a panelt amekkorára kell mert SMD alkatrészekkel is meg lehet csinálni és akkor egészen picire meg lehet csinálni.
a prototípusom 32*30*15mm kb, de ha ez nem fér el akkor össze lehet húzni kisebbre is ...

Én szerintem a testet tűzpirosra festem majd (ha eljutok odáig) vitorla pedig még fogalmam sincs, hogy miből és milyen lesz majd amilyet sikerül beszerezni :lol:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 18. - 19:38 

A hajóban van hely bőven az akku környékén... Én arra gondoltam, hogy pl. az akku/elemtartó végére lehetne tenni, és akkor mindig szem előtt van. Vagy a LED-et levenni a panelről, hogy kivezethető legyen a fedélzetre, mint a kapcsoló.

Aki látott/használt ilyet, feléjük a kérdés: hova érdemes ezt tenni? Nekem az két előbbi megoldás jutott eszembe ...

Üdv!
g.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 18. - 19:45 

gtoth írta:
A hajóban van hely bőven az akku környékén... Én arra gondoltam, hogy pl. az akku/elemtartó végére lehetne tenni, és akkor mindig szem előtt van. Vagy a LED-et levenni a panelről, hogy kivezethető legyen a fedélzetre, mint a kapcsoló.

Aki látott/használt ilyet, feléjük a kérdés: hova érdemes ezt tenni? Nekem az két előbbi megoldás jutott eszembe ...

Üdv!
g.

Én is úgy gondoltam, hogy pl.: a kapcsoló mellé tenni egy piros vagy akár milyen színű power ledet és az nappal is jól látszik és mielőtt még túl késő lenne biztonságosan a partra lehet majd hozni a hajót :wink:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 18. - 22:08 

Tomi, milyen programot használsz tervezéshez?

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1500 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 100  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra