SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 19. - 15:31

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 158 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 09. - 13:26 

Kedves Matyi :D

Én az alap modellről írtam.
A távirányítás, más modellekhez is kell, tehát az önálló költség.
Egy hajónak, ha nincs extra igény, elég egy egyszerű kétcsatornás rendszer, azt pedig vadonat újan is lehet kapni 14000 Ft-ért.
Akkor már csak irányváltó kapcsoló, meg motor kell.
Jó minőségben már az is kijön 5000 ből.
Én két darab szembefordított mikrokapcsolót szoktam használni, amit a szervó karja működtet.
Eddig még nem volt vele gondom.

Üdv Manópapa

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 09. - 13:38 

Manópapa írta:
Kedves Matyi :D

Én az alap modellről írtam.
A távirányítás, más modellekhez is kell, tehát az önálló költség.
Egy hajónak, ha nincs extra igény, elég egy egyszerű kétcsatornás rendszer, azt pedig vadonat újan is lehet kapni 14000 Ft-ért.
Akkor már csak irányváltó kapcsoló, meg motor kell.
Jó minőségben már az is kijön 5000 ből.
Én két darab szembefordított mikrokapcsolót szoktam használni, amit a szervó karja működtet.
Eddig még nem volt vele gondom.

Üdv Manópapa

ja értem.akkor az tényleg nem vészes...

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 10. - 18:01 

Figyelem! Figyelem!
Tisztelt Topic Társak!

Vaszélyes, fertőző betegség ütötte fel a fejét modellező körökben! Engem legalábbis elkapott :oops: A neve: Springer Walrikusz Sryusz Manópapusz Antikusz Hungarikusz !

Rendkívül fertőző, virulens kór! Első tünetei a Springer modell rajzainak letöltése és kinyomtatása :lol: A családomnak ne szóljatok! :? Nem kell tudniuk, hogy gázos vagyok :-) A Mamácska aszonta, hogy esetleg ha megtanítom kötni vagy hímezni akkor szívesen megtanulná. :-) Addíg amíg kézimunkázik addig én meg modellezhetek.... :lol: Látta a képeket ahol Manómama éppen vitorlást csinált nádból... :D A mozdony füstje Őt is megcsapta. :-)
Szereztem narancsos ládát anyagnak de ki is hajigáltam mert hamár Walrus akkor legyen rendes anyagból. A narancsos láda meg olyan "sz...r" semmirevaló lapokból volt, hogy még gyújtósnak sem nagyon lesz jó.
Mennem kell anyagot venni... :-)

Gonda Matyi!

Nem gáz, hogy nem tudod mit építs! Tarts velem! Csináljunk együtt egy-egy Walrust!

No így terjed a kór! :-)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 10. - 18:06 
Site Admin

Na most az orvosi akciófilmekben mindíg a fertőzés forrását keresik....
....remélem nem dörömbölnek itt nálam hamarosan zárt VV ruhás
emberkék. Ha mégis ők is kapnak egy-egy Walrus rajzot, aztán annyi
nekik is :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 12. - 20:20 

Kedves Otakó. :D

Megmutattam Manómamának írásod, és csak nevetett, nevetett, nevetett, végül azt mondta, mutasd meg Mamának a honlapot, és megtanítom hímezni. :D
Íme a honlap.
http://5mp.eu/web.php?a=kreativcsalad
Érdemes.

Üdv Manópapa :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 13. - 7:11 

:D :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 31. - 12:53 

Sziasztok!
Kezdő modellező vagyok és szeretném kikérni a véleményeteket alkatrészek szempontjából!Etetetőhajóhoz kellenek!
A távirányitító és vevő hozzá : Dynam Ne-Ko 4 csatornás 35 mhz
Kép
A motorom egy kefés Lrp v10 spec 4
Kép

plusz tönkcső hajócsavar egy tengelykapcsoló!

A kérdésem az lenne hogy vegyek külön kormánylapátot hozzá vagy egyszerűen meg tudom csinálni egy lemezből kivágós megoldással, és mégegy mien akksit vegyek hogy a vevő is meg minden menjen az elektronikában?

Maga a hajó test elképzeléseb nem valami gyönyörű még sajnos nem tudtam elkezdeni mert még meg kell vennem hozzá az anyagot!
Plexiből szeretném elkésziteni egyszerűen szögletes formára szinte mint egy doboz!
A két oldalán fikszre lenne szerelve egy- egy tartáj amiben a kaja lesz és ezeket külön szervók fogják kiboritani!Az üritéshez az elképzelésem egy csapoajtós megoldás (igy nem egyhelyre megy ki az anyag szerintem) amibe beiktatok egy rugót hogy ne nyiljon ki egyből hanem szépen fokozatosan!bár ezt még nem tudom hogy kellene megoldanom!

Várom véleményeteket hogy mit szóltok hozzá!Mind az alkatrészekhez mind pedig az elképzeléshez!Szerintem működhet a dolog bár csak akkor lesz biztos ha kész és kipróbálom!

Előre is köszönöm az épitő kritikákat és segitségeket!

Üdv shadow198811

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 31. - 14:33 

Minden jó, ha a vége jó tartja a közmondás!
Nagyon jó minden, de ez nemzetközileg a repülőmodellezőknek fentartott frekvencia a 35Mhz!
Szóval egy a lényeg, ha " leszedsz " egy repülőmodellt ezzel, sajnos fizetni kell úgy ................ jónéhány Ft.-ot.
Egyébként TE nem tehetsz róla a kereskedőnek kellett volna tájékoztatni téged. Vegyél egy kormányt ne kinlódjál a csinálásával.
És légyszives körűltekintően " etesd a halakat" sziveskedjél körűlnézni mielött az adót bekapcsolod.
( Én is szeretem a halakat és most ettem egy finom halászlét ebédre, komolyan.)
Ha megbántottunk volna nagy- nagy elnézést kérünk!!!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 31. - 14:40 

Üdv !

Szerintem motornak ez is bőven megteszi : http://bolthely.hu/sylkamodellsport/id/ ... ajo_motor_
Nekem ez van az egyik hajómban és tökéletesen meg vagyok vele elégedve áramfelvétele terhelten 1A körül van ezen kivül igénytelen motor nem melegszik (ezért is etető hajó motor a neve nem ?:lol: )

Akkumulátor: Szerintem el lehetne gondolkozni egy ólom aksin, mivel ebben a hajóban a sebesség nem igazán számít és a súly se annyira. Szerintem egy 6V 8Ah-s akkumulátor bőségesen megfelelő, ez hosszú menet időt biztosít ami itt lényeges, nem kell különösebben oda figyelni az akkumlátor töltésére, kisütésére mivel igénytelen, és az akkumlátor egy sima autó aksi töltővel tölthető.

Tönkcső: szintén saját hajómban van ilyen. ezt azért is jó mert ezen integrálva van a tengely kapcsoló is, ezen kívül jól működik megbízható, és egyszerű a szerelhetősége.
http://bolthely.hu/sylkamodellsport/id/ ... 195mm_A_M4

Hajócsavar: szerintem egy 3ágú 45mmes csavar bőven megteszi (szintén próbáltam a saját hajómon) http://bolthely.hu/sylkamodellsport/id/ ... 16__45_mm_
ha ez túl nagy akkor ugyan ez csak 35mmesben.

Kormánylapát: venni is tudsz, de csinálni is lehet el kell dönteni neked melyik megoldás szimpatikusabb, de lehet, hogy jobban járnál egy kort gyűrűvel amit Otako is használt az etető hajóján, de ilyen megoldás van a tolóhajókon is.

Remélem tudtam segíteni :wink:
Ha a Syl-ka modellboltban vásárolsz akkor nyugodtan kérd ki Csabáék (az eladó) véleményét.(Nekem is nagyon sokat segítettek a kezdetekkor)
Üdv Tomi

(Ha valamit rosszul írtam akkor megkérném azt aki jobban tudja, hogy javítson ki :roll: )

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 31. - 14:58 

Motoros Tomi!

Nagyon szépen köszönöm a segitségedet!
Mivel kezdő vagyok ezen a téren sokat nem tudok a dolgokról és szinte mindennél az árat néztem hogy ne legyen tul sokba ha már nem akarok 100000-et kiadni érte!

Mégegyszer nagyon köszönöm a segitségedet

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 31. - 15:52 

antikos írta:
Minden jó, ha a vége jó tartja a közmondás!
Nagyon jó minden, de ez nemzetközileg a repülőmodellezőknek fentartott frekvencia a 35Mhz!
Szóval egy a lényeg, ha " leszedsz " egy repülőmodellt ezzel, sajnos fizetni kell úgy ................ jónéhány Ft.-ot.
Egyébként TE nem tehetsz róla a kereskedőnek kellett volna tájékoztatni téged. Vegyél egy kormányt ne kinlódjál a csinálásával.
És légyszives körűltekintően " etesd a halakat" sziveskedjél körűlnézni mielött az adót bekapcsolod.
( Én is szeretem a halakat és most ettem egy finom halászlét ebédre, komolyan.)
Ha megbántottunk volna nagy- nagy elnézést kérünk!!!

több mint valószinű hogy nem lesz a közelemben repülős emberke mert nem olyan tavon használnám ahol elterjedt és kvitelezhető a repülőmodellezés!
Egyébként legfelljebb szólok neki hogy légyszives várjon egy fél órát még etetek aztán gyakorolhat vagy játszhat tovább!
Szerintem mindenkivel meg lehet beszélni!
Amugy nem haragszom de mivel kezdő vagyok nem akarok egy 50000 ftos adó vevőt venni mert az nem gazdaságos az én szempontomból

Üdv shadow198811

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 márc. 31. - 16:07 

Igaz, hogy nem ismerem az E-Fly minőséget, de szerintem hasonló minőség mint amit te belinkeltél ez 40mhz és az ára sem vészes 17500Ft és még egy szabályzó is van hozzá (de ez repülős ergo nincs hátramenet, de szerintem etető hajon nincs rá olyan nagy szükség.)
http://www.zenn.hu/modelsport/product_i ... cts_id=643

Üdv Tomi

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 ápr. 01. - 8:18 

Kedves Shadow!
Kedves Tomi!

A hivatkozott Artech E-Fly típus van nekem is a Rusnyához. Teljesen megéri mert, 17.500 Ftért 3 szervó, egy BEC-es motorszabályzó kefés motorhoz (nem kell külön táp a vevőnek) és egy vevő van a csomagban.
Én úgy vettem motort a hajóhoz, hogy régebben vettem 12V-os autós kompresszort 1500-2000 Ft-ért és abban egy 500-550-es motor van ami 12V-os. Mivel csak 8V-os aksiról hajtom így "megrakva" sem melegszik. Egyébként az Artech készlet simán működik 12V-ról mert a motorszabályzó gondoskodik róla, hogy a vevő és a szervók ne kapjanak nagyobb feszültséget mint amit szabad nekik. :lol:
A hátramenetet úgy fogom megoldani mint ahogy SRY mester csinálta a Springeren. :oops: Nem hülyeség az etető hajón a hátramenet, mert előfordult, hogy felcsavarta a hínárt és egyéb vizi füveket a csavar. Ilyenkor egy kis hátramenettel le lehet lazítani és mehetünk tovább. :lol:
Egyébként a motorszabályozóban van védelem és ha megszorul a csavartengely akkor sem ég le a motor. :twisted:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 ápr. 02. - 7:46 

Kedves " Etetősök"!
Én is ludas vagyok mert nekem is van 35Mhz-s hajómodellem!
Úgy van ahogy mondjátok egy kicsit körbe illik nézni a bekapcsolás elött.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 ápr. 07. - 10:35 

Sziasztok!

Segítséget kérnék méretre vágott plexi beszerzésében etetőhajóhoz!
Az érdekelne hogy hol mennyiért lehet beszerezni!
Komáromban lakom de meg tudom oldani a pesti utat is csak akkor kellene egy utvonal hogy hogyan tudok oda eljutni ugyanis nem ismerem igazán Pestet!

Ha valaki tud légyszives segitsen !

Előre is köszönöm a segitséget!

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 158 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra