Szép napot mindenkinek!
Jeleztem ma írok néhány gondolatot az általam alkalmazott szilikonról.
Egy kedves ismerősöm aki restaurátor ajánlotta ezt az anyagot.
Jó tulajdonsága, hogy semmilyen felülethez nem ragad csak feltapad.
A teljes kikeményedése az 24 óra.
Bekeverve az anyag sűrűsége olyan mint a besűrűsödött mézé de ezt minden további nélkül megváltoztatható üvegszál, gömb hozzásadásával melyeket a műgyantázáshoz is használnak.
Én az első rétegre minden adalék nélküli keveréket használtam a minnél jobb és pontosabb felület elérésséhez.
Második rétegnek kapta a sűrített anyagot mely a tartást adja adta a formához.
Miután kikeményedett egy csigafúróval kilukasztottam így lett a beöntő nyílás.
Az öntéshez használtam egy kics márvány darabot mivel SRY mester már végigjárta ezt az utat és utalt eme praktikus apróságra.
Annyival egészíteném ki hogy minél melegebb a lap annál szebb lessz az öntvény alja ezt magam is tanusíthatom bár a fotón az első generáció van.
A szilikon minden látható sérülés égés nélkül kibírt 6 öntést tehát annak ellenére hogy a gyártó ezt 300C fokban maximalizálta bőven állta a sarat.
Gyártmány neve:
Silorub DS f-40 kétkomponenesű ( RTV 2-es ) szilikongumi.
http://www.szilintex.hu/index.php?lang= ... &apps=pageKiszerelés 1 kg-os műanyag doboz.
Ehhez kell adagolni a katalizátorát, mely egy üvegcsében van mennyisége 50ml. Keverési arány körülbelül 4%.
Gyártó: Szilintex kft Szolnok
www.szilintex.huA tisztánlátás végett jegyzem meg, hogy az általam öntött forma felülete nem a szilikon hőterhelésre történő habosodásának következménye.
Ahogyan írtam a mester forma anyaga hab volt (
http://www.austrotherm.hu/?link=top_30-Oldal-19-46.html ) és semmilyen extra felületképzést nem kapott.
Mivel a hab mint jól tudjuk apró gömbök alkotják így a csiszolásnál a felület számtalan gömb metszettből áll.
Ezeket a "gödröket" a szilikon szépen kitöltötte, melyért csak további jó pont jár a tökéletessége miatt így a negatív belsejében értelemszerűen ezek a hibák adódtak a kiöntésnél.
Végezetül pedig ahogyan Mamut kivállóan megfogalmazta tessék betartani ezeket az arany szabályokat.