Sziasztok,
Nagyjából elkészült a festés. Előről:

Hátulról:

A két színű festést szabad 800-as, majd 1000-es papírral egybe csiszolni? Ugye nem fog összekenődni?
Vagy inkább csak külön-külön polírozzam, és egy vékony fekete csíkkal válasszam el a két szín határát?
Milyen oldószerrel távolítsam el a ragasztószalag maradványait? (papír alapú, amit festéskor szoktak használni)
Elkezdtem a bulba öntőformáját is kialakítani:

Csak vékony gyertyát találtam otthon, ezért hosszabbra csináltam, mint a tervekben lévő. Csepp alakúra próbáltam kialakítani, ezért a súlypontja teljesen más lesz.
Mennyivel rakjam hátrébb így a súlyt a kielen?
Próbaöntést csináltam viaszból, és átszámolva pont 250gramm lesz egy fél. A hajó becsült súlya így 1100 gramm alatt fog maradni. Érdemes lenne kicsit "vastagabbra" önteni az ólmot?
Ilyen kötélzet tartót találtam ki a hulladék T rúdból (sajnos homályos lett a kép):

Jó ötlet, vagy maradjak inkább a jól bevált gemkapocsnál?
Még egy utolsó aggodalmam van. A kielt balsából csináltam és nagyon vékony üvegszövettel borítottam. Mekkora terhelést kap ez a része a hajónak? Kicsit félek, hogy el fogom veszteni az ólmot, mert azért ez nem bír annyit, mint egy 2-es alu lemez... (a felhajtó erő azért levesz némi terhelést)
Köszi a segítséget!
Üdv,
Balázs