Kedves Imre!
Megtisztelő, hogy a véleményemre vagy kíváncsi. Annyiféle szempontot kellene áttekinteni, hogy beszélgetni is órákig tartana róla. Természetesen megpróbálok főbb vonalakban minden olyan dologról most említést tenni ami NEKEM fontos lehet a géppel kapcsolatosan. Hogy NEKED ebből mi fontos, az rajtad múlik.
Előzetesen annyit, hogy a gép befoglaló méreteiben, kialakításában nagyon hasonlít az én AT-125 gépemre. De természetesen ez a hasonlóság olyan mint egy kutya meg egy macska összehasonlítása: 2 db fül, 1db orr, 1db fej, 4db láb, 1 db farok - mégis két igen különböző viselkedésű állatról van szó. Mielőtt az AT-125 mellett döntöttem ez a gép is szóba került - akkor a Chronos árulta egy darabig, de levette a kínálatából.
Elsőnek az ára: 280GBP + 17,5% ÁFA összesen 330GBP kb 102 000Ft. Plussz szállítási költség.
Ezért a pénzért késszán nélkül szállítják a gépet. A gép az UNIMAT 4 utánérzése, ebből adódóan a "csatlakozásai" is unimatosak. A tokmány egy M14x1 finommenetes orsóra csatlakozik, de szegnyereg oldalon is M14x1 csatlakozású fúrótokmány kell... Sajnos így pl. csak hasonló speciális - unimatos - M14x1 csatlakozású patronbefogóval bővítheted a későbbiekben, vagy adaptereket kell készíteni. A standad MK1 -es szárú szerszámok ehhez a géphez nem alkalmazhatóak.
A SIEG C0 "Baby lathe" gépe ilyen M14x1 csatlakozású, így annak kiegészítői, és adapterei használhatóak hozzá. Furcsán hangzik, de pl. 4 pofás tokmány (2") M14x1 felfogással Amerikából kevesebb mint 8 000 Ft-éert rendelhető hozzá, Magyarországra szállítással! Természetesen az ár tartalmaz 1 db MK1 csatlakozású adapter szárat is.
Műszaki adatai között tallózva kiderül, hogy a legalacsonyabb fordulatszáma 170 míg az AT-125 nem megy 560 alá. A 300W-os motort fenntartásokkal kezelném, az ilyen méretű UNIMAT esztergák névleges leadott teljesítményét 70W-ban adták meg német szakik.
Én többek között azért döntöttem az AT-125 mellett, mert mindhárom csatlakozása MK1-es. Másodlagos szempont volt hogy ha 10-15% feláron belül lehetséges belföldi garanciával gépet venni akkor azt választom.
Ha van valami konkrét részre kiterjedő kérdésed, tedd fel, megpróbálok válaszolni rá.
Üdv, Géza