SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 18. - 21:51

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 257 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Kérés
HozzászólásElküldve: 2010 feb. 24. - 19:36 

Tiszteletem,

kedves rgform mivel látom , hogy nem csak munka ügyileg vagy otthon megkérnélek , hogy mondj véleményt az alábbi gépről , tulajdon képen az általad említett MJ-189 kombi változat MJ-218.

http://www.gatetooling.co.uk/machinery-c-25.html

a Price Crunch ikon alatt van Pdf-ben.

Elöre is köszönöm , üdv. máv275 (Imre) :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára máv275 2012 jún. 14. - 10:04-kor.

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 feb. 24. - 20:59 

Kedves Imre!

Megtisztelő, hogy a véleményemre vagy kíváncsi. Annyiféle szempontot kellene áttekinteni, hogy beszélgetni is órákig tartana róla. Természetesen megpróbálok főbb vonalakban minden olyan dologról most említést tenni ami NEKEM fontos lehet a géppel kapcsolatosan. Hogy NEKED ebből mi fontos, az rajtad múlik.

Előzetesen annyit, hogy a gép befoglaló méreteiben, kialakításában nagyon hasonlít az én AT-125 gépemre. De természetesen ez a hasonlóság olyan mint egy kutya meg egy macska összehasonlítása: 2 db fül, 1db orr, 1db fej, 4db láb, 1 db farok - mégis két igen különböző viselkedésű állatról van szó. Mielőtt az AT-125 mellett döntöttem ez a gép is szóba került - akkor a Chronos árulta egy darabig, de levette a kínálatából.

Elsőnek az ára: 280GBP + 17,5% ÁFA összesen 330GBP kb 102 000Ft. Plussz szállítási költség.

Ezért a pénzért késszán nélkül szállítják a gépet. A gép az UNIMAT 4 utánérzése, ebből adódóan a "csatlakozásai" is unimatosak. A tokmány egy M14x1 finommenetes orsóra csatlakozik, de szegnyereg oldalon is M14x1 csatlakozású fúrótokmány kell... Sajnos így pl. csak hasonló speciális - unimatos - M14x1 csatlakozású patronbefogóval bővítheted a későbbiekben, vagy adaptereket kell készíteni. A standad MK1 -es szárú szerszámok ehhez a géphez nem alkalmazhatóak.

A SIEG C0 "Baby lathe" gépe ilyen M14x1 csatlakozású, így annak kiegészítői, és adapterei használhatóak hozzá. Furcsán hangzik, de pl. 4 pofás tokmány (2") M14x1 felfogással Amerikából kevesebb mint 8 000 Ft-éert rendelhető hozzá, Magyarországra szállítással! Természetesen az ár tartalmaz 1 db MK1 csatlakozású adapter szárat is. :P :P

Műszaki adatai között tallózva kiderül, hogy a legalacsonyabb fordulatszáma 170 míg az AT-125 nem megy 560 alá. A 300W-os motort fenntartásokkal kezelném, az ilyen méretű UNIMAT esztergák névleges leadott teljesítményét 70W-ban adták meg német szakik.

Én többek között azért döntöttem az AT-125 mellett, mert mindhárom csatlakozása MK1-es. Másodlagos szempont volt hogy ha 10-15% feláron belül lehetséges belföldi garanciával gépet venni akkor azt választom.

Ha van valami konkrét részre kiterjedő kérdésed, tedd fel, megpróbálok válaszolni rá.

Üdv, Géza

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: MJ-189
HozzászólásElküldve: 2010 feb. 24. - 22:02 

Kedves Géza,

válaszod elég ahhoz , hogy ne válasszam ezt a konfigurációt.
Valószínű megvárom a májust és Németországban veszek egy sima esztergát találtam egy Stabiló névre keresztelt 300 as gépet 400W motorral mint az ERBA csak kékre van festve MK2_ és MK3 csatlakozásokkal hasonló árért mint az MJ csak maró feltét nincs de nem is fontos.
Egyébként Chronossal van tapasztalatod szállításban?.
Köszönöm , hogy segítettél dönteni.

Üdv. Imre (máv275) :)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 feb. 25. - 8:16 

Szia Imre!

A marófeltét "hiányát" ne bánd annyira. Mondom ezt én, aki olyan gépet vett amin van! :oops: :oops:

Igazából ezek a 2 IN 1 - kettő az egybe - gépek, valójában 3 IN 1 , azaz 3 az egybe gépek. Kb. 65% - ban az eszterga részét használod, 25%-ban a "marófeltétet" mint koordinátafúrót, fúrógépként és kb. 10%-ban használod marásra, mert korlátozott a szerszámbefogási képessége, az asztal mozgása, adagolása, stb... Amikor nagyobb marási munkára van szükség én is "vinklisupportot" teszek a gépre, és a maró megy az esztergatokmányba, vagy a helyére tett patronba.

Kép

A szerszámbeszerzésekről. A német szerszámkereskedők borzasztóan drágák, és akár 1 db szerszámért is képesek 20-35EUR postaköltséget is felszámolni. Ezért az esetek nagy többségében Angliából rendelek. Ezek a cégek 30kg-ig 10, 14, 17 GBP-ért szállítanak Magyarországra is!

CHRONOS Ltd.
http://www.chronos.ltd.uk/

ARC EUROTRADE
http://www.arceurotrade.co.uk/

RDG Tools
http://www.rdgtools.co.uk/

Mindhárom céggel jók a tapasztalataim. Elveszett vagy nem megfelelő tétel estében E-Mail reklamációra postafordultával küldik a heleyttesítú darabot. Chronos és RDG PayPal, az ARC hitelkártya fizetést fogad el.

Röviden ennyi.

Üdv, Géza

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: Vertikál
HozzászólásElküldve: 2010 feb. 25. - 11:39 

Szervusz,

köszönöm a választ.
Jelenleg könnyebb helyzetben vagyok mert életem párja kint dolgozik , és hozzá küldetem a vásárolt dolgokat igaz így csak később jutok hozzá de az általad írt összegeket megspórolom mert sok cég De.-n belül ingyen vagy csekély árért szállít.
Köszönöm a címeket valószínű alkalom adtán használni fogom .
Mivel van egy kis mezítlábas orosz esztergám avval kaptam "vinklisupportot" így a dolog meg lesz oldva.
A Maschinen und Modellbau magazinban sok kiegészítő fel-befogó rajza van csak utána kell építeni .
Ahogy a levágott képből látom valami hasonló gépem lesz mint neked, Stabiló névre hallgat van piros és kék színben.

Kép

Üdv. Imre (máv275)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára máv275 2010 feb. 26. - 23:17-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: Tartozékok
HozzászólásElküldve: 2010 feb. 26. - 21:02 

Tiszteletem,

jó kis oldalak , lehet csemegézni.

http://www.micromark.com/Power-Tool-Accessories.html

http://www.littlemachineshop.com/

Üdv. máv275 :)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: Forgács
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 02. - 22:26 

Tiszteletem,

tudom nem a legolcsóbb de azért van ami használható.

http://www.wabeco-remscheid.de/index.ph ... s&cPath=0&

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 09. - 23:14 

Tiszteletem,

végre rá találtam egy jó szinvonalu megfizethető Magyar forrásra , forgácsoló szerszámok területén profik.

http://www.abexa.hu/katalogusok/egyeb/c ... tools.html

Valakinek van velük tapasztalata kérem ossza meg a fórummal.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 12. - 12:01 

Tiszteletem,

nem szorosan a fórumunkhoz kapcsolódó találkozó de azért érdekes lehet mert közöttünk is van sok akit érdekel a CNC.

Március 27-én lesz a 7. Hobby CNC találkozó és börze.
Hatvan Mészáros Lázár út 8 MÁV művelődési ház (Dali).
Látogatói jegy: 500 Ft. A helyszínen váltható. Látogatóknak, nyitva 10 től 17 óráig.

Remélem a moderátor nem moderál ki?! , ha nem idevaló kérlek töröld.

Üdv. máv275

Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: Forgács
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 14. - 16:07 

Tiszteletem,

elérhető áru forgácsszerszámok.

http://www.zujeddeloh.de/

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 15. - 14:08 

Üdv Urak!

Előszöris szeretném megköszönni a fórumon résztvevőknek hogy vannak nekem ;) Előrebocsájtom hogy nem vagyok modellező (még...) Airsoft fegyverek javításával foglalkozom néhány éve. Cirka 5 hónapja határoztam el, hogy szükségem lenne egy esztergára, mert besokalltam a "gépműhelyektől" ahol senki nem ér rá dolgozni. Mivel jobbára apróbb alkatrészeket kellene legyártanom, ezért egy kisebb gépben gondolkodtam. (és nem utolsó sorban a helyszűke miatt, mivel a műhelyem összesen 2 négyzetméter) Rengeteget kerestem az optimális megoldást, de a legtöbb hasznos információt itt találtam. Elsőre az AT 125 tűnt a legjobb megoldásnak, mert időnként marnom is kellene. A sors kegyes fintorának köszönhetően mégsem lett ilyen gépem. (még decemberben rendeltem meg az uni-maxtól, februári szállítással. Februárra viszont már májusi ígéret lett belőle, ezért lemondtam) Hisztis lettem és nekiláttam az expressz bújásának, ahol meg is találtam egy Érdi szerszámkereskedőnél szívem újabb választottját, egy Einhell MTB300-at. Telefon-egyeztetés-100km utazás, és már itt is volt a kis gép, ami a második benyomásra is nagyon szimpatikus volt. Összeszerelés a konyhaasztalon és gyors próba. Szerencsére nem felejtettem el mindent, amit annak idején az iskolában tanultam. Több féle márkanéven láttam ezt a típust és itt is szerepeltek tapasztalatok róla, ezért is mertem megvenni, és nem bántam meg. Erős, csendes hálás kis masina. Már csak a marás problémáját kell megoldanom, lehetőleg nem egy 50.000-es gyári supportal... Mostanra elkészült a saját asztala a műhelyemben. Így midig kézre van, ha szükségem van rá.
Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 15. - 18:05 

Gunner írta:
Üdv Urak!
Már csak a marás problémáját kell megoldanom, lehetőleg nem egy 50.000-es gyári supportal..

Üdv!

Szimpla marási munkákra egy sima vinkli - angle plate - 15GBP

Kép

A Sieg C1 support - 60GBP

Kép

A Sieg C3 support - 79GBP

Kép

stb...

Ezek az 50eFt felét sem érik el...

Üdv, Géza

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 19. - 19:59 

Szeretném megtudakolni, hogy az itt kínált élező mihez való? Fúróhoz?

http://www.szerszambirodalom.hu/129-csi ... ghato.html

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 20. - 10:39 

Kedves rgform!

Köszönöm a tippet.
Már megálmodtam a házi készítésű szupportot, de
az 15 Fontos derékszög beszerzési forrása jól jönne, mert
ezt itthon 25K körül árulják, ezért én egy a késtartóba fogható
elem elkészítéséhez fogtam hozzá.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 21. - 18:07 

Gunner írta:
Kedves rgform!

Köszönöm a tippet.
Már megálmodtam a házi készítésű szupportot, de
az 15 Fontos derékszög beszerzési forrása jól jönne, mert
ezt itthon 25K körül árulják, ezért én egy a késtartóba fogható
elem elkészítéséhez fogtam hozzá.

Szia!

Mint már irtam:

...az esetek nagy többségében Angliából rendelek. Ezek a cégek 30kg-ig 10, 14, 17 GBP-ért szállítanak Magyarországra is!

CHRONOS Ltd.
http://www.chronos.ltd.uk/

ARC EUROTRADE
http://www.arceurotrade.co.uk/

RDG Tools
http://www.rdgtools.co.uk/

Hol ennél, hol annál olcsóbb. Én mostanában a Chronostól tervezek rendelni, ha találsz nála megfelelőt megegyezhetünk, oszlik a fuvarköltség.

Keresd úgy: "angle plate". Ha kell bele támasztó akkor "webbed", ha sima L alak akkor "open" vagy "open ended".

Különböző méretek vannak, én a kb. 3" x 3" árát adtam meg, de a nagyobbak sem sokkal drágábbak.

Üdv, Géza

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 257 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra