SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 02. - 13:17

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 200 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 márc. 20. - 18:51 

riplak írta:
láttam azért megtaláltad:) ma küldte emailben, hogy elkészült az új honlapja....
Bitte schauen Sie einmal auf http://www.walickiboats.de
Die Seite ist ganz frisch, und nicht 100% ausgereift. Ich hoffe Sie
finden dort Ihre Fotos wieder.

Ő egy igen rendes és fer pasas...

Igen, igen
Azért web dolgában van még mit fejlődnie :-)

Azt néztem, hogy nem hagyta ki azt a képet amikor a Bantockot keresztbe szeli :-)

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 márc. 20. - 18:57 

Mert nem hagyhatta ki.... Nagyon büszke arra a képre... rettenetesen érdekes felvétel... A SZEM ÁTVERÉSE AZ A KÉP.... a fények, a távolságok, a rövidülések által...
úgy látszik mint egy valódi szike... kés a vajban... Ráadásul ő van jobbcsapáson, a Bantock meg balon...

Az oldal -ahogy írja- nincs még teljesen kész... bár ahogy végignéztem a többi gyártó lapját.... nem is olyan rossz... (főleg, hogy rajta van az én hajóm is)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 márc. 20. - 22:55 

KICSIT MEGKÉSVE, DE ÍME A SPLIT-I VERSENYRŐL EGY BESZÁMOLÓ:

Split elöször

Elöször esett meg harmadik horvát IOM túrámon, hogy kicsiny hajómnak és kissé durva lelkemnek is megfelelő szél fújt, persze elötte egy napon keresztül kellett ázni, hogy ezt kiérdemeljem. Most Gyula sem tartott velem.

Az is elöször fordult elő, hogy 19 hajó lévén csak egy csoportban kellett versenyezni. Ez jó, mert sok futamban tudunk indulni és nem ragadunk a parton, de rossz is, mert kicsi a mezőny. Mondjuk örülnék, ha itthon ez lenne a kicsi mezőny. Hálából az idő esővel kezdődött és a szombat ily módon telt el. A szél a part felöl fújt és pár futam még aznap lement. Persze kevesebb mint szerettem volna, és több, mint ami ebben az esőben jól esett. Oda- oda- éregettem, de még annyit nem sikerült fejlödnöm, hogy az első helyet meg is tudjam tartani. Az mindenképpen látszott, hogy ha fúj, akkor közelebb kerülök az élmezőnyhöz. Ha nem akadtam össze valakivel, akkor öt-hat körül mindenképpen felértem az első bójához, de ebben a szélben fel is tudtam jönni.

A szállással volt azért egy kis baj. A Hotel Zenta nevezetű szállodát nem javaslom, mert drága miközben igen-igen ócska. Persze a vasárnap reggelire megevett hideg vízben ázó virsli sem tett jót a népszerűségének.

Szóval vasárnap jó, nagyon jó szélben kezdődött. Jó nagy hullámok és éppen csak viselhető 1-es rigg. Élveztem nagyon. Addig amíg fújt. Az előzetes tervem az volt, hogy a középmezőnynél elöbbre végezzek. Jelen esetben a 8. hely vagy annál elöbbre volt a cél. Nem is volt különösebb bajom ennek elérésére, amíg pár futammal a vége elött leállt a szél és a hatalmas döghullámokban hihetetlen sebességhátrányban kezdtem lenni, amit egész a végéig nem is tudtam orvosolni. Így lecsúsztam a 9. helyre, ami nem mutat túl sok fejlődést, viszont elég jót vitorláztam. ☺

Splittet mindig is szerettem, most sem okozott csalódást és ismét sokat okultam. Az állításaim kezdenek letisztulni éshamarosan már elég gyorsan tudom a különböző szélviszonyokra megcsinálni azt a vitorlaalakot amit szeretnék.....

Eredmény:
http://hjsru.c-a.hr/regate/2007-03.htm

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára user_36 2007 márc. 21. - 9:01-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 márc. 20. - 23:41 

MEG EGY KIS RIJEKA:

Rijeka szél nélkül

Emlékeim szerint az Adrián minél feljebb megyünk annál kevesebb szél található a téli időszakban. Jártam már edzőtáborozni Szlovéniában is és ha fújt akkor nagyon, de általában nem. Igy történt most is. Ráadásul a város támogatja a versenyt, ha azt a kikötőben rendezik.

Egyszóval az első információk nem voltak túl kedvezőek, mint ahogy a másodikak sem. Tényleg a város közepén található a verseny. Sok móló között, a közelben kávézó, rengeteg nézelödő. Ez mind a javára szól az IOM népszerűsítésének, de nem a verseny minőségének. No mi is lesz ebből?

Balatonlelle után úgy éreztem, hogy nagyon sokat tanultam az egy az egyben mecsekből Robert Grubisától. Végre a vitorlám is rendben állt hátszélben és az új cucc is szépen nézett ki. Gyula is bizakodó volt, mert jól ment Lellén. Igaz ott fújt.

Itt meg nem. Nagy nehezen megjött a szél szombat délután és a 23 induló két csoportban tudott hat futamot futni. Végül is nagy-nagy meglepetésemre, még a közelébe sem jutottunk az A csoportnak. Kínosan lelombozó volt. Nem ment és nem ment. Pedig még igazán lassúnak sem mondhattam magam. De fejben gyenge voltam aznap. Este még a város által támogatott vacsorán vettünk részt, ami ezáltal jóval bőségesebb, mint amihez szoktunk errefelé. A vörösbor az pedig igen finom volt.

Vasárnap nem tökölődtünk, kilencre már a parton kellett lennünk és mire mi odaértünk, már szinte mindenki ott nyüzsgött. Sajnos szinte feleslegesen. Szél egy darab sem és komoly küszködések árán sikerült csak elrajtolni. És láss csodát feljutottam az A csoportba ! Az örömömet hamar lelohasztotta az A csoportos futam, ahol leragadtam a rajnál és sikerült egy utolsó helyet hozni. De ez nem minden, mert gondoltam, ha egyszer megy, akkor másodszor is megy. Persze, ha nem szedek fel a bulbámmal egy zacskót. Igy az utolsó futamban a B csoportban is sikerült egy utolsó helyet fognom.

Több futamra szél hiányában nem került sor és egy kicsit „nesze semmi fogd meg jól“ érzettel a 16. helyen sikerült végeznem, ami messze alulmúlja az eddigi horvát eredményeimet. Tény, hogy nem lettem szerelmes Rijekába és nem vagyok meggyőződve arról, hogy ide érdemes eljönni. Még ha a vacsora finom is volt…..

Eredmény:
http://hjsru.c-a.hr/regate/2007-05.htm

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 márc. 21. - 20:41 

Na meg egy kis video Splitből:

http://team.sailing.hu/IOM_race_in_split.divx

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 márc. 23. - 8:46 

Kis életképek Rijekából....

http://fotoklik.tportal.hr/GalleryDetai ... eryId=3003

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 04. - 12:26 

Szia Beló!

Van egy honlap, ami nagyon aktualizálatlan már!

http://gportal.hu/portal/rcsailing/

Amúgy a filctollat köszönöm.... nem mertem az alkoholos filcet, azt gondoltam az le tud ázni...

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 04. - 14:20 

riplak írta:
Szia Beló!

Van egy honlap, ami nagyon aktualizálatlan már!

http://gportal.hu/portal/rcsailing/

Ez azért van, mert türelmetlen vagy. De már készül az új rcsailng.hu. csak legyen aki olvassa. Meg írja....

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 04. - 17:13 

Ez azért van, mert türelmetlen vagy. De már készül az új rcsailng.hu. csak legyen aki olvassa. Meg írja....[/quote]

Tényleg, itt toporgok... tördelem a kezem.... és csak várok... várok... mert amióta figyelem az RC-vel kapcsolatos dolgokat a netten, nem akar változni ez az oldal... pedig lesem... :shock: (minden kedden)

Te írod.... :lol: rám meg számíthatsz, mint aki rendszeresen olvassa majd :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 05. - 13:29 

Kép

Elindult a Tacktic project gyakorlati része !!!! :P :P

Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 05. - 16:03 

Kémfotók a készítés fázisairól? :lol:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 05. - 16:37 

riplak írta:
Kémfotók a készítés fázisairól? :lol:

Neeem, ezek a gyárilag engedélyezett fotók :-)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 05. - 17:12 

Azt a mindenit..... :shock:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 06. - 18:21 

Ennek kell kijönni belőle:

Kép

Kép

Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 06. - 20:15 

Mikor? Komplikáció mentes a szülés? A "röntgen" szerint nem semmi kis szülemény lesz! :shock:

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 200 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra