SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 22. - 19:56

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2173 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 145  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 okt. 10. - 15:14 

Szakics írta:
Új problémám lett. A tünet: a vízben mikor megy a motor a szervók nem csinálnak semmit. A motort vezérlő szervó nem vált vissza üresbe. S mihelyt kiemelem a hajót a vízből, abban a pillanatban felélednek.
Egy ötlet a kis okosból: vékonyak lennének a vezetékek(0,75mm2).

Esetleg tegyek fel a belsejéről képet?

Üdv 8)

Csak most olvastam. Nekem is pont ez volt a FÚG-gal. A motor zavarja a rádiót. A motor szűrőit cseréld le, és/vagy változtasd a drótok helyzetét (az antennával kezdve).

A vízben nagyobb áramot eszik a motor, ezért nagyobb zavart generál.

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 okt. 10. - 19:53 

Bocs a kérdésért, de a motoron vannak egyáltalán zavarszűrő kondenzátorok? A képen nem látszanak. Minimum 2db-nak kellene lennie: A motor elektromos csatlakozásai és a motor teste között egy-egy kis bana, vagy kék kerámia cseppecske izé, vékony dróton.

Más: az új tolóhajóban (Kormorán lesz a neve, ha nincs jobb ötlet) a 2 db 540-es moci túl gyors, túl sok áramot fogyaszt direkt hajtásban. 1/2.5 áttételezéssel viszont kitűnő lett (szerencsére a bontott HP tintasugaras nyomtatókból kiszedett fogaskerekek között volt 2-2 megfelelő), így marad. A csavarok 25mm-esek.

Tehát végtanulság: Ha egy mód van rá, tolóhajóba direkt hajtást ne tegyünk, ha erős és gyors a motor. Tapasztalat szerint áttételezéssel sem lassul számottevően a hajó, viszont elkezd kevesebbet fogyasztani. (Az "540"-es, kb 5,4cm hosszú az 1:10 pálya modellautók alap motorja, amit a tulaj azonnal kicserél valami kefétlenre.)

jj

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 04. - 17:06 

Sziasztok!

Lehet, hogy már valaki belinkelte, de azért ide teszem. Rengeteg kész modell a tengeren túlról. Részletfotók, felépítmény variációk bőséggel:

http://www.towboatjoe.com/models.htm

jj

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 05. - 12:15 

" Belo "kérlek töröljed, köszönöm.
A motor zavarása megoldódott igy már nincs szükség segítségre.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tamásbá 2011 nov. 05. - 16:14-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 05. - 16:05 

A szervó problémám megszűnt mikor külön tápot adtam a vevőnek. Így már kb 20 méterről (ekkora a tó) is gond nélkül tudtam irányítani, jól reagált az irányításra.

Nem rég meg jött HK.-ból a vevőm, az akkumulátor vezeték végén van egy kéteres fehér csatlakozó,
Kép

Ehhez keresek ellen részt.
Jártam a kedvenc hír tech boltomban, de nem tudtak adni. Ti hol szerzitek be?

Off: a bátyám fia elkezdett építeni egy Ikarusz 260-t kartonból.Makett lesz. Az ablaknak ti mit használnátok? Tanácstalan vagyok.Volna valamilyen olcsó ötletetek?
Javasoltam neki hogy karton helyett depront használjon. Szerintetek jó ötlet?

Üdv.:Szakics 8)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 05. - 16:21 

Szakics írta:

Nem rég meg jött HK.-ból a vevőm, az akkumulátor vezeték végén van egy kéteres fehér csatlakozó,

Kép

Ehhez keresek ellen részt.

Üdv.:Szakics 8)

Szia!

Tamiya csatlakozó, modellbolt(ok)...

Üdv, Géza

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 05. - 17:16 

Köszönöm a gyors választ: !:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára user_507 2011 nov. 05. - 22:14-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 05. - 20:25 
Site Admin

De ha már modellbolt felé mész, akkor inkább vegyél "T" csatlakozó párokat és cseréld ezt le. A Tamiya csatlakozót autókhoz találták ki (de már ott se használja aki jót akar) és ezért a belső részei ónozott vaslemezből vannak. Igen gyorsan elkezd korodálni, rozsdásodni hajóban, és elég alattomosan csinálja, mert nem látod az érintkező felületeket, így csak azt veszed észre, hogy nem megy rendesen a hajó, ami a nagy átviteli veszteég miatt van, viszont a csatlakozó melegszik, jobb esetben annyira eloxidál, hogy nem működik a hajó, roszabb esetben megolvad a csatlakozó, mégrosszabb esetben ki is gyullad (volt szerencsém hozzá retek etetőhajóban, ki is égett a belsője rendesen, aztán meg hozták ide nekem, hogy mit lehet ezzel csinálni? Na mit? Megrakni földdel és bedobni a feneketlen kútba)

Szóval pár daram "T" csatlakozó, némi zsudorcső, és ott réz a rézen érintkezik, nem csúszik szét, nem lötyög.

Üdv.: SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 06. - 0:04 

Hát igen, az akksicsatlakozó... Én már túl vagyok a szívás minden fokán ezzel! Már csak aranyozott 3mm-es apát anyát veszek. Ez tuti átviszi a 100 Ampet is símán, viszont a dugdosástól egy idő után a drága csilli-villi apa rész vékony rugózó felületi szálai elfáradnak, lötyögni és nem érintkezni kezdenek, de csak tényleg rengeteg használat után. (Repülőben pláne elég kínos) , akkor csere.
Most már nem váltok másra, rengeteget kellene újraforrasztani, vagyonért.

jj

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 06. - 11:30 

Én nagyon " drága " kisméretű csoki csatlakozót használok és még soha nem volt vele probléma.
A pozitv oldal a csokin is pirossal be van szinezve igy nehéz - még nekem is - eltéveszteni.

Csak sokba kerűl, 250 Ft,- ért 10 db.-ot kapok.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 06. - 12:29 

Na én is erre gondoltam ma reggel. Mivel itt az acélvárosban és a környéken modell bolt nincsen.Ha bármi kell modellezéssel kapcsolatban irány Pest.

Üdv.: Szakics 8)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 06. - 13:22 

Sziasztok!

Ezért szerintem felesleges bárhova is menni: http://www.ebay.com/itm/20-Sets-3-5mm-G ... 43a33a3422
Én ebből a fajtából vettem nem olyan rég: http://www.ebay.com/itm/10X-6-5mm-Gold- ... 4aacd35d23
elég szoros, ha esetleg meglazulna vagy kikopna, a külső hüvelyt össze tudom nyomni.
A T csatival nekem forrasztáskor adódott problémám, így most már szinte csak aranycsatit használok. Jó volna a csoki is, de autóba nem mertem még használni. Emiatt "szabványosítottam" a modellek egy részért arany csatisra.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 10. - 9:28 

Ákossal teljesen egyetértek.

Szintén egységesen aranycsatlakozót használok, de az is rozsdásodik! (kb 2-3 év alatt, vízes hajóban) Viszont könnyű cserélni.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 10. - 10:28 
Site Admin

Dragon írta:
A T csatival nekem forrasztáskor adódott problémám, ............

Igen ez egy valós probléma! Normál kis 30-60 Watt-os pákával nem szabad nekikezdeni, mert mire a nagy rézkocka átmelegszik meg is olvad körülötte a tartó piros műanyag. ezt csak hősokk forrasztással minimum 80 .... de inkább 100 Watt-os rendesen bemelegedett pákával szabad csinálni.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sry 2011 nov. 10. - 21:22-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 10. - 10:49 

sry írta:
... minimum 80 .... de inkább 100 Watt-os rendesen bemelegedett pákával szabad csinálni.

Ami jelenleg nincs. :)
A T csatit azért sem szeretem mert tapasztalataim szerint elég nagy köztük a szórás, valamelyiket könnyű széthúzni, valamelyiket pedig csak szétfeszegetni lehet. (bár ennek is lehet okozója a forrasztás)
Ennek ellenére a tolóhajóban még mindig T csati van, de most, hogy leolvasztottam a mocit, valószínűleg a csatikat is cserélni fogom. :)

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2173 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 145  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra