SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 03. - 9:40

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 168 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: maratás
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 15. - 20:15 

Bocsi, a levilágító fóliát látva hadd' offoljak picit!

Rengeteget szívok az elektronikák gyártásánál a levilágító fólia készítésével!
Te milyen lapra, és milyen nyomtatóval készítetted a filmet?
Én sima fénymásolópapírra nyomtatom tintasugarassal, aztán étolajjal teszem némileg áttetszővé, de enyhén szólva nem tökéletes az eljárás.
Finom rajzolatot képtelenség vele levilágítani, az írószer boltban meg nem tudnak semmi olyan fóliát ajánlani amin megmarad a tennta'.
Szóval nagyon örülnék valami jó tanácsnak...

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 15. - 20:44 

Rengeteget szívok az elektronikák gyártásánál a levilágító fólia készítésével!
Te milyen lapra, és milyen nyomtatóval készítetted a filmet?
Lézer fóliát használok vagy ugynevezett irásvetítőt és HP2300n típ 1200 x 1200 dpi lézernyomtatót.
Egy átka van eme nyomtatónak tonerjával. az a mágikus toner sprey mely átláthatatlanná duzzasztaná a nyomtatvány részecskéit nem duzzadnak.
Az új szériás nyomtatókban használt festék nem szemcsés hanem gömb szerkezetű és viaszos pevonatuak. Ez okból sajna már nem lehet jó minőségű filmet készíteni, vagyis 3 x nyomtatod uazt majd egymásra teszed a tökéletes fedéshez.
Aminek a tonerja jó az a HP 4l talán és eredeti tonert kell használni!

Én sima fénymásolópapírra nyomtatom tintasugarassal, aztán étolajjal teszem némileg áttetszővé, de enyhén szólva nem tökéletes az eljárás.
Finom rajzolatot képtelenség vele levilágítani, az írószer boltban meg nem tudnak semmi olyan fóliát ajánlani amin megmarad a tennta'. A tinta az víz bázisu alap esetben ezért mint csepp összegrik.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: fólia
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 16. - 17:35 

Köszi, beszerzek valami lézernyomtatót, hátha jobb eredményt érek el.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 16. - 18:36 

Szia Jimmy!
Ez is off.Lézernyomtató +pauszpapír.Az én progim tud tükrözött nyomtatást is így a festékes oldal kerül alúra ,közvetlenül a lakkrétegre.
alltalában smdt használok,tehát sürü és finom a rajzolat.Még nem volt problémám kb 10 éve használom.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: off
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 16. - 21:19 

A tükrözéssel nincs gond, én is tudok.
Egyedül a rossz lefedettség, és az a szar hogy a papír felfogja az UV egy részét.
Én is smd méretben dolgozom, többek között az Emese előerősítőt és APRS nyákot, meg egyéb fpv cuccokat készítünk. Ha nagyobb, végleges széria lesz, eagle-be átdolgozom az egészet és nyákgyártóval fogjuk készíttetni.
De egyenlőre még a hazai tapasztalatokat gyűjtjük.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 17. - 18:58 

No a ami nap történtek némi előre lépések. Lett véve autós külső belső hőmérő digitális kivitelben. A külső érzékelőről a burkolatot eltávolítottam és igy lett egy érzékny hőmérőm.
Eztán méricske és rá kellett jönni hogy a max 70 fok helyett nagyságrendekkel magassabb hőmérsékleten száritottam a lakkot. ez is lett a vesztem S. Ma kontroláltan 54-67 fok közt lettek szárítva a lakkok 20 percen keresztűl majdan 30 perces levilágítás és előhívás. gyakorlatilag a 12 munkadarabból 11 db lett lakkozást követően jó. 1 db ot meg a sav nyírt ki. Az eddigi 0 hoz képest nagy előre haladás. Ez a savazás is érdekes jószág valahogy állandóan más időtartamban mar és a keverék is másképp keveredig. Igaz és sóssavat meg hidrogénperoxidot használok vizet csak végszűkség esetén adok hozzá.

Pár kép a rajzolgatás eredményéről:

Kép
Kép Kép Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: tengeralattjárók
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 20. - 8:44 

Nagyon szépek ezek a masinák!
Nem féltitek megúsztatni őket?
Mi van ha a víz alatt valamibe belegabalyodnak? Hínár, beszakadt horgásszerelék, bármi...
Olyankor egy vagyon és rengeteg munka tűnhet el nyomtalanul.
Én depresszióba esnék ha lenne ilyenem és megtörténne...

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 24. - 18:23 

Nem unatkoztam így hát igen csak a vége fele járk a maratásnak. Úgy néz ki a jövő héten végzek a 4 hajóra való alkatrészekkel. kb 2,5 kg réz anyag lett felhasználva. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi el fog meni.
Kép

Ez a torony és a tat közötti szakasz:
http://static.fotoalbum.hu/pictureprevi ... 181304.JPG[/img] Kép

Középpen a pici valamik a zsanérjai a torony tetején lévő kis felhajtható lemezeknek
Kép
Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 02. - 20:46 

Most még képek nélkül amolyan tapogatás van amit csinálok. A kivágott részeknek a széleit álltam neki merevíten kb. 2 cm széles papplannal 2-3 mm vastagságig. Ezt követően illesztő peremet fogok kialakítani amolyan fürész fogas elven. A másik aminek még neki álltam h. a szerszám park is nöljön egy horizontális osztófejjel küzdök. A váza már kész van . A tengelynek készítem épp a furatait.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 08. - 18:16 

Pár kép a tartó fülek kialakításáról. Eezek kb 2 mm vastagságú paplan+műgyanta ötvözete, majd miután megköt a megfelelő profilra és méretre csiszoljuk.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 13. - 20:46 

Csiszolások és igazgatások után. Ha minden fül jól van illesztésre csiszolva akkor különössebb rögzítés nélkül is a helyén marad. Az illesztésekről pár kép az illesztési hézagok mgmunkálása elött még.:

Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 22. - 19:58 

Bocs nincs időrendbe de már fáradt voltam rendbe tenni.

Gyakorlatilag az illesztéseket kigitteltem majt ujra metszettem a korábbi vágásokat. A gittelésre azért volt szükség, hogy a létrejött vetemedéseket eltüntessem.

Ezt követően elkezdtem felszorni a fedélzetre a lemezeket. a torony elötti rész kész is van

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 25. - 9:48 

Időközben a torony és a tat rész közé is felkerültek a rézlemezek. Tescos 80 ft os pillanat ragasztóval ragasztottam fel a lemezeket, de volt olyan ami 0,5 mm el elcsuszott és olyan jól fog a ragacs, hogy a fedélzetről a gittet is feltépte miközben felszedtem a lemezt.A száradási idelye is meglepően gyors mert volt úgy hogy a lemez egyik végén már megszáradt mire a másikat bekencültem vele.
Ezt követően majdan jönnnek a maszkolások és az összegittelések a lemez szélek és a test között.

Még annyi, hogy az orr csúcshoz kimart utolsón talán 8 cm -es réz lemez direkt nincs felrakva mivel, az orr végre már nem lehetett meghajlítani. Így ezt levágtam, majd a gittel megoldom. Ez a képen látszik is alkoholos filcel van felrajzolva.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 25. - 20:19 

Kép Kép Kép Kép

RáccsalKép

és rács nélkül. itt lesz eldugva a csavar a rácsot meg zsanérossra csinálom meg.

Kép

Kép Kép Kép Kép KépKép KépKép Kép Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 29. - 20:08 

Pár kép amikor a rézlemezek élei el vannak dolgozva.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 168 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra