SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 21. - 22:21

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2173 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 145  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 10. - 10:56 

Üdv.

Én gázos ceruza pákát használok.Gyorsan átmelegszik viszont nagyobb oda figyelést igényel.

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 10. - 18:22 

Az XT 60 csatlakozóról tudtok jót, vagy rosszat? :)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 22. - 17:16 
Site Admin

A mai nap fotója:

Kép
http://springer.surmanzs.fotoalbum.hu/v ... d/17072591

A "Turcsi" küzd a "Walhall" -al hegymenetben a Palotai-Sziget-nél , ma 11.00. órai időben. Mégiscsak van vontatás a dunán :-) Különösen ha menekíteni kell a horgonyon álló hajókat az alacsony vízállás miatt a felüléstől.

Üdv.: SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 nov. 24. - 11:54 

Szép kép. Sajnos tényleg kevés a víz a Dunában és ennél már csak kisebb lesz. Néhány éve volt "szerencsém" látni Soltnál egy farral fölfelé megfeneklett hajót. Akkor ott volt a Tulln és a Denija is. a Denija orrát a partnak tolva, alatta áthúzva a lékponyva.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 11. - 12:54 

Még Élünk.....

BUÉK Mindenkinek.
A BNV-n szerzet páratlan élmények után, gondoltam nekem is kell egy olyan. De mielőtt belevágnék lenne egy kérdésem. Van-e valami szabványosítás a hajtásban? Vagy ami éppen a fiókban hever.
Van egy-két 3,4 Ah ólom aksim, de sajnos nem bírom belepasszírozni. Jó lett volna. Motornak meg van egy repcsibe való áttételes hajtásom, kiló körüli vonóerővel. Átételes igy tudna viszonylag kis fordulaton is dolgozni. Gondolom a kis hajóba is elég lenne..... :roll: Szabályzó meg csak repülős van itthon. Itt gondoltam, hogy egy plusz csatorna szervóval és egy kapcsolóval két vezetéket megcserélve tudnék irányt váltani. Valami mocskos, füstös kinézetet szeretnék.

Kép
Ezek most az elképzelések....

Üdv.: Szilardka

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 11. - 19:32 
Site Admin

Üdv. a "fertőzöttek" körében!

A hajtás "ami a fiókban van" szabványú ebben a "kategóriában" az már az én feladatom, hogy a pályaelemek és a távolságok olyanok legyenek, hogy ne (csak) a géperő döntsön az eredményeket illetően.

Mivel a "gyári új" kinézet csak a hivatalos F2, F4 kategóriákban előírás, olyan rozsdás, koszos hajót építessz, ami jólesik. Végül is csak méretkorlátozás van, az is csak a pályaelemek miatt.

Jó munkát, és mielőbbi vízretételt!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 12. - 17:29 

Az jó :)
Azért sutyiba a tegnap elmentem anyagbeszerzésre. Némi balzát és egy tönkcsövet haza csempésztem :D Elkezdek agyalni a részleteken.....

Üdv.: Szilardka

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 12. - 22:58 

Szia Szilárdka!

Hajrá! Meghajtás ügyben eléggé sokat trécseltünk itt a topicban korábban.
Összegezve: áttétellel: nagy hajócsavar (35-40mm), áttétel nélkül: kisebb (26mm, pl.) Persze az élet dönt, a "kád-teszt" általában becsapós, a nagyvízben minden más egy kicsit, de így jó ez...

üdv: jj

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 12. - 23:15 

Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon, plusz a hajó építésben is! :oops:
Két kérdésem lenne így az elején:
1 Sry ha megengeded le "lopom" a toló hajó rajzát!
2 Ha segítség kell (valószínű sokatoknak alapdolgok lesznek) fordulhatok-e hozzátok?
Köszönöm

Üdv Draf

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 13. - 11:07 
Site Admin

Üdvözöllek itt miközöttünk!

Először is "lophatod" , mármint a rajzokat, mivel pontosan ez volt a szándékom vele, hogy minél többen "lopják" építsék, úsztassák ezeket a hajókat és egyszer még egy-egy versenyen is találkozunk talán.

Ha segítség kell jelezd és előbb utóbb megoldjuk!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 13. - 11:22 

Köszönöm :D
Akkor lassan neki is látok az építgetésnek!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 17. - 15:02 

Üdvözlet!

Elkezdtem a magam kis tolóhajóját építeni. Egy kicsit átterveztem. Alapjai maradtak, csak a fedélzeten változtattam. Amit belinkeltem képet az nagyon teszik, Valami hasonlót akarok én is. Sajnos rajzot nem nem találtam róla, igy az egyetlen fénykép és a képzelőerőmet használva kapott egy ahhoz hasonló felépítményt.

Valahogy így fog kinézni

Kép

A teljes részleteket nem rajzoltam végig, már akartam valami kézzel foghatót is.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Egyenlőre itt tartok.......

Üdv.: Szilárd!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 17. - 16:23 
Site Admin

Üdv.

Alakul a molekula :-) Csinos darab lesz! Csak egy észrevétel: a kötélbakok mindíg függőlegesen állnek, nem szabad megdönteni őket, mert akkor a kioldott kötél nem fut le róla! Ez a te esetedben annyiban érdekes, hogy az összes kötélbakod a fedélzetvonal érintőjére merőlegesen áll, és e miatt némelyik erősen döntött helyzetű! Ezeket jobb lenne fűggőlegesre készíteni.

A fedélzet kettős ívelésű szokott lenni a hajókon. Hosszirányban homorú, keresztirányban enyhén domború (ez utóbbit mindíg elcsalják a hajómodellezők :-) ) de a fedélzeti szerelvények, fedélzeti házak, daruk, árbocok soha nem követik ezeknek a vonalát, hanem az ilyen szerekezeti elemeket mindíg a függőleheshez állítják be. Ennek két nagyon egyszerű oka van. Az egyik, hogy ha minden össze-vissza "dőlne" a hajó zavaró, igedesítő hatást keltene, másik ok meg az, hogy sokkal könnyedd egy kötélbakot, fedélzeti házat, darut stb... függölegesen feszerelni egy függőón, vagy vízmérték segítségével, mint kiszerkeszteni az adott pontra a fedélzeti ív érintőjére merőleges vonalat.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 17. - 16:33 

Sziasztok

Ha sokára is de befejeződött a hajóm elektromos átalakítása. A vezetékeket vastagabbra cseréltem az akksik sorosítását átalakítottam. Szervót sikerült végre szerezni, így megszűnt a korábbi problémám. Sajnos mire kiértünk a tóra már lenyugvóban volt a nap. Kevés volt a fény. Szinte csak az álló hajót tudtam elfogadható minőségben fotózni. Kb 30 percen keresztül csont száraz volt a hajóm belseje. Ekkor valamiért kipúposodott a fedélzet és elkezdett a víz beszivárogni. A fedélzet közepén megrepedt a festék. Szerintetek a hideg miatt történhetett? Kb. 0 fok volt.

Amúgy minden simán ment, kivéve mikor felszedte a hajócsavar a levelet. Cirka 35-40 percet úsztattam.

Néhány kép az úszásról.:

Kép
Kép

Üdv: Szakics

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 17. - 20:57 

szilardka írta:
Üdvözlet!

Elkezdtem a magam kis tolóhajóját építeni. Egy kicsit átterveztem. Alapjai maradtak, csak a fedélzeten változtattam. Amit belinkeltem képet az nagyon teszik, Valami hasonlót akarok én is. Sajnos rajzot nem nem találtam róla, igy az egyetlen fénykép és a képzelőerőmet használva kapott egy ahhoz hasonló felépítményt.

Valahogy így fog kinézni

Kép

A teljes részleteket nem rajzoltam végig, már akartam valami kézzel foghatót is.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Egyenlőre itt tartok.......

Üdv.: Szilárd!

Szervusz Szilárdka :D

Ez az áttételezés nagyon tetszik.
Csak nem az idei versenyre készülsz már vele?
:)
Amire érdemes figyelni, az az uszony.
Hátramenetnél zavaró szokott lenni ennél a testnél.
Igaz, megoszlanak a vélemények kortgyűrű kapcsán is, de az eddigi tapasztalatom az volt, hogy vagy uszony nélkül, vagy áttört uszonnyal volt úgy ahogy megbízhatóan irányítható hátramenetnél.
Előre, a kortgyűrű tökéletes.
Uszony nélkül pedig elképesztően jók a fordulások.
Most még tudsz változtatni, így érdemes lenne végiggondolnod.

Üdv Manópapa

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2173 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 145  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra