Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. Tulajdonképpen R/C hajómodellezéssel nem foglalkoztam sosem. Csak egy Billing Boats hajót, a Calypso-t raktam össze, "romantikus" okokból. Én inkább rpülőmodellezéssel foglalkoztam.
Amiért most mégis ide írok, annak az az oka, hogy nézegettem néhány tolóhajós fórumot, láttam, hogy van aki megépítette a GO-2 óbudai tolók közül az "Érsekcsanádot".
Ha esetleg lenne valakinek kedve a MAHART másik jellemző típusának, a csehszlovák (!) gyártmányú TR-1000 típus megépítéséhez (Adony-Baja-Harta-Csepel-Vác-Eger) és rajz kellene írjon! Tegnap a kacatjaim közt kotorásztam és kezembe került az "Adony" m/s 1:50 méretarányú oldal-felül-hátul nézeti rajza, valamint a test vonalrajza. 1999-ben, amikor a MHRT eladta a hajót egy román-francia vállalatnak én voltam rajta a gépüzemvezető. Az átadási dokumentáción felül volt több rajz is, azokat "mentettem haza". Gondoltam majd ha nyugger leszek, hogy ne hiányozzon a hajózás, majd építek egy R/C tolót és otthon eljátszogatom mindenféle tolt karavánost. Na erre még várnom kell egy kicsit. De akinek kedve lenne ennek az úszóegységnek a megépítéséhez és rajz kellene hozzá, jelezze felém. A rajzot oda nem adom, de másolatot készítetthetünk belőle. Csak azt számítsátok be, hogy én Bp-en vagyok elérhető.
Valahol volt a GO-2-ről is hasonló rajzom. 1988-ban volt szerencsém az óbudai hajógyárban, a "Kalocsa" építésén, végszerelésén ott lennem 3-4 hónapot. Rajzot tudtam erről is szerezni, csk még nem találtam meg.
Mivel fogalmam sincs hogyan kell ide képeket feltölteni, ezen a linken elérhető néhány, talán látható kép a rajzokról:
https://plus.google.com/photos/10672474 ... 8pHtud-mZwPróbáltam a lehető legnagyobb méretű képet betenni róla.[/img]