SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 21. - 12:26

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2173 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 145  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 07. - 10:46 

Üdvözlet!

Ugyan lassan de azért haladok a szerkezettel. Már a glettelési fázisba vagyok. Üvegezéssel kapcsolatban még nem tudom, hogy mi legyen. Még az üvegezés csak-csak, még van is itthon minden, de az ahhoz való glettem már nincs, nincs is kedvem akkora adagot megvenni, lehet hogy az most kimarad. legfeljebb csak nyáron fogok vele hajókázni.
Néhány kép

Kép

Itt sajnos egy apró tervezési hiba, természetesen nekem tudható be. A szervók sajnos elbújtak mikor a fedélzetet beragasztottam. Mivel a szerelőnyílást utólag vágtam ki, így már későn vettem észre. Bízom benn, hogy egy darabig nem esz gond ott.
Kép

Kép

Üdv.: Szilardka

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 07. - 12:44 
Site Admin

RedCar írta:
Sziasztok!

Nem pont ide illik, de egy kicsit talán mégis.

Készíteni akarok, otthonra teszteléshez stb egy tápot, hogy ne "szívasson" a lemerült akksi tesztelés és beállítás közben. A gondom az, hogy nem igazán tudom mekkora áramra méretezzem. Ezek az egyszerűbb kefés motorok, mint amit a tolóhajókba is használunk általában mekkora áramokat vesznek fel terhelten/terheletlen/induláskor.
Ha 10A kibír a táp tartósan az elég? Vagy elég esetleg az 5A is? Pillanatnyi áramfelvétel induláskor mekkora lehet?

A segítséget előre is köszönöm.

ui: Ha abszolút nem ide tartozik bocsi :? :?

Végül is ide tartozik!

A gond itt ügyebár az egyenfeszültség. Az a kérdés mekkora motorokkal akarsz kísérletezni? Na meg mekkora feszültséggel? 12 V-on 540-es motorral 40-es csavarral még a 40 A is kevés lesz!

Meg kell nézni a kiválasztott motor adattábláját, azon a max áramont, amivel terhelni lehet, azt fel kell szorozni legalább 1,2-vel, hogy legyen biztonsági tartalák és már tudod is a táp szükséges áramerősségét.

Sajnos 30-40A-es szabályozható 12V-os tápegység az nem pite, költségben sem, ennyi pénzből igen sok akkut lehetne venni :-) Szerintem jobban járnál egy feltöltött 40-65 Ah-s gépkocsi akkuval. Ezt este fel tudod tölteni, a kísérletezéshez meg bőven elég, a költségek meg lényegesen alacsonyabbak, mint egy tápegységnél.

Üdv.:SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 07. - 12:46 
Site Admin

T. Szilárdka!

Ez a rejtett szervo tényleg nem a leg szerencsésebb, na de ez legyen a legnagyobb gond....

Szép lesz ez a hajó.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 13. - 15:09 

sry írta:
T. Szilárdka!

Szép lesz ez a hajó.

Köszönöm.... :D

Úgy döntöttem, hogy az üvegezés elmarad. Közbe a lakkozás nagy részén túl vagyok. Lakkozáshoz csónak lakkot használtam., remélem jó lesz. Igazából még a sminkelés hiányzik meg kb 1,5kg ólom, és már úszhatna is. Most következik egy kis pihenő, addig megálmodom, hogy zsír új legyen vagy valami használt, kopottas jellegű.

Csináltam én is műszerfalat. Nekem nem volt itthon ezüst festékem (bár a párom körömlakk szettjét átnézhettem volna) így kireszeltem alulemezből. Maga a pult is alulemezból van. Le is lett festve, ha koptatni akarom akkor gyönyörűen majd előjön az alu színe.

Kép

Kép

Kép

Itt meg már a csili-vili hajó....

Kép

Annyi kérdésem lenne, hogy festés előtt még meg kell csiszolni a felületet?

Üdv.: Szilardka!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 13. - 19:51 
Site Admin

Üdv.

Jó a műszerfal :-)

És igen minden réteg előtt meg kell csiszolni a bevonatot, hogy a következő megfelelően tapadjon rá.

Üdv.: SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 01. - 22:25 

Üdv, mindenkinek.

Nagyon lassan halad a kis hajóm. :oops: Rossz festéket választottam, sokat kellet javítgatni... Meg már itt a jó idő, és repülőzni is kell. A Városligeti versenyre gondoltam elkészül, de attól tarok, hogy nem. Ha készen is lesz de ahogy olvasgattam, úszásra nem nagyon lesz lehetősége...... Már csak nevet kell neki festeni, és a lámpákat kell bekötni. Ja meg még némi ólom kell a a belsejébe és úszhat is. AZ ólom is még beszerzésre vár....
Néhány kép a hajócskámról.

Csináltam neki ablakokat. A keret vezetéknek a burkolata.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Egyenlőre ennyi, hamarosan már a vízen szeretném látni.....

Üdv.. Szilardka

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 02. - 6:57 
Site Admin

Üdv.

eddig nagyon ígéretes a projekt :-)

Ha a városligeti rendezvényre nem is , de a kisújszállásira biztosan elkészül.

erről az ablakkeretezésről hallghatnánk bővebben? Én is próbálkoztam vele, de valamit biztosan rosszul csináltam, nem igazás sikerült egyenesen felvágni a vezetékeket. Lehet nem jó vezetéket használtam, vagy a vágással volt gond de sehogy se lett jó.
Na meg hogy rakod be a helyére az ablakot? A vezeték-külsőt ragasztod a felépítményhez?

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 02. - 10:00 

Az egész hajó nagyon szép, de az ablakkeret még szebb. Csatlakozom Sry mester kéréséhez, jó lenne ha leírnád részletesen, hogyan lehet ilyen csodás keretet készíteni.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 02. - 18:02 

Köszönöm :D

Könnyebb volna megmutatni mint leírni, azért próbálkozom....... Maga a vezeték valami adapternek volt a kábele. Elég puha a külseje. Próbáltam keményebbel de azzal nekem sem sikerült, inkább az volt a gond, hogy elsőre nem tudtam átvágni. A megoldást egy balza lap éle nyújtotta. Kb olyan vastag mint a vezeték.

Valahogy így

Ott a két ujjam között egy kisit lehet látni a szikét is. Jó erősen nyomni kell, a másik kézzel meg húzni a vezetéket.
Kép

Szerintem a legcélszerűbb egy gyűrű volna amiben tökéletesen belel illik a vezeték és abba egy szike pengét bele szorítani.

Üdv.: Szilardka

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 02. - 19:19 

A berakásról nem írtam..... :oops:

Elég pepecs munka. Mire minden ablakot beraktam, az utolsó darabokat már szinte rutin szerűen raktam be. AZ ablakot annyival kell kisebbre szabni, hogy a kerettel együtt szépen illeszkedjen a nyílásba. Ragasztani meg pillanatragasztóval a keretet az felépítményhez. Egy kihegyezett hurkapálcikával kenegettem. Közbe meg egy balza-lappal kívülről tartottam, hogy szintbe tartsam az ablakot. Nagyjából ennyi.

Üdv.: Szilardka..... :)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 06. - 19:36 

Üdvözlet

Sajnos hétvégére nem készült el a kis hajóm..... Szerkezetileg ugyan készen van de még tesztek sora van hátra. Meg voltak az első vizes tesztek. Hát az erővel nem lesz gond az már biztos. Majd kiugrott a kádból. Erősen vissza kell majd venni a teljesítményből. Majd, hogy nem kezelhetetlen így. A szilikon csövet el is szakította. De viszont a többi része jól vizsgázott. Szivárgást nem láttam. Héten valamikor szeretném valami nagy vízen is kipróbálni...... Bár ez a szilikoncső szakadás egy kissé idegesít, nem szeretném ha bent a vízbe történne ilyen. Arra még valamit ki kell találjak. Nézni kell valami vastagabb csövet. De ezt leszámítva teljesen jól vizsgázott. Néhány kép a végeredményről.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdvözlettel: Szilardka

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 07. - 10:01 
Site Admin

Kép

Ui.: Szilárdka hajója pedig igen mutatós lett! Nem hiába azért van egy színvonal amit megszokhattunk a Kollégától, ezt hozta tolóhajóban is !!!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 10. - 22:52 

sry írta:
Ui.: Szilárdka hajója pedig igen mutatós lett! Nem hiába azért van egy színvonal amit megszokhattunk a Kollégától, ezt hozta tolóhajóban is !!!

Köszönöm :)

Ma megtörtént a nagy vízi úsztatás. Nagyon jól sikeredet minden..... Nem is tudom igazán ragozni.... A motorerő brutális ehhez a hajócskához, Így rendesen vissza kellet venni, Kb 20%-on van most.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Így most teljesen rendben van, volt........ Sajnos :( Ugyan is történt, hogy hazafele, már az ajtónál voltunk és valahogy a szatyor amiben a hajó volt kicsúszott a kezemből. és kb 1m magasból a földre esett. Ugyan dobozban volt meg alatta volt egy darab depron is, de sajnos az esés megviselte. Az alja több helyen átrepedt. Most nem igaz tudom mi tévő legyek. Valahogy javítani kellene de most tanácstalan vagyok. Nem akarom az egészet szét bontani

Kép

Ilyen repedésből még van vagy 3 az alján, meg még találtam nagyon vékonyat is. Attól tartok , nem úszom meg ezt kis munkával...... :(
Kép

Végezetül egy videó

http://www.youtube.com/watch?v=yCZ22DFhp-E

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 11. - 10:21 
Site Admin

A repedéseket itasd át pillanatragaccsal és fesd újra a hajótestet. Így visszanyeri a szilárdságát, és a pillanatragasztó sem fog kioldódni. Mondjuk 2 réteg festék elég is.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 20. - 22:18 

Köszönöm, Sry mester.....

Vettem a Hungáriánál Fehér kupakos pillanatragasztót. Elég híg hogy mindenhová befolyjon. Az ultront is ezzel ragasztottam anno és nagyon jó volt vele dolgozni. Most is így lett. Gyönyörűen befolyt mindenhová és. Némi csiszolgatás és festés után a repedéseknek nyoma sincs. Kapott egy kis talpacskát is, hogy amíg várja a vízre bocsájtását, kényelembe legyen.... :D A fényeket is bekötöttem, most már úgy gondolom készen van......
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Itt meg a fényeket lehet kapcsolgatni
Kép

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2173 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 145  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra