SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 02. - 15:33

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 541 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 ápr. 26. - 17:59 

Üdv Mindenki!

Holnap reggel 6-kor indulunk Salára,az év első versenyére.
Á.C.S Józsi és jómagam is már harmadszor indulunk a Szovákiai versenyen.
Józsi tavaly is elhozta a Texaco díjat,remélem ezt a szokását meg is tartlya
Én,az újraépített Cirrus-al indulok vitorlában.
400 as-ban a kettős feladatú Kerswapot vetem be(ez a modell,némi szerelgetés után a 1/2 Texaco modellem is)
Tegnap előtt este repültem vele a "privát repterünkön" a falu szívében!

Kép Kép Kép Kép

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 ápr. 27. - 19:50 

Üdv Fórumozók!

Meg volt az év első versenye Salán!
Az időjárásról inkább nem beszélnék túl sokat,bár tudnék!!! :x :x :x
Röviden csak annyit,hogy az 50 km/h ás szél kicsit rombolta a versenyszellemet!
Viszont a magyar csapat,akik már állandó résztvevői a Szlovák versenynek
NÉGY érmet hoztak haza!!! Ez a körülményekhez képest TÖKÉLETES!!!!

Kép Kép A serlegek és a Magyar csapat egyik része.

Kép Kép Kép Kép

Kép E a pici modell 400 as kategóriának nézett ki,csak hogy három fázisú motor volt benne!! ???

Kép Debreceni Oszkár és a Colossus.

Kép Kép Á.C.S Józsi és segítője, jó magam. Ekkor még nem volt hurrikán erejű a szél,csak viharos!!!

Kép Kép Gosztola István a Texaco 3. helyezettje!

Kép Berkó Gyuri az ELOT első helyezettje!

Kép Kornó István a vitorla harmadik helyén végzett!

Kép És végül,de nem utolsó sorban Á.C.S Józsi a Texaco első helyezettjének járó ÓÓriási serleggel!!!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 ápr. 28. - 9:22 
Site Admin

NAGY-NAGY GRATULÁCIÓ ! A küzdelemért és az elért eredményekért is!

Üdv.: SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 ápr. 28. - 17:29 

Csatlakozok. Úgy látom 12 kupa volt abból 4-et elhoztatok. Prima.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 03. - 13:12 

Artur írta:
Csatlakozok. Úgy látom 12 kupa volt abból 4-et elhoztatok. Prima.

Hát igen.
Van amit azóta is keresnek, dehát ...
:D :D :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 03. - 20:33 

Üdv szaktársak!

Találtam egy képet Slavnicai EB ről,ahol Á.C.S Barátom küzd a maga 3500 mm,és 2000 mm hosszú Piuma Nera (Fekete Toll) nevű modellemmel!
Sajnos a szél elég erős volt az nap,dobott is egy hátast a modell,de még a start előtt, sátrak között. :x Persze az a három start ami benne volt,elkészülte óta nem segített a verseny kimenetelén sem.
A napnyugtai jó időben egyedül próbálgattam a gumis kilövést,sajnos a méretéből adódóan két személyes a startja,meg is fejeltem a vízszintes vezérsíkot ami töréshez vezetett. Persze tervezem a nagyjavítását,mert van benne munkám bőven,őszre remélem készen lesz! :lol: :lol: :lol:

Kép Tudom,nem kicsi a kicsike, a szárnyfelülete kereken 1 m2. A súlya
pedig 1700 g! Ha rendesen be lesz állítva,gyanítom jó modell lesz!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 13. - 20:28 

Helló mindenki!

Úgy látom,kicsit állóvizes a fórum!
Persze,gondolom,mindenki a várva várt jó időket kihasználva repülget(ett) a hét végéig! Mert hát a fagyosszentek beleszóltak :cry:
Az elmaradt Alsónémedi verseny is,gondolom az időjárás miatt lett eltolva a jövő hét végére.
Nézegettem az időjós oldalakat,van amit teljesen feleslegesen :lol: :lol: :lol:
Úgy emlékszem tíz-ből,csak kilencszer nem találták el a dolgot :lol: :lol: :lol: :lol: viszont!! nagyon szép színesek a képeik,lehet őket nézegetni!!
Ezért,akit komolyan érdekel,hogy milyen, idő lesz,mondjuk.....holnap,az megkérdezi a nagyapját,és nem csalódik a népi tapasztalatokban.
Egyébként a Műszaki Egyetemnek van egy időjárással foglalkozó oldala,de sajnos nem emlékszem a nevére... esetleg valaki????
Na addig is,én a Wind Guru-t választom. Persze ők sem mindenhatók,de kevesebbet csalódtam az előre jelzéseikben.Remélem ez nem reklám,bár a jó bornak nem kell cégér :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 19. - 11:45 

Sziasztok!

Mint mát tudjátok,tegnap megvolt a Dr Benedek Emlékverseny.
A közepes,olykor erős szél ellenére jó verseny volt.
A sok száz felvételből,amit a kedvesem csinált,próbálok kiemelni "néhányat"!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kérem ne fotózzon többet!!! Kép Köszönöm!!! :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 27. - 14:37 

Helló!

Sajnos én nem voltam a Kecskéd-i versenyen,ezért,nem tudok képeket fel tenni.DE azért,gondolom ,valaki készített néhány fotót????? :o :o :o
Annyit tudok,hogy a RETTEGETT Á.C.S Megint vitte a Texaco első díját a
Nimbus- krampusszal!!! :lol: :lol: :lol:. Kiélezett versenyben szétdobással nyert Gosztola Pista ellen!!! Ez úton is gratula mindenkinek,persze jó lenne tudni a többi kategória helyezéseiről is!

Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 jún. 03. - 17:19 

Helló mindenki!

Eltűntem egy kicsit,mert sok volt a robot,na azért ne sajnáljatok! :lol:
Az Ultra Hogan kezd testet ölteni,még egy kis bevonás a szárnyon és egyben van a szerkezet!
Kiderült,hogy az Alag levegő beömlője is kicsi,legalább 0,5 mm-t kell növelni,hogy a gyári méreten legyen. Remélve,hogy jobban muzsikál mint ezelőtt!

Kép Kép A szárny közepe transzparens piros lesz. Kép Kép Csak a vízszintes felülete 13,6 dm,a szárnyé pedig 29 dm! A súlya kb 550 g lesz! (lehet picit több) :lol:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 jún. 08. - 18:46 

Helló Szaktársak!

Na, készen lett az Ultra Hogan!!! :wink: :wink:
A hét közepén kiszaladtunk Némedire hogy berepüljük!
Harangozó kolléga a nem kicsi Rekord Holder-el,a rettenetes Á.C.S.pedig "csak" jóm agát hozta,segítségnek. Amikor Ő modellt hoz akkor mi meggondoljuk,hogy kimenjünk-e reptetni!! :o :o :o
Szerencsénk volt,mert jó időt sikerült kifogni, (ez azt jelenti,hogy két felhőszakadás között) :lol: Készült néhány kép is,ajánlom mindenkinek!

Kép Kép Kép Hol vetkőzni,hol meg öltözni kellett! Kép Szinte függőlegesen emelkedik a modell,na igen,nincs 600 g sem!
Kép Harangozó kolléga a "megvetés gyümölcsét" a Top Banana-t hozta magával! 8) Kép Kép És egy nem kevsébé rettegett modell,a Rekord Holder!!! :o Kép És a TRIÓ! Á.C.S. valószínűleg a bénázásunkat figyeli teljes nyugodtsággal! :lol:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 jún. 17. - 15:53 

Helló Szaktársak!!

Az elmúlt héten is kiszaladtunk Némedire kicsit vitorlázni.
Sokan voltunk...(csak az Ács Józsit ismertem közülük,mert,hogy együtt mentünk) szóval,, sokan,,,(mikor én megérkezem valahová köszönök,,,)
mármint,hogy én,,Na mindegy :lol: :lol: Dobtan vagy 20 startot, el is fáradtam,a sok sétától,de jól esett. Bár KICSIT stresszeltem magam,hogy mikor trafálják el a damilomet az össze-vissza repkedők! :o
Semmi nem esne olyan jól,mint egy rommá tört Cirrus az EB előtt kettő héttel! De túl éltük!!! :lol:

Kép Te,, Józsi? az a ernyő??az jó úgy?? Kép Te?? biztos abba a karikába kell akasztani?? Kép Na,, így jóó ,,,asszem,,, Kép Szép madár..Kép A leakasztás pillanata.. Kép Jövök..Kép Megyek!! Kép Ács edzőtársa,!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 jún. 17. - 18:20 
Site Admin

Nem értessz te ehhez, azok ott nem össze-vissza repkedtek, hanem 3D-ztek! Na haladni kéne a korral és kilátni a fapálcikák, meg a japánpapír mögül :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Én már nem is járok máshová csak a tetepusztai hátsó dombra, ott még emberrel nem találkoztam soha :-) én is egy bringás csavargás alkalmával fedeztem fel a helyet. Olyan mintha bemennél egy erdőbe aztán hipp-hopp egy nagy szikes réten találod magad. :D :D :D :D :D

Üdv.: SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 jún. 18. - 22:12 

Helló mindenki!!

Igaza lehet SRY mesternek!! Előbányászom néhány régi masinámat és repkedek örömből! 8)
Néhány éve,keresztfiamat tanítgattam repülni. Természetesen, hihetetlen hamar megtanult, 10 éves volt akkor!! De két éve hanyagol mindent ami repül,gondolom már más is találkozott ezzel a problémával.
Most tele van a garázs a félkész és kicsit sérült modellekkel,amiket meg kellene javítgatni,vagy befejezni. De ezek a dolgok most rám maradtak!
Az egyik legkedvesebb 3D-s masinám egy 60 cm es Tiburon,Brutális 95 g,os súllyal. Dani, a keresztfiam is ezt szerette a legjobban,soha nem lett nagyobb baja!! Ma kicsit azért megragasztgattam és este az utcán ki is próbáltam!
Jobb lett mint volt!!!
Kedvesem csinált néhány képet,mint azt már megszokhattátok.

De sajnos már eléggé sötétedett,meg a telefon sem bírja ezeket a gyors flikk-flakk-okat amiket ezzel lehet csinálni! Azt hogy már ettek a szúnyogok,meg sem említem! :twisted:
Kép Kép Na idáig a szögön lógtál,most a srőfon. Kép Kevés a fény, sok a forduló! Kép Na nem a fotó kompozíciója miatt guggolok...hanem mert most nyúltam bele a légcsavarba...

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 jún. 29. - 10:42 

Üdv Mindenkinek!

Sajnos vége az EB-nek!!
Azért mondom ezt,mert történtek igaz furcsa dolgok de én személy szerint nagyon jól éreztem magam. Olyan összefogást,tapasztaltam a Magyar csapat részéről ami ,szerintem példa értékű lehet bármely résztvevő nemzet számára!
Ács Józsi és jómagam bajnoki címe olyan hihetetlen,hogy csak most kezdjük
felfogni mi is történt velünk! :o :o :o
Természetesen, mindenkinek nagyon köszönjük a sok-sok segítséget!

Próbálok rendet rakni a rengeteg kép között és egy rendes képriportot összehozni az érdeklődők számára.

Addig is pár kép a megnyitóról és a vitorláról!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Ennek a napnak 3 óra körül sajnos vége lett!! Kép Kép Ezért!!! :cry: :cry: :cry:
Pistának már volt három totálja,sajnos egyet lenulláztak neki! :cry:
Jómagam kettő totállal és még kettő starttal vártam a másnapi folytatást.
Másnap tíz órától tíz negyvenötig kellett ledobni a maradék startokat.
Berkó Gyurival szakadó esőben dobáltunk az utolsó pillanatig,neki sikerült három totált dobnia,de egyet nulláztak neki is! Nekem a legjobb időm az esőben, 4' 27" lett! Ez a tizenhárom döntős után a harmadik idő lett,vagy is a 16. lettem!!! :lol: :lol: :lol: Én ennek nagyon örültem,főleg a körülmények miatt!!

Kép És a végeredmény listájá!!!

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 541 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra