Az Aircamfilm videó a lánchiddal kezdödik.
Az én videóm második felébe is van egy hid.
A hatvanas évekbe egy milliomos bejelentette hogy épit egy várost az Arizonai sivatagba, a feltorlaszolt Colorádó folyóból látnák el a város vizét.
Erre az Arizonai államatyák úgy meghatódtak hogy azt mondták ha tud felépiteni egy várost akkor megkapja a sivatagot ingyen.
El is kezdték az épitkezést de a nép nem akarodzott jönni. Akkor azt fontolgatták hogy minden városban van valami hires dolog, mint Rómába a Kolosszeum, Párizsba az Eifel torony, de ugyan mi hiresség lehet nekünk itt a sivatagba. Kell nekünk is valami hogy a turisták jöjjenek megnézni, hozzák a pénzt.
Pont abban az idöben Londonban bontottak volna le egy hidat ami már ott volt 1831 óta. A milliomos mondta nekik hogy megveszi a hidat ha nem kell nekik. Az angolok biztos gondolták hogy nincs még ilyen bolond a világon aki használt hidat megvesz és örömmel eladták neki.
Minden követ megszámoztak és összerakták itt ugy ahogy van most.
Én meg arra gondoltam hogy mikor Széchenyi járt angliába tanulmányutra keresni valakit aki képes megtervezni és megépiteni a lánchidat (persze azt még nem tudták hogy lánc lesz) akkor biztos hogy át kellett neki menni ezen a hidon látni mire képesek an angolok.