Sziasztok!
Rövid történet:
Múlt kedden d.u. 1/2 3 körül kimentünk az Omszkira K. Zolival, hogy kipróbálja az új RG65-jét, a JIF2-es hez képest. Szél alig alig, úgy fél óra után beborult az ég, a szél is megállt, a hajók úgy 40-50m-re a parttól. Tolóhajó persze otthon. Iziben haza, LED fényszórós Botond bepakol, uccu vissza a tóhoz. A hajók addigra még beljebb kerültek. A szürkület kibontakozóban. Zoli hajóját sikerült elkapni, óvatosan partra tolni. Mire fordultam volna vissza a JIF2-ért, teljesen besötétedett. Annyi. Semmi nem látszott a szélcsendes esti Omszkin. Fél óra téblábolás után úgy döntöttem, mivel szél semmi és nem is volt várható, a hajót nem csak én nem látom a vaksötétben, hanem más sem, irány haza.
Másnap, hajnali 1/2 6 körülr, messze napkelte előtt lementem a tóhoz, autón az OZ Racer (1:1) vitorlással. Még sötétben szerel, vízre, mire pirkadni kezdett távcsővel, lámpával körbeeveztem a tavat (2X). A tó úgy 500X500 m, a parti nádasokat szálanként átvizsgáltam, de a hajó sehol. A helybéli horgászoknál adtam ki körözést, de úgy tűnik, valakinek megtetszett a JIF2 és hazavitte. Ennyi.
Tanulság I. : Vízen hajót NEM HAGYUNK, mert elszublimál.
Tanulság II. : Kisérlet: Lehet-e karbon JIF2-t építeni 10 nap alatt? Úgy tűnik igen, már szárad a karbonon a 2T lakk!
jj