Még szoknom kell, hogy egy-azon témához több topicban is meg kell néznem a hozzászólásokat, hogy ne maradjak le semmiről
:):)
Teljesen kezdőként az észrevételeim, (de igyekszem hivatkozni az előttem szóló forrásra.)
Szeretném mindjárt az elején leszögezni, hogy semmilyen negatív érzésem nincs senkivel és semmivel kapcsolatban, ha esetleg valamit félreérthetően fogalmaznék.
Sőt! Mivel bőven túlteljesítettem a magamnak megfogalmazott vasárnapi elvárásokat, így fülig ér a szám
Az volt a fő célom, hogy minden futamot befejezzek, és másodlagosan, ha lehet, a végeredményben ne legyek utolsó. Bár azzal is elégedett lettem volna, hisz még egy fél órát sem volt vízen a hajó előtte. Az is jeges körülmények között, és egy teljesen megálló szélben. Így csak egyet tudtam róla, képes úszni a vízen
Ehhez képest csak örülhettem vasárnap
Viszont ennek „ára” volt:
- a hajót először kb. a 3.-4.-ik futam után vehettem ki a vízből, hogy ránézzek, meg van –e még mindene, mert máris indult a következő.
- másodszor az utolsó futam előtt, mert mamut figyelmeztetett, hogy hínár van rajta
Ismét köszönöm neki
- harmadszor a futam közben, hogy ismét megszabadítsam a hínártól - hisz már tudtam, miért nem irányítható
Tehát tejesen esélytelen volt, hogy a hajó erőteljes fellúvolásán árbóc állítással javítsak, hogy a hátszélben is behúzva maradó jib shottot máshogy vezessem el, …… és hogy ….. hogy bárkihez odamenjek a tanácsát kérni.
Azt is meg kellett tapasztalni, hogy „nehéz tanpálya” a városligeti tó. A bójakerülés előtt kifogástalanul képes állni a hajó, a befolyó áramlás miatt, ha béna a kormányos
..…hogy a szinte tükör sima vízen végre halad a hajó, „szorítva préselem a szelet”
de a következő pillanatban már hátszél van. Kellene rá reagálni, de hát ….. nem lááátooom
:):) így az eddig sem szédületes tempó átcsap álldogálásba
Én ugyan így nevettem magamon vasárnap, ahogy Te most rajtam
Viszont jó lenne fejlődni, tanulni a profiktól
HUN147
„S jellemzően kezdő hajósként a hajók, a vitorlák beállítása is sok hiányosságot mutat. S mindehhez hozzájön a hajó vezetési és a versenytaktikai hátrányuk. S mindehhez hozzájön a hajó vezetési és a versenytaktikai hátrányuk.”
Maximálisan egyetértek!
Dac2013
„Egy egy versenynek része lehetne egy meghírdetett "bevezető" futam (max 2). Mondjuk 1/2 10 kor indulna a "kezdők" egymásközti versenye úgy, hogy kezdettől (vitorlabeállítás, rajt) a végéig (legfontosabb szabályok) egy egy önkéntes "profi" (ha nincs félprofi) állna mellettük.”
Köszönöm! Szeretnék élni vele!
batali
„Nem szabad külön sorolni a hajósokat, mert - bocs, de óvodások nem sokat tanulnak óvodásoktól! ez csak képletesen értendő! ……… Ami nekem a legjobban hiányzott és ezen fogok munkálkodni, hogy változzon: a legutolsónak beérkező, az új futamban máris vízre kell tegye a hajóját, vagy akár ki sem vehette. Pont annak van állításra, tanácsok kérésére a legkevesebb ideje aki a legjobban rászorulna erre. Az élen végző meg unatkozik és sürgeti az újabb futamot. Ezt látom a legnagyobb problémák egyikének.”
Most is csak egyet érthetek, hisz a „vak vezet világtalant” nem hoz eredményt
A futamokkal kapcsolatban az lenne a javaslatom, hogy minden „X” futam után legyen egy „Y” idejű szünet. Mondjuk minden 3-4.-ik futam után 10 perc szünet. Igaz, persze hogy akkor van éppen szél, de mivel nem „vérre megy” ezért ha mindenki ezt már a futamok előtt tudja, akkor ez egy „szabály”.
És ismét csak batalit idézve : „A legfőbb cél: szórakoztassuk és ne bosszantsuk önmagunkat!”
A szabályok gyorsabb elsajátítása érdekében az a javaslatom, hogy ha valaki útjogért „kiállt”, akkor egy néhány szóban indokolja meg, (a lehetőségek szerint). Az azonnali információ a legjobb tanulási lehetőség!
Valaki „rám szólt”, amikor az egyik bójánál bebújtam a bója és egy hármasban csatázó boly közé akik nagyobb ívben forgultak, hogy nem volt útjogom. Nekem úgy tűnt, senkit nem zavarok. Bocsánat, ha mégis! Én rögtön nem kérdeztem vissza, a futam után meg már azt sem tudtam ki volt, így nem kérdezhettem, tehát fogalmam sincs miért.
Már pedig nem szeretnék hülyén meghalni
Köszönöm a lehetőséget
geri