|
Megálló Csoport Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
olaszy
|
Elküldve: Szer. Szept. 27, 2006 9:47 am Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok, szia Joe!
Köszönöm, hogy "felfedted" magad, első válaszom megírásakor gondolkodtam, hogy mit tegyek, s -mint azt láttad- úgy döntöttem, hogy úgy írok, mintha nem ismernélek. Így éreztem tisztességesnek. Olvasva a fórumot látom, sok embertől kapsz támogatást, jó szót, biztatást, ennek örülök és csatlakozom én is a téged tettre buzdítók táborába. Amikor rehabra mentem -de régen volt- az első csoporton emlékszem, arról próbáltam meggyőzni a közösséget, hogy a nem drogozás egy passzív állapot, nem kell csinálni semmit, csak nem venni be a szert, s azért nem fog ez nekem sikerülni, mert nem tudok, akarok passzív lenni. Ez volt az egyik a nagy tévedéseim sorában. Ma már tudom, hogy nagyon sokmindent kell megtennem napról-napra azért, hogy ne kelljen használni. Nem csak, hogy nem maradhatok passzív, hanem épp ellenkezőleg, egy egész életre kiterjedő programot csinálhatok, problémákat ismerhetek fel és oldhatok meg, hozhatok jó és rossz döntéseket, melyeknek lesznek jó és rossz következményei, viselhetem azokat... Ami nekem ebben az egészben a legjobb, hogy már nem érzem azt, amit a szerhasználat során éreztem, hogy rajtam igazából semmi nem múlik, kicsi vagyok és gyenge a sorsom alakításában, s hogy velem -az utolsó drogossal- bárki és bármit megcsinálhat. Ez nem így van, rajtam nagyon sokminden múlik, épp úgy rajtad is. Amikor bekopogtatsz azon az ajtón, ahol sorstársaid lesznek, elég ha leülsz és hallgatod őket, figyelsz rájuk, tanulsz tőlük. Lesznek emberek, akiket utálni fogsz, lesznek, akik szimpatikusak lesznek, lesz aki közömbös irántad, lesz aki úgy akar majd segíteni, hogy Ő sokkal gyengébb lábakon áll mint Te... Semmi ne riasszon el. Azért menj oda, hogy viszaszerezd az irányítást a sorsod felett, ha ügyes vagy tudsz tanulni baráttól és ellenségtől egyaránt.
Oszd majd meg velünk, hogy mi történt veled, láthatod már többen szorítunk neked az "éteren" keresztül.
Ölellek, s kitartást! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pepsy
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 11:08 Hozzászólások: 34 Tartózkodási hely: A föld nevű bolygó.....
|
Elküldve: Szer. Szept. 27, 2006 11:57 am Hozzászólás témája: |
|
|
Na ez nem megy nekem....Ilyen hosszan leírni....De abszolúúúte értem és érzem amit Csaba írt neked.....Joe, én nem vagyok egy nagy N.A. harcos de sokat tanúltam onnan....Az egyik ilyen fontos dolog amit a mai napig használok az, hogy A kis dolgokat komolyan a nagy dolgokat könnyedén....
Az adott esetben az "nem nagy" dolog, hogy odamész és leülsz és ott vagy...Ezt vedd komolyan...Az, hogy ott mi lesz azzal most ne foglalkozz. az majd ott kiderül...Menj és tedd!!!Sokat ne vacakolj mert te is megunod és mi is....
Pepsy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szakonyi Gabriella
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 10:03 Hozzászólások: 27 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Szer. Szept. 27, 2006 3:35 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Joe!
Gabi vagyok, függő, tiszta, Megállóban dolgozom. Már írtam egy szuper levelet neked a józanságról, ami annyira csúcs szuper lett, hogy inkább elszállt és nem került fel a fórumra
Szóval, igen az AA-ba, NA-ba ODA KELL MENNI, mintahogyan régen a kocsmába, meg a dealer-hez is ODAMENTÜNK, jelen voltunk.
Az, hogy telefonálni könnyű... ezzel nem értek egyet. Ez is, az is segítségkérés, és a józanodás elején azt hiszem egyikünk sem volt rutinos segítségkérő.
A rehabon, ahol én kezdtem a felépülést, tanították a telefon-gomb-nyomkodás mozdulatát, hogy gyakoroljuk be, mire kimegyünk tudjuk alkalmazni. A józanokat hívjuk, nem a dealert vagy a szerelmünket, aki kidobott.
Addig segíthet az, hogy CSAK AZ ELSŐt nem szabad meginni, a többi már mehet. Ha nekem valaki azt mondja négy évvel ezelőtt, hogy nem használok többé drogot, talán elhittem volna. De azt, hogy 4 évig nem iszok alkoholt és még jobban is érzem magam, mint azelőtt... na erre azt mondtam volna, hogy ilyen nincs. Pedig van
Jó józanodást
Gabi _________________ easy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Szer. Szept. 27, 2006 6:03 pm Hozzászólás témája: Még egy hajrá!!! |
|
|
szia joe, timi vagyok, szenvedélybetegnek tartom magam, 9 éve 8hónapja 23napja kezdtem józanodni és éppen nincs kedvem nagy betűket írni, így csupa kisbetűvel csatlakozom a téged bíztatókhoz, akár "rugdoslak" is virtuálisan, ahogy kérted, ha csak ez kell, hogy menj, indulj el, önmagadért!!!! let's go!!! _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 8:21 Hozzászólások: 41 Tartózkodási hely: Fertőszentmiklós
|
Elküldve: Szer. Szept. 27, 2006 6:56 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi Gabi:)
Mindenki másnak is természetesen, de most nem tudok mindenkit megemlíteni, mert az agyam kb 3 percre raktároz el neveket. :))
Van egy jó hírem! Sikerült elérnem az AA-sokat Sopronban és megbeszéltem, hoyg a vasárnapi gyűlésre megyek.
A másik, hoyg ma este a babafürdetés után beszélek A feleségemmel és végre neki is elmondom, mit szeretnék csinálni.
Drukkoljatok kérem, hogy a következő két lépesem sikerüljön. A nehezebb a beszélgetés lesz ma este.
Ha sikerült, megírom, mi volt. _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 8:21 Hozzászólások: 41 Tartózkodási hely: Fertőszentmiklós
|
Elküldve: Szer. Szept. 27, 2006 8:54 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Timi:)
Éppen fürdetem Gézengúzt. Utánna jön a nagy beszélgetés. Nagyon izgulok.
Neked viszont gratulálok és mindenkinek, akinek sikerült eddig!
Szerintem csúcs lesz, ha beindul ez a fórum.
Remélem, azért nem zavar senkit, ha leírom mindíg az új eseményeket, amik velem történtek. Ez nem önzésből megy, hanem mert talán mások is olvassák, akik hasonlóan, mint én és még nem jutottak a tisztasági stádiumba.
De Ti mind büszkék lehettek Magatokra! _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
|
Elküldve: Csüt. Szept. 28, 2006 11:11 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok:)
Tegnap nem sikerült a beszélgetés, mert elaludt a Család.
Ma viszont mégis és egész jól fogadta a dolgot Rózsa.
A támogatásáról biztosít és szeretne mindenképp velem maradni. Akkor is ha letisztulok és akkor is ha nem. Az utóbbinál volt egy kis rivás. :)
Megpróbálom inkább a tisztulást és vasárnap ott leszek.
Közben Gézengúz megéhezett. :)
Mindjárt meg is nézem, lehet-e feltenni képet róla, hogy lássátok, miért akarok tisztulni. :)
De írjatok már kérem valami olyat is, ami nem velem kapcsolatos, mert így úgy tűnik, mintha az én fórumom lenne az egész!
Mindenkinek Jó Éjt! _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Pént. Szept. 29, 2006 8:01 am Hozzászólás témája: Hahó! |
|
|
Szia Joe, hát jó, írok másról (vagyis magamról):
tegnap egy kedves munkatársammal kimentünk (másik két kedves közreműködésével, itt is köszi nekik!) sziklamászásra. Ez volt az első alkalom, hogy Csaba nem tudott velünk tartani, pedig az Ő jelenléte mindig nagy biztonságérzetet ad, mivel közülünk neki van a legnagyobb tapasztalata a mászást illetően(is). Volt velünk egy függő lány, aki még soha életében nem mászott, és minden félelme ellenére nekirugaszkodott, megcsinálta, sőt!!! Még egy ereszkedést is bevállalt 30m-ről! Ez volt az a helyzet, amikor újra mélyen átéltem azt az eufórikus örömöt, hogy mennyire k.... jó TISZTA lenni és FELELŐSSÉGET vállalni egy másik függőért, érezni a BIZALMÁT, a feltétel nélküli bizalmát...ANNYIRA BOLDOG VOLTAM! Vagyis most is az vagyok, és iszonyú HÁLÁS, magamnak, Istennek (vagy ki minek nevezi, Sors, nem tudom), a Megállónak, hiszen az utóbbi két és fél évben, amióta itt dolgozom, tapasztalhattam meg a mászás adta örömöket, kudarcokat, könnyeket, egy csomó érzést! Szóval boldog vagyok.
Kívánom, hogy élj meg hasonlókat! Üdv, _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
|
Elküldve: Pént. Szept. 29, 2006 9:17 pm Hozzászólás témája: |
|
|
A mászást szerintem kihagyom, mert még egy izzócsere is gondot jelent, szóval nem anyira merek magasra menni.
De értem, mire gondolsz. A függő a függőtől függött. :)
Csak én a kisfiammal szertném majd et átélni és ezért van rá szükségem, hogy letisztuljak.
De hol másztatok? Jó móka volt, amikor felértetek a csúcsra?
Korábban én is voltam magas hegyen és nagyon jó érzés volt körbenézni és lepihenni. Aztán a lefele vezető úton eszembe jutott néhány gondolat.
Nagyon sok minden. (Gipfelkreuz in Schladming)
Ezt most elég ittassan írom, talán kicsit zavaros is.
Pussz _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
|
Elküldve: Szomb. Szept. 30, 2006 8:29 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Pepsy:)
Te nagy vagány vagy. Tetszik a dumád!
Persze mindenki más is. _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
|
Elküldve: Vas. Okt. 01, 2006 9:48 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Alkoholista vagyok.
Egy órája értem haza AA-ból, ahova hála a segítségeteknek végre eljutottam.
Ridegnek tűnt a környezet, de megpróbálom és talán mostantól heti két alkalommal is el tudok majd menni.
Nagyon jó, hogy többen is ebben az irányban rugdostatok.
Közben a feleségem kint várt a kocsiban a kisfiammal.
Mikor átléptem a küszöböt, úgy érzem, nagy lépst tettem. A következő nagy lépés még várat magára. A tisztulás. De ehhez orvosi segítséget kell majd igénybe vennem.
Köszönöm, hogy meghallgattatok! _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szakonyi Gabriella
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 10:03 Hozzászólások: 27 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Hétf. Okt. 02, 2006 10:33 am Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Joe!
Wow! Voltál AA gyűlésen!
Ami a tisztulást illeti, valószínű, hogy ezt is mindenki másképp csinálja, van aki száraz elvonást csinál, van aki gyógyszereset, van aki kórházi gyógyszerest.
Én azt mondom, a felépülés szempontjából gyakorlatilag tökmindegy hogyan tisztulunk ki. Nekem pl nem ment a száraz, ha azt próbálgatnám, lehet, hogy még most is használnék...
Úgyhogy szorítok neked, hogy le tudjál jönni a szeredről, aztán elkezdődhet a következő legfontosabb: megtartani a józanságot (24 órára)
És nem csak miattad szorítok, hanem a picid és a feleséged miatt is. Alkoholista szülő gyereke lévén, tudom milyen alkoholista családban felnőni... erről senki sem tehet, de mi nagyon szerencsések vagyunk, hogy találtunk egy programot (AA, NA, felépülés, józanság, akármi) amivel van kiút, nemcsak az aktív szerhasználatból, hanem az azt körülvevő őrületből és beteg működésből!
Szép napot
Gabi _________________ easy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pepsy
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 11:08 Hozzászólások: 34 Tartózkodási hely: A föld nevű bolygó.....
|
Elküldve: Hétf. Okt. 02, 2006 12:06 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Joe!!!!!
Az első lépés megtörtént....Isten hozott az úton......
Az elmúlt napok tanúlságát megosztanám veled...Egy mondat:
Nem azért lettem józan, hogy szarul érezzem magam!!
Élményekben gazdag napot kívánok neked Joe!!!!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
|
Elküldve: Hétf. Okt. 02, 2006 6:53 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Gabi:)
Pepsy:)
Sziasztok
Alkoholista vagyok.
Nagyon örülök, hogy VALAKI -(k) berugdosott és elküldött az AA-ba.
Olvasom a könyvet, amit ott kaptam és igyekszem megérteni, de sajnos eléggé leépült az agyam, így nehezen megy. (Kotrábban egy éjszaka elolvastam egy ilyen könyvet, de most nem annyira sikerül)
A tisztulásból még nem tudom, melyiket is válasszam. A szárazságtól nagyon félek, mert így is fáj a szívem és a DT-ben tutira beállnék, de az orvosi is nehéz, mert a szülői Családom elég konzervatív ebből a szempontból és nem fogják fel, hogy létezik ilyen betegség is. A sajátgyógyszerestől meg Rózsa félt.
Szerintem Pénteken talán elmondják a sorstásak az AA-ban, ki hogyan tisztult és kitalálom.
De egyet tudok, egyet megtanultam:
Az én döntésem kell, hoyg legyen a nérvadó és kész. Hiszen ez az én életem, amivel ha így folytatom, tönkreteszem mások életét is, de ha sikerül.......... (ezt még nem találtam ki)
Köszönöm, hoyg meghallgattatok :) _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
olaszy
|
Elküldve: Pént. Okt. 06, 2006 10:59 am Hozzászólás témája: |
|
|
....de ha sikerül, akkor nem teszed tönkre se a saját, se a családod életét. Na ezt kitaláltam neked! Örülök, hogy eljutottál a gyűlésre. A magam részéről óvnálak a saját magad gyógyszeres kúrájától, biztos tudod, épp úgy el lehet vele "szállni" mint a sörrel. A többiek biztos tudnak erre is megoldást, a magukét -ha mást nem- hisz ők már megoldották, márpedig, ha ott vannak az AA-ban, akkor jól oldották meg. A könyvet én is szoktam olvasni, olvasgatni. Érdekessége, hogy akár hányszor olvasok el egy-egy fejezetet mindig mást találok benne, amire eddig nem lettem figyelmes. Ez biztosan függ az aktuális állapotomtól. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|