|
Megálló Csoport Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Joe
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 8:21 Hozzászólások: 41 Tartózkodási hely: Fertőszentmiklós
|
Elküldve: Hétf. Okt. 23, 2006 8:09 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm Dee:)
Sziastok!
Alkoholista vagyok.
Tegnap megint voltam az AA-ban és jól esett.
Utánna lettem csak ideges megint, mert utána kicsit bepukkantottam, mert bent még pukizni sem mertem és elég kellemetlen volt várni az utcán a hidegben. (Szóval marta a fosti a fenekem) Még ebben is pehhes vagyok :) (vagy csak rosszul oldom mag a dolgokat)
Ma viszont történt egy nagyon jó dolog velem. Itt járt a feleségem Nagymamája. Többet ért, mint minden AA eddig(nem akarok antireklámot csinálni, de így van) Beszéltem a feleségem szüleivel is a dologról, de a Nagyival nem. Ő rámnézett és látta, mi a baj. De nem okoskodott. Nem mondta mégcsak azt sem, hoyg ne igyak. (egyszer azért megemlítette, de nem tiltotta) Nagyon sokat mesélt az életéről. Elmondta, hogyan éltek, amikor szegények voltak. pedig lehettek volna gazdagok is. (de ezt majd mindenkinek elmeséli a saját nagymamája, vagy valaki más. Talán az AA-ban) Zárásként annyit mondott, hogy vizsgáltassam ki magam. Nem utalt a mentális problémámra(talán nem akart megbántani) Akkor szólt mindíg rám, mikor a szívemhez kaptam. Mert sajnos azzal is gondok vannak már.
Eddig tök okosnak hittem magam, mert ismerem a történelmet és a fizikát, biológiát, vagy sorolhatnám....
De ennek az öregasszonynak több esze van, mint nekem, pedig ő mindezekből a tizedét sem tudja, mint én. Eddig ezt nem ismertem be.
Kérdeztem a vallásról is, ugyanis ateista vagyok és próbálok keresni vallást magamnak. Aszongya az Öreglány: Majd a vallás megtalál Téged!
Pökhendi, öntelt ember vagyok. Ha ezt sikerül levetkőznöm, talán sikerül valahogy összeszednem magam.
Hogy egy kis poén része is legyen, elmondom, mi jutott még eszembe:
A nagy bölcs azt mondta: A gondolkozás megöli a tettet.
Aztán kinézett az ablakon és látta, hoyg gazos a kertje. Elkezdett gondolkozni, hogy mitől lehet gazos a kertje és azon is, hogy mit kellene ellene tennie.
Aztán gazos maradt a kertje.....
Köszönöm, hogy meghallgattatok.
Ui: Dee! Tudnál pár infót adni az intézményről kérrem! _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pepsy
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 11:08 Hozzászólások: 34 Tartózkodási hely: A föld nevű bolygó.....
|
Elküldve: Szer. Okt. 25, 2006 4:42 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Joe!
Régen írtál! Mi van veled?
A hétvégén láttam egy filmet és eszembe jutott, hogy ajánlani fogom neked!!
Nézd meg, a címe: Pénz beszél! (Al Pacino játszik benne)
Elgondolkodtató! Én tanúltam belőlle!
Szép napot! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 8:21 Hozzászólások: 41 Tartózkodási hely: Fertőszentmiklós
|
Elküldve: Csüt. Okt. 26, 2006 7:21 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok:)
Alkoholista vagyok...
Hé! Én tegnap írtam ide, csak valamit biztos félrenyomtam. Vagy akkora butaság volt, hoyg inkább töröltétek?
A tegnapinak úgyis csak annyi volt a lényege, hogy üdvözlöm Pepsyt.
A lényeg:
Aki ismeri az AA-t, tudja a jelmondatot, amit elmondunk a végén.
Belőlem a bölcsesség hiányzik és ezért dumálok ennyit. :D
De ma felírtam eg ykis cetlire két dolgot:
Biblia: ...mindennek megvan a maag ideje...
Kisherceg: Róka
Ezek állnak rajta.
Köszönöm, hogy meghallgattatok! _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pepsy
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 11:08 Hozzászólások: 34 Tartózkodási hely: A föld nevű bolygó.....
|
Elküldve: Pént. Okt. 27, 2006 12:01 pm Hozzászólás témája: Szia! |
|
|
Szia Joe!
Nem töröltünk! )
Minden fontos! Te pedig nagyon!
Egyébként most én sem vagyok valami jó passzban!
Szívesen leírom majd, csak még nekem meg kell fogalmaznom magam felé!
De röviden annyi, hogy én most a ló másik oldalára kerültem és azt gondoltam magamról, hogy hétköznapi Supermann vagyok és mindent elbirok és milyen jó, hogy ezer dolgom van!
Közben pedig az történik ami régen is, hogy elrejtem magam a tennivalók mögé!
Nem látom magam és ettől most megíjedtem!
Pedig magamnak én vagyok a legfontosabb!Csak most jól elrejtettem, nehogy észrevegyem saját magam!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Pént. Okt. 27, 2006 12:19 pm Hozzászólás témája: Pepsi |
|
|
Sziasztok, szia Péter,
pont erre gondoltam valamelyik nap, hogy egyrészt irigyellek, amiért annyira lelkesen és sok energiával alakítod-szervezed az "új" életedet, de közben látom/érzem, hogy talán túlságosan is beszippantanak ezek a tennivalók, plusz még természetesen az is egy csomó energia, amit az itteni srácokkal-srácokért csinálsz, szóval HÉKÁS!!! nem kéne fékezned??? én nem tudom, ezek csak érzések...Ölellek, Timi _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szakonyi Gabriella
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 10:03 Hozzászólások: 27 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Pént. Okt. 27, 2006 3:16 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Pepsi!!!!
Nekem is ugyanezt mondtad!!!! Hogy az Al Pacino filmről én jutottam eszedbe!
Most akkor ki jutott eszedbe????
Én neked már soha többé nem fogok hinni, ne haragudj. Pedig már kezdtem jól érezni magam... na mindegy _________________ easy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pepsy
|
Elküldve: Pént. Okt. 27, 2006 6:32 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Jól van Gabi!
ezt most kivételesen félreértetted! Hála istennek még soha nem fordúlt ilyen elő veled!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
|
Elküldve: Pént. Okt. 27, 2006 7:09 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok
Alkoholista vagyok...
Tegnap elkezdtem megint a kisherceget olvasni. Sokat sírtam közben.
A feleségemmel olvastuk együtt.
De közben elfáradtunk és letettük.
Nem merem megnézni azt a filmet, amit ajánlgattok, mert félek, hoyg megzavar.
Most elindultam egy úton és bízok benne, hoyg segít.
Valaki a Bibliát ajánlja, valaki a Koránt, valaki a mittoménmit, de ÉN a Kishercegben fogom megtalálni, amit akarok.
Ezt elhatároztam és kész!
Az olvasása közben azért nevettem is sokat, mikor rájöttem, hoyg az vagyok én. Amikor úgy éreztem, hogy tanultam valamit.
7 éve olvastam utóljára ezt a könyvet, mert mindíg csak dolgoztam és KURVA büszke voltam rá, hogy én mennyit dolgozok!!!
Ma megszerettem valakit.
Ezt majd elmesélem, ha eljön az ideje.
Köszönöm, hoyg meghallgattatok  _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
|
Elküldve: Pént. Okt. 27, 2006 7:48 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Azért írom külön, mert más lapra tartozik.
Pepsy!
Tudom, hogy én nyomtam el és azért nem ment ki az üzenetem tegnap. Telefonáltam az üzenetírás közben. Már tudom, mert a feleségem felhívta rá a figyelmem.
Bíztam Benned eddig. HA feladod, én is elveszek, mert azt fogom hinni, hogy nincs rendes kiút.
Azonnal szedd össze Magad!!!
Én minden nap elhatározom, hogy időben felkelek és időben elmegyek a munkahelyemre. Ha valaki jót mond nekem, amiből tanultam, sikerül.
De ha én rosszakat mondok, nem sikerül, mert azon rágódok.
Az lett az új jelmondatom: MIndennek eljön a maga ideje!
Eddig az volt: Kinézett a Bölcs az ablakon és látta, hogy a kertje gazos. Aztán gondolkozott, hoyg mit is lehetne csinálni.
A kertje még mindíg gazos.
A valódi kertem már elkezdtem kigazolni és örültem annak, amit kigazoltam. A többi meg ráér.
HA meg nem sikerül írni, azt fogom gondolni, hogy valahol pihensz. És ennek örülni fogok.
Én is pihenni szeretnék, de még nem jött el az ideje.
Köszönöm, hoyg meghallhgattál! _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
|
Elküldve: Vas. Okt. 29, 2006 1:21 am Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok
Alkoholista vagyok...
Ma és tegnap egy nagyon jó barátommal olvastuk a Kisherceget és a Bibliát. Felváltva. (Neki is van problémája, de ez most nem fontos itt)
Az ő könyve a Biblia volt, az enyém a Kisherceg. Mindegyikünk olvasott egy kicsit mindegyikből, hangosan. Megnyugtató volt.
Rájötttem, hogy máshogy értelmezzük a dolgokat, de attól még jó barátok vagyunk.
Beszéltem hát az Apámmal. Nem nézte jó szemmel az ivászatomat, de enm szólt soha érte. Én viszont azért nem látogatom gyakran, mert iszok.
Ő nem csak ezt nem fogadja el betegségnek, hanem semmilyen betegséget nem fogad el.
Hiányzik az apám.
Túl jó apuka akarok lenni.
De most megbékéltem vele, hogy amíg ennyit foglalkozok minden marhasággal, nem fogok tudni Gézengúzzal (ő a kisfiam)foglalkozni.
Köszönöm, hogy meghallgattatok! _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
|
Elküldve: Vas. Okt. 29, 2006 4:55 am Hozzászólás témája: |
|
|
Eldöntöttem végre.
Kedden elmegyek Sopronba, a pszihiáteremhez és beutaltatom magam a kórházba.
Azért írom ide, hoyg ha nem megyyek, rúgjatok azonnal seggbe!
Ezt most elhatároztam és mennem kell!!! _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pepsy
|
Elküldve: Hétf. Okt. 30, 2006 1:18 pm Hozzászólás témája: Szeva! |
|
|
Eszem ágában sincs feladni Joe!
De azt is elismerem ha "besokaltam"!
Elfáradtam egy kicsit de a hétvége helyrehozott meg néhány jó kis beszélgetés és az, hogy ide leírhattam ezt!
Most itt az új hét, új problémák és kihívások!!
Ez pedig nagyon jó!
Élvezem én ezt ám piszkosúl....Ettől érzem, hogy élek és nem attól, hogy szenvedek!
A Kis Herceg egy nagyon-nagy könyv!
Én is előveszem néha és elolvasom!
Szép napot Joe!
Pepsy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe
|
Elküldve: Hétf. Okt. 30, 2006 6:48 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Ma beszéltem a pszihimmel.
Holnap 11:30-ra kaptam időpontot.
Készülök rá. Már egy csomó cetlit írtam, amit elolvashat, mert mindíg mást gondolok. MIndíg más jut eszembe.
valaki azt mondta már pár hete, hoyg menjek pszihihez inkább.
Köszönöm neki!
Most jött el az ideje! _________________ Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szakonyi Gabriella
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 10:03 Hozzászólások: 27 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Hétf. Okt. 30, 2006 8:02 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Joe!
Én is pszichiátrián kezdtem a felépülést, aztán rehab, aztán 15 hónapos tisztasággal kezdtem el a kinti nagy józan életet. akkor kezdtem teljesen a tizenkét lépéses csoportokra és az NA programra hagyatkozni a józanságot iletően.
Szóval mindent bele, hajráááááááá!
Egyébként tisztán élni, és vmilyen felépülési program szerint élni jóval egyszerűbb, simább, és emberibb mint anyagozni, inni, és amúgy is megtépázott kis önbecsülésünkből tovább veszíteni.
És ennél még csak jobb lesz!  _________________ easy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Kedd. Nov. 07, 2006 2:23 pm Hozzászólás témája: hahó |
|
|
HAHÓ JOE!!! MERRE JÁRSZ???  _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|