|
Megálló Csoport Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Anikó
|
Elküldve: Kedd. Nov. 07, 2006 10:35 pm Hozzászólás témája: Gyermekkori traumák |
|
|
Szeretném kifejezni a nagyraértékelésemet a Megálló munkájáért.
Nagyszerű, hogy Budapesten működik ilyen.
Hadd mondjam el személyes tapasztalataimat, amely talán új kihívásokat közöl a Megálló felé.
Sok személy életét meghatározza a gyermekkorban átélt (elszenvedett) esemény. Vannak akik soha nem tudják feldolgozni, hiszen még a nagy dolgok sem kerülnek napvilágra amíg bűnügy nem lesz belőle.
Mások bizonyos helyzetekben gyerekek maradnak amíg össze nem foglalják, át nem értékelik a gyermekkori traumákat és önbecsülésre nem tesznek szert értékelve a jelenkori énjüket. Ez hasonló mint egy drogos személy vívódása.
Nekem két nagyszerű volt kábítószerélvező ember példája segített ebben. Tőlük láttam amint felvállalják szomorú múltjukat és amint élvezik tiszta jelenüket. Sokat dolgoznak mégsem panaszkodnak semmire.
Egyikőjüknek el mertem mondani amit még magamnak is csak nehezen.
Sokaknak jelent ez gondot. Lehet, hogy ha lenne olyan csoport ahol látnák azokat akik már nyiltan mernek beszélni traumájukról Pl.: gyermekkori megbecstelenítés, néhány alkalom után maguktól erőre kapnának. Ha tudtok tegyetek valamit legalább Budapesten az ilyen tömegekért.
Szívesen várom véleményeteket, gondolataitokat.
Anikó _________________ Panka |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
olaszy
|
Elküldve: Szer. Nov. 08, 2006 10:10 am Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Anikó!
Létezik ilyen csoport, ha az internet elérhető számodra nézd meg az alábbi "linket". http://www.aca.hu
Üdv a fórumon! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ghighiu Vendég
|
Elküldve: Csüt. Dec. 14, 2006 10:53 am Hozzászólás témája: |
|
|
Nekem is van egy ilyen gondom,nehez,de senki sem mondta hogy konnyu.
Meg kell bocsjtanod magadnak,meg a korulotted levo embereknek.
Le kell gyoznod a problemaidat, szembe kell szalnod onmagaddal es ha ez sikerult akkor el kezdhetsz jozanodni,nekem ezt tanacsolta a megallo. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Csüt. Dec. 14, 2006 12:10 pm Hozzászólás témája: ... |
|
|
Szeretem olvasni a gondolataidat, Ghighiu. Neha bonyolultak, de megtalalhato a LENYEG.
Olellek,
 _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ghighiu Vendég
|
Elküldve: Kedd. Dec. 26, 2006 1:02 pm Hozzászólás témája: smile |
|
|
Jo hogy ezt gondolod rolam,jo hogy tudunk beszelgetni igy az interneten keresztul ugy latszik mostanaban csak mi irunk egymasnak lehet hogy ez is lehetne egy tema miert van ilyen keves hozzaszolas, jo csak vicceltem de az is lehet ha igy folytatjuk nekem lesz 50 neked 100
Puszi:Kircsinek |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Szer. Dec. 27, 2006 9:51 am Hozzászólás témája: ... |
|
|
...huu Ghighiu, mibol lesz neked 50, nekem 100? Hozzaszolasbol? En nem szamolom...nem fontos. Most, hogy kulfoldon vagyok, jo erzes ez a fajta kapcsolattartas, kotodes az otthonhoz, hozzatok. Korulottem mindenki lengyelul kommunikal, csak itt a forumon tudok magyarul "tarsalogni". Bar igazad van, rajtunk kivul nem sokan (senki!??) hasznaljak, de nem baj...a lenyeg, hogy a lehetoseg adott!
Szoval nem a hozzaszolasokat szamold, hanem inkabb a jozanul toltott napjaidat!!! Kivanom, hogy legyen minel tobb belole! _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ghighiu Vendég
|
Elküldve: Szer. Dec. 27, 2006 4:55 pm Hozzászólás témája: ... |
|
|
| Igazad van... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
violetta
|
Elküldve: Csüt. Dec. 28, 2006 7:49 am Hozzászólás témája: |
|
|
Én még sohasem irtam irtenetes fórumba, lehet, hogy nem is jól csinálom, nekem a szgép kicsit még titokzatos.
A gyermekkori traumák feldolgozásához szerintem nem mindíg elég csak a beszélgetés.
Én a 26 éves gyermekem számára szeretnék pszihológusi segítséget találni, aki segítene ezeknek a traumáknak a feltárásában, mert voltak, csak nem tudjuk mikor és mik, amelyek a szellemi, lelki fejlődését olyan módon befolyásolták, hogy alkohol és drog problémái lettek, amelyekről önerőből nem tud lemondani. Fennálló esetleges kissebbségi érzéseit ezekkel a szenvdélyekkel nyomja el magában , és gátolja benne a felismerést és a segítség kérésnek és elfogadásának felismerését.S amelyktől 2 énje lett, egy jó és egy gonosz.
Ha tudtok, aki segíteni tudna, cimet telefonszámot küldjetek, s még talán időben kitudnánk szállni a süllyedő hajóból. Köszönöm. violetta@vallalkozokirodaja.axelero.net.
Egy két ségbeesés határán álló anyuka _________________ Szeretnék tanácsot kérni a 26 éves fiam ügyében, aki értelmes, okos gyerek lenne, ha nem lennének a visszatérő alkohol és drog problámái,
Már mindent kitöröltem,s nem tudom leirni amit szeretnék.
violetta@vallalkozokirodaja.axelero.net. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
|
Elküldve: Csüt. Dec. 28, 2006 9:04 am Hozzászólás témája: help |
|
|
Violetta! Lehet, hogy mi is tudunk segiteni , biztosan bongesztel a forumon, es tudod, hogy mikor-hol vagyunk elerhetoek...mar csak az a kerdes, hogy a fiadban van-e annyi erdeklodes, hogy bennezzen hozzank...
En is ugy kezdtem...csak beneztem egy helyre (rehab), aztan ott maradtam 22 honapig, es tisztan elek.
Egy "bekukkantas" a Megalloba pedig nem kotelez semmire...szoval miert ne?!
Udvozlettel Varsobol, egy par ora mulva mar ott leszek magam is a Megalloban... _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|