|
Megálló Csoport Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
mibwalker
|
Elküldve: Szer. Júl. 04, 2007 2:53 am Hozzászólás témája: Leallas... de hogyan tovabb? |
|
|
Sziasztok! A topiknyitassal az a celom, hogy a leallt emberkek tapasztalatot cserelhessenek a leallas utan a valos eletben torteno kuzdelmeikrol. Akiknek modjukban all, tobbnyire szemelyesen beszelik meg ezeket a dolgokat, de ha az interneten is megosztjuk, tobb emberhez eljutnak az otleteink.
Talan, ha mar megnyitottam ezt a topikot, irok nehany szot magamrol. Tobb mint 2 es 3/4 eve vagyok tiszta, amit oriasi eredmenynek tartok, de azt meg messze nem allithatom, hogy mar minden tokeletes, es soha semmilyen konfliktus nem rendit ki a normalis kerekvagasbol. Fel ev tisztasag utan (amelyet egyedul kuzdottem vegig, illetve neha a Kek Pont munkatarsainak segitsegevel) az oceanon tulra koltoztem, es itt ragadtam. Nagyon erdekesen alakult az eletem, de tettem is erte boven. Mint minden "ujrakezdo" emberke, en is sokszor vagvaganyra leptem, sokszor vakmeroen vagtam bele dolgokba (mert el sem tudtam kepzelni a kovetkezmenyeiket), sokszor nem jott a varva vart eredmeny (vagy a vartnal tobbet varatott magara). De ha a jelenlegi szemelyisegemet es eletmodomat osszehasolitom az egykorival, olyan valtozast latok, amirol el se tudnam kepzelni, hogy egy ember kepes keresztulmenni rajta. Ez pedig csodalatos es megdobbento. Nagyon jo erzes, hogy mindezt magamenak mondhatom.
Szep es jo itt a vilagvegen elni, az viszont egy kicsit hianyzik, hogy nincs sorstarsam, akivel megoszthatnam, mi is tortenik velem. Vannak barataim, de ok sose anyagoztak, es engem is tisztan ismertek meg, igy ha beszelek is neha-neha a cuccos idokrol es probalok a jelenre vonatkoztava kovetkezteteseket levonni, nem igazan ertik. Talan e forum olvasoi kozott vannak olyanok, akik tudjak, hogy az ujrakezdes olyan, mint az ujraszuletes, vagyis az ember csecsemokent kezd el elni a felnottek vilagaban. Ez azt jelenti, hogy sem onmagat, sem a vilagot nem ismeri, igy nagyon sokszor nem erti sem masok cselekedeit, sem onmaga reakcioit. Nyilvan mindannyian masok vagyunk es mas uton jarunk, de konfliktushelyzetekben mindannyian olykor-olykor belekerulunk, amit valahogy probalunk megoldani, de sokszor megis olyan ertetlenul allunk a dolgok elott. En, ahogy idom engedi (amibol nagyon keves van), szivesen leirnek ilyen helyzeteket a mindennapjaimbol, es nagyon orulnek, ha barki, akinek otlete van, reagalna. Es termeszetesen nagyon erdekel masok kuzdelme, es majdnem biztos vagyok benne, hogy bizonyos teruleteken en is jo tanacsokkal tudok szolgalni.
Azt hiszem, itt most befejezem. Varom az otleteket, eszreveteleket. Es amint mondtam, ahogy idom engedi, en majd irok a magameirol. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
olaszy
|
Elküldve: Szer. Júl. 04, 2007 12:36 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Mibwalker!
Üdvözlöm topiknyitásod, remélem találsz az "éterben" társakat, akik reagálnak rád, akikkel megoszthatod gondolataidat. A magam részéről időnként biztos bele fogok szólni a beszélgetésekbe, üzenetem van rengeteg.
Érdekelne, hogy a világ melyik másik végén vagy, hogyan kerültél oda, ott hogy szereztél barátokat, ismerősöket, munkát? Mi hiányzik, miből van sok...
Tehát nem csak a drogozással-leállással kapcsolatos kérdések érdekelnek, persze azok is.
Üdv: |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Csüt. Júl. 05, 2007 2:59 am Hozzászólás témája: |
|
|
Szia, hat akkor eloszor is megprobalok valaszolni a kerdeseidre.
| Idézet: | | Érdekelne, hogy a világ melyik másik végén vagy, hogyan kerültél oda, ott hogy szereztél barátokat, ismerősöket, munkát? |
Ha kitartoan haladsz delnyugatra, elobb-utobb megtalalsz. A braziliai Porto Alegre-ben elek, a 30-ik deli szelessegi fok kornyeken. Hogy hogyan es miert? De nehez ezt leirni! Szoval gyerekkoromban lattam fenykepeket Braziliarol, es akkor almodtam meg, hogy eljutok ebbe az orszagba. Aztan foyamatosan tervezgettem, mindaddig, amig az anyag ki nem olte belolem ezt a vagyat is, mint minden mast. Cuccos palyafutasom vege fele viszont ujra eszembe jutott, es ahogy egyre jobban belelovalltam magam a temaba, egyre erosebb motivaciot ereztem a leallasra. Nyilvan sokmindennek koszonhetem, hogy sikerult, de ennek az utnak a tervezgetese nelkul valoszinuleg nem ment volna. Az utazas megvalositasa pedig segitett (es segit) a tisztan maradasban.
Legregebbi barataimat az internetrol ismerem, veluk azert teremtettem kapcsolatot annak idejen, hogy legyen ismerosom, amikor kijovok. Az egyik ilyen emberke (aki a legtobbet segitett az utazasomban es a letelepedesemben), azota is a legjobb baratom. Rajta keresztul megismertem sok mas embert, igy alakultak kezdetben a kapcsolataim. Munkahelyet ugy talaltam, hogy ahol ez a baratom dolgozott regebben, ott beajanlott engem angol tanarnak. Kesobb (amikor o mar elkoltozott masik varosba), kerestek szofver tesztelot is a cegnel, en pedig jelentkeztem (informatikus vagyok, bar tesztelokent sose dolgoztam korabban). Nagyon nagy szerencsem volt, mert meg vizumom sem volt, ennek ellenere felvettek, es a ceg segitett a munkavallaloi vizum megszerzeseben. 1 eve es 4 honapja vagyok a cegnel mint tesztelo, emellett az angol tanitast is folytatom.
| Idézet: | | Mi hiányzik, miből van sok... |
Mostanaban leginkabb az hianyzik, hogy nem beszelhetek magyarul (erdekes, hogy eleg sokaig ez kicsit se zavart). Honaptol viszont majdnem 3 hetig ket magyar vendegem erkezik (egesz pontosan a tesoim), igy megtapasztalhatom, milyen is az embernek az anyanyelvet hasznalni. Amugy jol megy mar a portugal, de megse ugyanaz... Ami meg hianyzik ugy altalaban, az a szabadido, de hogy ennyire nincs, ezt leginkabb magamnak koszonhetem. Talan toletek sem idegen az az erzes, amikor az ember ezerrel probalja bepotolni azt, amit tobb mint 10 evig nem csinalt. Errol szivesen irok kesobb reszletesebben.
| Idézet: | | Tehát nem csak a drogozással-leállással kapcsolatos kérdések érdekelnek, persze azok is. |
Nem is gondoltam, hogy csak a drogozasrol irjunk ebben a topikban. Nagyon orulok, hogy feltetted ezeket a kerdeseket. Igy tobbet tudtok rolam, igy ha barmiben tanacsot kerek, jobban el tudjatok kepzelni a helyzetemet.
Olaszy, te hogy vagy? Tudom, hogy te nalam sokkal regebben vagy tiszta. Lehet, hogy hulye kerdes lesz, de volt olyan "fordulopont" a tiszta eletedben, amikor ugy gondoltad, hogy "na mostantol vagyok igazan oke"? Egyaltalan van olyan szerinted, hogy valaki "oke", es ha igen, mit jelent? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Csüt. Júl. 05, 2007 3:42 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Idézet: | | Mi hiányzik, miből van sok... |
Ennek a kerdesednek csak a felere valszoltam. Hogy mibol van tul sok? Pl. emberbol az utcan. A palmafakra csak azert nem mondom, hogy tul sok, mert abbol sose lehet eleg. Ha szemelyreszoloan ertelmezem a kerdest, akkor ugy erzem, leginkabb a munkabol van tul sok. De igazabol szerintem nem igaz. Ketsegtelen, hogy nem dolgozom keveset, de megis azt hiszem, nem a munka mennyisegen kene valtoztatni, hanem a hozzaallasomon. A munkaban sokszor elojonnek azok a tulajdonsagaim, amiket egyebkent talan nem is ismernek, es amiket sokszor nem igazan ertek.
Azt hiszem, nagyon maximalista vagyok, ami azt (is) eredmenyezi, hogy ha ugy latom, hogy valamilyen korulmeny nem teszi lehetove a 100%-os teljesitmenyt, ideges es turelmetlen leszek, es ennek hangot is adok (ami tobbnyire nem talal pozitiv visszhangra). Ha en hibazok, hangosan szoktam hulyezni magam. Elofordul, hogy egeszen apro vagy konnyen korrigalhato hiba eseten ugy haragszom magamra, hogy az az erzesem, meg se erdemlem, hogy eljek. Ezen tulajdonsagaim miatt csomot stresszelek feleslegesen, es valoszinuleg ettol faradok ki, nem a munka mennyisegetol.
Mostanaban probalok odafigyelni ezekre a dolgokra, de sokkal nehezebb valtoztatni, mint gondoltam. Tegnap pl. nagyon durvan beszeltem a fonokommel, raadasul utolag belattam, hogy nem is volt igazam (es ezt neki is megmondtam). Szoval en nem akarok sem idegeskedni, sem stresszelni, hanem inkabb kihasznalni a bekes, nyugodt legkort, ami amugy megvan nalunk a munkahelyen. Vajon ez a "furcsa" viselkedesem meg az anyagozasbol fakad? Vagy mindigis ilyen voltam, csak nem tudtam kezelni, azert kezdtem el anyagozni? Szerintetek hogy tanulhatnam meg jobban kontrollalni a viselkedesemet? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
olaszy
|
Elküldve: Hétf. Júl. 16, 2007 9:55 am Hozzászólás témája: |
|
|
Olaszy, te hogy vagy? Tudom, hogy te nalam sokkal regebben vagy tiszta. Lehet, hogy hulye kerdes lesz, de volt olyan "fordulopont" a tiszta eletedben, amikor ugy gondoltad, hogy "na mostantol vagyok igazan oke"? Egyaltalan van olyan szerinted, hogy valaki "oke", es ha igen, mit jelent?[/quote]
Olvasni mindig elolvasom a fórumut, de nem mindig tudok időt szakítani az írásra.
Erre a kérdésre, hogy ki mikor oké, sajnos nem tudom a választ. Mi az oké? Egy érzés? Vagy valami mérhető, behatárolható normarendszer? Nem is tudom kell-e bonyolítani. Nem használsz semmi drogot: ez oké. Az biztos. Oké, ha egy napja, s oké ha 50 éve.
Amúgy meg sokszor éreztem már magam jól a bőrömben, mikor marha gázos dolgokat csináltam, s sokszor vagyok rossz állapotban, miközben tudom, amit teszek az jó.
Vigyázz magadra, a tisztaságodra! OKÉ?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Hétf. Júl. 16, 2007 10:15 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Idézet: | | Olvasni mindig elolvasom a fórumut, de nem mindig tudok időt szakítani az írásra. |
Orulok, hogy olvasod. Mult heten a tesoim latogatasa alkalmabol szabin voltam, es annyit utaztunk, amennyire csak kepes az ember 1 het alatt (2 hetvegevel). Utolso allomasunk Rio de Janeiro volt, a tesoim meg ott maradtak, en ma reggel visszajottem Porto Alegrebe, mert ezen a heten mar dolgoznom kell. Kicsit fura most visszaallni a melora, de ugy erzem, nagyon jot tett a kikapcsolodas. Es ugy latom, a tesoim is nagyon elvezik az utazasokat. Tok jo, hogy mindezt en szerveztem meg nekik (es magamnak), es hogy cucc nelkul vagyok kepes ilyenekre! Mostanaban ugyan mar termeszetes az ilyesmi, de pl. 3 evvel ezelott meg el se tudtam volna kepzelni.
| Idézet: | | Erre a kérdésre, hogy ki mikor oké, sajnos nem tudom a választ. Mi az oké? Egy érzés? Vagy valami mérhető, behatárolható normarendszer? |
Nem tudom, igazabol ezert tettem fel a kerdest. En barmikor, amikor elfog az a jo erzes, hogy vegre normalisnak es kiegyensulyozottnak erzem magam, vagy hirtelen kibillent valami ebbol az allapotbol, vagy eszembe jutnak azok a tokeletlensegeim, amik miatt valojaban meg messze vagyok ettol az "idealis" allapottol (ami talan nem is letezik). De talan pont az a normalis elet, amikor felfedezzuk ezen tokeletlensegeinket, es probalunk valtoztatni, nem?
| Idézet: | | Nem is tudom kell-e bonyolítani. Nem használsz semmi drogot: ez oké. Az biztos. Oké, ha egy napja, s oké ha 50 éve. |
Az "oke" tenyleg attol fugg, hogyan definialjuk. Valojaban en nem elegszem meg azzal, hogy nem anyagozok. Rengeteg elvarasom van magammal szemben, es viszonylag jol teljesitem oket (bar mindig ugy erzem, lehetne jobban is). 2 ev es 10 honap utan nem tekintem eredmenynek, ha egy nap annyi pozitivumot mondhatok magamrol, hogy nem anyagoztam. Egyeb teruleteken is jol kell teljesitenem ahhoz, hogy joban legyek magammal (pl. munka, sport, tanulas). Te hogy vagy ezzel??
| Idézet: | | Amúgy meg sokszor éreztem már magam jól a bőrömben, mikor marha gázos dolgokat csináltam, s sokszor vagyok rossz állapotban, miközben tudom, amit teszek az jó. |
Igen, ez is kicsit ismeros, de tenyleg csak kicsit. Talan mert ritkan szoktam nagyon gaz dolgokat csinalni. Tenyleg, szerinted mi tartozik ebbe a kategoriaba? Az a resze ismerosebb a dolognak, hogy nem feltetlenul erzem jol magam, amikor tudom, hogy amit teszek, az jo.
| Idézet: | Vigyázz magadra, a tisztaságodra! OKÉ?  |
Igen, vigyazok. Tegnap voltam 2 eves es 10 honapos. Amugy kisertes nincs sok, mert spanglin kivul meg semmilyen drogot nem lattam ebben az orszagban (nyilvan nem azert, mert nincs, hanem mert engem meg nem hozott ossze vele a sors). Mult honapban is voltam Rioban 4 napig, egy baratomnal laktam, aki minden este fuvezett. Akkor az elso nap kicsit rosszul ereztem magam, mert nekem is lett volna kedvem, de attol azert messze voltam, hogy komolyan elfogjon a kisertes. A tobbi nap mar siman neztem, ahogy o sziv, es eszembe se jutott, hogy en is megtehetnem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Vas. Júl. 22, 2007 10:48 pm Hozzászólás témája: Ujra itt... |
|
|
Sziasztok! Idovel talan tobb ember olvassa majd ezt a forumot, de ha nem, az se baj. En azert fogok ide irogatni.
Ma elmentek a tesoim. Nagyon jo volt a veluk toltott 2 es fel het. Ok voltak az elso magyar latogatoim. (Orulnek, ha tobb is lenne a jovoben.) Azt hiszem, nagyon jol sikerultek a programjaink. Ugy lattam, elveztek az osszes utazast, es biztos vagyok benne, hogy sok maradando elmennyel lettek gazdagabbak. Orulok, hogy mindezt felnott modjara szerveztem meg nekik, es en is nagyon elveztem az egeszet. Most kicsit fura megint egyedul lenni, de nem rossz. A mult heti utazasaink feltoltottek energiaval, es ezen a heten sokkal nyugodtabban dolgoztam, mint elotte. Remelem, igy lesz jovo heten is, es meg jo sokaig.
Ugye, nem baj, ha tobbnyire nem kozvetlenul az anyagozassal osszefuggo dolgokrol irok? Szerintem barmit is csinal egy volt anyagos, erdekes lehet sorstarsai szamara. Bizonyara ahanyan vagyunk, annyi fele haladunk, es annyifele az erdeklodesunk, de a lenyeg, hogy az idonket nem azzal toltjuk, mint egykor: hogy hol, mikor, kitol, mennyiert mennyi anyagot tudunk beszerezni.
Eddig is mondtam mar, es tovabbra is fenntartom, hogy messze nem vagyok meg "teljesen oke" (ami talan nem is letezik). Vannak dolgok, amik elbizonytalanitak vagy csalodast okoznak, de egyre jobban tudom kezelni oket. Ezalatt nem azt ertem, hogy barmi tortenik, folyamatosan jokedvu vagyok, csak a negativumok mar nem annyira billentenek ki a normalis kerekvagasbol, es sokszor kepes vagyok tobb oldalrol nezni ugyanazt a dolgot. E pillanatban se erzek mindent felhotlennek. Minden vasarnap este kicsit nyomaszt, hogy masnap uj het kezdodik, tele feladatokkal. Tudom, hogy most is rengeteg dolgot szeretnek csinalni, aminek csak kis resze fog ma este elkeszulni. Folyamatosan az eszemben jarnak a barataim, a tovabbi utazasi terveim, a munkamban valo fejlodes, stb. Ezek mind olyan dolgok, amik rengeteg gondolatot vetnek fel. Sokszor nem tudom, melyik kerdesre mi lenne a legjobb megoldas, de azert vagyok tobbnyire nyugodt, mert azt teszem, amit a dontesi pillanatban a legjobbnak itelek. Ha kesobb kiderul, hogy megsem az volt a legjobb valasztas, akkor is nyugodt marad a lelkiismeretem.
Most egesz szep dolgokat irtam, nem? Holnap kezdodik az uj het, jo sok munka, szabi meg nagyon messze, ugyhogy meglatjuk, hogy tovabbra is ilyen nyugodt tudok-e maradni. Barki beteved a forumra, es kerdese van, szivesen valaszolok. Annak is orulnek, ha mas is leirna, milyen uton halad, miota nem anyagozik. Es persze aki soha nem anyagozott, vagy jelenleg is aktiv anyagos, azoknak is erdekel barmilyen gondolata. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Szomb. Júl. 28, 2007 3:10 pm Hozzászólás témája: Korankeles !@#$% |
|
|
Sziasztok! Tudtok valami megoldast arra, hogy az ember ne erezze a vilag vegenek minden hetkoznap reggelt? Nekem vilag eletemben problemas volt a korankeles, de az anyagos ioszak meg sokat rontott ezen es azota is alig javult valamit. Ugy erzem magam minden reggel, mint a vilag legszerencsetlenebb embere, hogy fel kell kelni ahelyett, hogy tovabbaludnek.
Talan megfordul a fejetekben, hogy korabban kene lefekudni. Ebben van egy kis igazsag, de nem oldana meg a problemat, mert sose tudok lefekves utan rogton elaludni. Normalis esetben 1-2 orara van szuksegem az elalvasig. Ez alol csak azok a napok kivetelek, amikor mar olyan faradt vagyok, hogy alig elek. Szerintem ezek a felkelesi problemak inkabb a rossz beidegzodesbol erednek. Emlekszem az olyan reggelekre, amikor drogfuggo voltam, es nem volt anyagom. Szerintem ezek a szornyu elmenyek befolyasonak valahogy meg mindig, es nem engedik elkepzelni, hogy egy uj nap kezdete nem tragedia, hanem valami jo. Ha mar kb. 15 perce fent vagyok, elmulik a rossz erzes. Szeretem a munkahelyemet, ezert nem is a stressz okozza a felkelesi problemakat.
Szerintetek hogyan lehetne atprogramozni az agyamat, hogy ne tragediakent ertelmezze egy uj nap kezdetet, meg akkor sem, ha tobbnyire valoban nagyon almosan ebredek? Tenyleg orulnek, ha tudnatok segiteni ezzel kapcsolatban. Eleg rossz minden reggel ez a kuzdelem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Szomb. Júl. 28, 2007 3:42 pm Hozzászólás témája: Idohiany |
|
|
Ujabb kerdessel fordulok hozzatok, bar lehet, hogy eleg koltoi lesz. Kivancsi vagyok, mennyire ismeros nektek a szituacio. Van, amikor az ember hosszu idon at sok dologgal foglalkozik, es tenyleg tobbnyire ertelmes dolgokkal tolti ki az idejet. Ennek ellenere csomo mast is szeretne csinalni, ami egyszeruen nem fer bele a nap 24 orajaba.
En a hetkoznapjaimat a munkammal, a kulonmunkammal, sportolassal es tanulassal toltom. Ugy erzem, majdnem ketszer annyit teljesitek, mint az, aki meloban csak siman ledolgozza a 8 orat, aztan hazamegy, majd masnap kezdi ugyanezt elolrol. Nekem szinte minden percem be van programozva, es a tervekhez tartom is magam. A problema ott van, hogy olyan szivesen tanulnek mas dolgokat is, meg szentelnek idot egyeb hobbijaimnak, de mikor??? Hetvegeken talan beleferne egy kicsi, de egyreszt ugy erzem, hogy amivel csak hetvegen foglalkozik az ember, azt nem csinalja igazan komolyan, masreszt hetvegeken gyakran utazgatok (mert szeretek, es szukseget is erzem), harmadreszt (ha itthon vagyok), hetvegen is sportolni szoktam meg intenzivebben tanulni azokat a dolgokat, amiket hetkozben is tanulok. Szoval a vegeredmeny valahogy az, hogy amig nem hosszabbitjuk meg a napokat nehany oraval, addig nem tudom, hogy csinalhatnek mas dolgokat. Lehetne persze a jelenlegi elfoglaltsagaim kozul valamelyiket elhagyni, vagy ritkitani az alkalmakat. De mindegyiket szeretem es akarom csinalni, es ha ritkitanam az alkalmakat, nem fejlodnek olyan tempoban, ahogy szeretnek.
Ismeros valakinek a tema? Probalom keresni a problema eredetet. Azt hiszem, ez is az anyagozasra vezetheto vissza. Amig cuccoztam, szinte semmi ertelmeset nem csinaltam, emiatt nem tanultam meg rengeteg olyan dolgot, amit most tok jo lenne tudni. Most szerencsere van bennem energia, es probalom ezerrel bepotolni az egykor elmulasztott dolgokat. Az a baj, hogy 35 evesen ugy erzem, a legtobb dologban egy 20-25 eves ember szintjen vagyok. Szakmailag talan tudok annyit, hogy ha 25 eves lennek, meg buszke is lennek magamra. De 35 evesen ennel sokkal tobbet varok magamtol. Igen, biztos vagyok benne, hogy a sok kihagyas miatt probalok most ilyen erovel kuzdeni. De vajon menni fog? Eljon az ido, amikor elegedett leszek magammal es a tudasommal, es nem mindig azt fogom nezni, hogy mi az, amit meg mindig nem tudok, pedig nalam joval fiatalabbak mar tudjak? Eljon az ido, amikor el tudom fogadni, hogy soha nem fogok _mindent_ megtanulni? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
lazi
|
Elküldve: Hétf. Júl. 30, 2007 1:26 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Lazi vagyok, egy talpraállóban lévő emberke és ide járok a megállóba néha... Érdeklődve olvastam soraidat. Nekem is vannak ilyesfajta vágyaim( dél- amerika), ami még elérhetelennek tűnik olykor. Szeretem a kígyókat és a velük kapcsolatos dolgokat.
Szívesen megosztom veled az én történéseimet, de én csak akkor szoktam hosszabban írni, ha elkap a gépszíj....addig üdvözletem: Lazi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Hétf. Júl. 30, 2007 1:39 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia lazi! Udvozollek ebben a topikban. Mit jelent, hogy talpraalloban vagy? Mit hasznaltal vagy hasznalsz es mennyi ideig? Ha lealltal, mennyi ideje vagy tiszta? Melyek a legjellemzobb nehezsegeid?
En is szeretem a kigyokat, igaz, meg itt nem lattam, de alligatort mar igen. Erdekes az elet itt Del-Amerikaban, de biztos vagyok benne, hogy a tisztasag nem foldrajzi hely fuggvenye. Amugy en most nem vagyok nagyon jol, mert a hetvegen csinaltam egy baromsagot (nem anyaggal kapcsolatban), es ezt valahogy nem tudom megbocsatani magamnak. Nem tudom, mennyire fugg ezzel ossze, hogy egy masik problemat is sulyosabban elek meg (pedig abban artatlan vagyok). Azt hittem, ez a dolog nagyjabol mar a multe, de most erzem, hogy meg messze nem tudom kivonni magam a hatasa alol.
Ezek igazabol nem anyaggal osszefuggo dolgok, viszont annak, hogy ennyire nem tudom kezelni a problemakat, szerintem koze van ahhoz, hogy egykor anyagoztam. Ezt a hetet most sokkal letortebben kezdem, mint az elozoeket. Probalom legalabb a feladataimat helyesen megoldani es lehetoleg eszrevetlenne tenni a kornyezetem szamara, hogy nem igazan vagyok okes. Nem tudom, mi lesz ebbol... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
lazi
|
Elküldve: Hétf. Júl. 30, 2007 2:08 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Ígérem fogok válaszolni a kérdéseidre, viszont ez pl egy nehézségem, hogy nekiálljak gépezni....solo por hoy(portugálul nem tudom hogy van...) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Hétf. Júl. 30, 2007 3:51 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia, semmi gond, ha nem valaszolsz azonnal. Az a jo a forumokban, hogy akkor ir az ember, amikor van kedve es ideje.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Kedd. Júl. 31, 2007 11:03 am Hozzászólás témája: relax! |
|
|
Szia, Kircsi vagyok (hivatalosan Timi), 34 éves. Szenvedélybetegnek tartom magam, 10 és fél éve nem anyagozom. Tök mindegy, hogy mit használtam, szerintem.
Elolvastam, amiket írtál (majdnem mindet ), az első gondolatom az volt: "hűűűű, ez az ember döbbenetesen sokat AGYAL..." Tényleg, van egyáltalán olyan, amikor teljesen ki tudsz kapcsolódni, "bele tudsz lazulni" valamibe, pl. egy kirándulás során a földön fekve csak úgy nézni a kék eget, a felhőket, és ÖRÜLNI??? Én ezt kívánom neked... mert amúgy tök jó dolgokról írsz, és a kérdéseid sem butaságok , de SZERINTEM NEM KELL mindenre választ találni, vagyis nem elmélkedéssel...Az életed, amit ÉLSZ, tisztán, úgyis megadja a válaszokat. Idővel. Talán igazad is van abban, hogy a kérdéseid költőiek: kiírod magadból őket, ide a fórumba, aztán majd lesznek válaszok. Lehet, hogy itt, lehet, hogy máshol...
MINDEN JÓT!!! SZÉP NAPOT! ÉS A 24 ÓRA CSAK 24 ÓRA. ÖRÜLJ NEKI, HA KEVÉSNEK ÉRZED, UNATKOZNI SOKKAL ROSSZABB, SŐT VESZÉLYES IS LEHET...RÁNK, FÜGGŐKRE NÉZVE. _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Kedd. Júl. 31, 2007 1:57 pm Hozzászólás témája: Re: relax! |
|
|
Szia Kircsi, orulok, hogy irtal, es gratulalok a 10 evhez!
| Idézet: | Elolvastam, amiket írtál (majdnem mindet ), az első gondolatom az volt: "hűűűű, ez az ember döbbenetesen sokat AGYAL..." |
Van benne valami. Tenyleg probalok minden helyzetet kielemezni es megerteni, es nem tudom, miert van erre olyan nagy szuksegem. Talan mert aminek van magyarazata, azt sokkal konnyebben el tudom fogadni.
| Idézet: | | Tényleg, van egyáltalán olyan, amikor teljesen ki tudsz kapcsolódni, "bele tudsz lazulni" valamibe, pl. egy kirándulás során a földön fekve csak úgy nézni a kék eget, a felhőket, és ÖRÜLNI??? |
Elegge beletalaltal a lenyegbe. Kedvenc elfoglaltsagom elmenni a tengerhez, foleg ilyekor telen (merthogy itt most az van), amikor alig van ember. En ilyenkor is szoktam benne uszni, es ha egyedul vagyok, tokre az az erzesem, hogy az egesz az enyem. Nyaron - hasonlo okok miatt - gyakran ejfel fele szoktam benne uszogatni. Erdemes megnezni ezt a ket fotoalbumomat: http://azilinha.multiply.com/photos/album/45 es http://azilinha.multiply.com/photos/album/46 . Sokszor viszont azert nem megyek el, mert ugy erzem, hetvegen is fontosabbak az olyan teendoim mint pl. tanulas.
| Idézet: | | SZERINTEM NEM KELL mindenre választ találni, vagyis nem elmélkedéssel...Az életed, amit ÉLSZ, tisztán, úgyis megadja a válaszokat. Idővel. |
Igen, talan az "idovel"-en van a hangsuly. Viszont mar lassan harom eve, hogy tiszta vagyok, es meg mindig annyi minden erthetetlen. Pl. amikor elkezdtem leallni, volt egy nagyon eros motivaciom, amirol tudtam, hogy csakis tisztan lehet, es csakis ugy van ertelme. Lealltam, es aztan nem jott ossze a dolog. Az lett belole, hogy ezerszer jobban vagyom ra, mint amig anyagoztam, de el kell fogadnom, hogy NEM. Altalaban probalom magamba sulykolni, hogy nincs is ra szuksegem, sokkal tobbet erek annal, hogy ilyen marhasagok befolyasoljanak, de megis mindig visszater a gondolat, pedig rohadtul nem akarom. Megis mennyi ideig kell meg varnom, hogy ne izgasson tovabb?! Es ezt tenyleg meg akarom erteni. Akarom azt hinni, hogy van valami ertelme, de ahhoz meg kene talalni, hogy mi az. De lehet, hogy tovabbra is turelmesnek kell lennem, es idovel megkapom a valaszt.
| Idézet: | | Talán igazad is van abban, hogy a kérdéseid költőiek: kiírod magadból őket, ide a fórumba, aztán majd lesznek válaszok. Lehet, hogy itt, lehet, hogy máshol... |
Igen, irni mindenkeppen jo. Ilyen tavolsagbol tenyleg sokat segit, ha az anyanyelvemen, a problemaban jaratosokkal megoszthatom a gondolataimat. Valoszinuleg jobb lett volna korabban is egy ilyen forum, de sokkal jobb most, mint soha.
| Idézet: | | MINDEN JÓT!!! SZÉP NAPOT! ÉS A 24 ÓRA CSAK 24 ÓRA. ÖRÜLJ NEKI, HA KEVÉSNEK ÉRZED, UNATKOZNI SOKKAL ROSSZABB, SŐT VESZÉLYES IS LEHET...RÁNK, FÜGGŐKRE NÉZVE. |
Koszi, neked is nagyon szep napot. Tokre orulok, hogy irtal, tedd meg maskor is (de csak ha kedved, idod es mondanivalod van ). A nap 24 orajat megprobalom beosztani, es valami varazslattal kitalalni, hogy hogy ferne bele tobb dolog mint amennyit csinalok.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|