|
Megálló Csoport Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
mibwalker
|
Elküldve: Szer. Aug. 08, 2007 2:08 am Hozzászólás témája: ... |
|
|
Igen, igazad van, irhatok akarmit, es az olvassa, akit erdekel. Csak gondoltam, hogyha valaki rakeres ilyen temara, akkor az olyan irasokat var, hogy milyen erofeszitesek teszek nap mint nap, hogy megalljam, hogy ne anyagozzak, vagy hogy esetleg volt haverok vagy a dealer megkinalt es en hogy mondtam ellent, stb. Nos, ilyenekrol nem tudok irni, mert se cucc, se volt haver, se dealer nincs a kozelemben (vagy ha van, nem tudok rola). Viszont ettol meg anyagos voltam, es minden bizonnyal a jelenlegi eletemben sok olyan dolog van, amit ez a mult befolyasol.
Ma jo napom volt, mert azt a bizonyos melot tovabbfejlesztettem, es mostmar mukodnek azok a funkciok is, amik tegnap meg nem. Igaz, meg nem teszteltem le az osszes geptipuson, de az eddigi eredmenyek teljesen megfelelnek a varakozasomnak. Ennek pedig akkor is orulok, ha a munkahelyemen esetleg nem fogjak ugy ertekelni.
Kircsi, ertem, hogy bizonyos helyzetekben nem vagy gepkozelben, meg eszedbe se nagyon jut forumozni. Nekem nincs kedvesem, aki megfosztana a geppel toltott meghitt pillanatoktol. A munkahelyemen reggeltol estig gepnel vagyok, es ha hazaerek, tobbnyire itthon is toltok egy kis idot a tarsasagaban. Ha hetvegen elutazom baratokhoz, altalaban naluk is van gep, ha meg csak ugy utazgatok, akkor is szembe szoktak jonni az internet kavezok. Viszont amikor a mult szabim alkalmaval az oserdobe utaztam, ahol aram se volt, teljesen jol megvoltam, mindenfele civilizacios termek es szolgaltatas nelkul. Es ha a tengerben furdok, se nagyon szokott eszembe jutni, hogy ki kene menni a vizbol, hogy szamitogep-ehsegemet csillapithassam.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Pént. Aug. 10, 2007 7:52 pm Hozzászólás témája: Hetvege |
|
|
| Ma este melo utan utazom egy masik varosba egy baratomhoz. Ott fogom tolteni a hetveget. Hogy miert? Beszelgetni egy kicsit a munkamrol (o az, aki segitett azokban a feladatokban, amiket mostanaban csinaltam), megmutatni neki, hogy mit tudok gitarozni (o is tud, csak sokkal jobban), meg talan beszelgetni kicsit... nemistudom. Azert is megyek, mert szeretek utazgatni hetvegeken. Hozzatartozik az ejszakai buszozas, ami tok hangulatos szerintem. Es hogy meg miert megyek? Nem tudom, egyszeruen csak megyek, mert szeretnek menni. Aztan meglatjuk... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Hétf. Aug. 13, 2007 3:51 am Hozzászólás témája: Hetvege vege |
|
|
Visszaerkeztem "sajat" varosomba. Alig 300 km-re voltam innen, de annyival hidegebb volt, mintha masik kontinens lenne!
Erdekes volt. Mindig nagyon furcsan erzem magam abban a varosban. Reszben tudom, miert, azt viszont nem ertem, miert tortenik, ami tortenik ott. Nem egy "nagy" tortenesre gondolok, inkabb csak bennem zajlik a dolog. Neha ugy erzem, mazochizmus odamennem, neha viszont nagyon szeretnek a vegere jarni. Legalabb a halalom elotti pillanatban szeretnem megtudni, mi ez, es miert kell nekem mindezt atelni. Sikerul egyszer kozombosse valnom iranta? A racionalis eszem kepes legyozni az ilyen megmagyarazhatatlan gondolatokat? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Csüt. Aug. 16, 2007 2:37 am Hozzászólás témája: Vegre egyszer "on-topic" |
|
|
Ma vagyok 2 eves es 11 honapos. Szerintem tok jo tisztanak lenni. Ajanlom mindenkinek.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Csüt. Aug. 16, 2007 10:20 am Hozzászólás témája: bravo |
|
|
GRATULALOK A TISZTASAGODHOZ, IGY TOVABB!!! UDV VARSOBOL  _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Csüt. Aug. 16, 2007 10:22 am Hozzászólás témája: ... |
|
|
...ES ERTEM, MENNI EGYSZERUEN JO! A SZULEIM OTTHONULO TIPUSOK, NEKEM ELVONASOM VAN, HA MAX. EGY HONAPIG NEM INDULOK EL VALAMERRE, SZOVAL ERTELEK! MAJD MESELJ A MAZOCHIZMUSROL, MIERT VOLT AZ???  _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Csüt. Aug. 16, 2007 4:59 pm Hozzászólás témája: :-) |
|
|
Szia Kircsi, jo hallani feloled. Varsoban dolgozol vagy nyaralsz? Hogy erzed magad? Es a sport? (Ez nem szamonkeres, csak erdeklodes. )
En tegnap megbetegedtem (torokfajas, laz) annyira, hogy ma delelott nem mentem dolgozni. Most gondolkozom, hogy delutanra bemenjek-e. Errefele telen nagyon valtozekony az idojaras, az utobbi napokban foleg jellemzo volt ez. Hetvegen meg pullover-dzseki, hetfo-kedden 30 fok feletti homerseklet., ma meg szelvihar. Nagyon sokan megbetegszenek, bennem viszont volt egy olyan "buszkeseg"-szeru erzes, hogy az en szervezetem erosebb annal, es meg voltam rola gyozodve, hogy atveszelem a telet betegseg nelkul. Hat, nem igy lett. Most probalom megertetni magammal, hogy ettol meg nem vagyok gyenge, es nem ilyen dolgokban kell merni a teljesitmenyt.
Nektek nem szokott lenni olyan erzesetek, hogy mindenben tul akarjatok szarnyalni az "atlagot"? Bennem elegge van ilyen teljesitmeny-kenyszer, ami meg ilyen dolgokra is kiterjed, mint a meg nem betegedes. Es tudom, hogy ma siman itthon maradhatnek egesz nap, de mivel mar nem faj annyira a torkom, hogy ne tudnek koncentralni, be fogok menni dolgozni, mert azt hiszem, sajat magamnak nem tudnam "igazolni", ha nem igy tennek.
Veletek is szokott ilyesmi eloforduni? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Pént. Aug. 17, 2007 1:24 am Hozzászólás témája: Utazas |
|
|
Asszem, a hetvegere tervezett utazasomat a tengerhez vagy el kell halasztanom, vagy csak ugy mehetek, ha nem furdok. De azt nem birom megallni! Na mindegy, meglatjuk. Tuleltem ma du. es este a munkat, de mostmar eleg lazas vagyok, holnap meg eloadasra kell mennem reggel. De nem reklamalhatok ennyit!!
Kircsi, megertem, hogy nem birsz otthon maradni sokaig, ezzel en is nagyon igy vagyok. Ha par hetveget otthon toltok, rajtam is elvonasi tunetek mutatkoznak. Neked van valami kedvenc utazasi celod, vagy olyan foldrajzi adottsagu hely, amit elonyben reszesitesz? Ha igen, meg tudod mondani, miert erzed ott jobban magad, mint mashol? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Vas. Aug. 19, 2007 2:55 pm Hozzászólás témája: Spangli |
|
|
Szerintetek egy spangli elszivasa mar visszaesesnek szamit? En a leallasom ota tenyleg nem hasznaltam semmit, meg normal cigarettaba is csak egyszer szivtam bele (a dohanyzasrol is leszoktam meg anno), de neha eszembe jut, milyen lenni elszivni egy fuvest. Ez az egyetlen drog, amit itt is konnyuszerrel be tudnek szerezni. Parszor kinaltak is mar, de mindig visszautasitottam. Legutobb Rioban tortent, hogy az ottani baratom szivott szinte minden este, en meg neztem, es probaltam kovetni a beszelgetes temajat.
Kerdeseim ellenere elegge ugy gondolom, hogy nem fogok szivni, de igazabol nem tudom megmondani, miert. Miben mas ez, mint meginni par sort egy buliban? Tokre nem tudom elkepzelni, hogy fuggove valjak a futol. Ahogy elkepzelem, az lenne, hogy egy evben parszor bulikon szivok, es ennyi. Es megis, akarmennyire is "light"-osnak tunik a tema, valamiert megis az van bennem, hogy NEM. Ti hogy vagytok ezzel a kerdessel? Szerintetek miert igen, vagy miert nem? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
|
Elküldve: Vas. Aug. 19, 2007 6:41 pm Hozzászólás témája: ... |
|
|
Kedves maibwalker!
Megint jó izgalmas témákat érintesz, boldog lennék, ha rajtam kívül más is hozzászólna, mivel valóban többféle hozzáállás létezik... Én személy szerint 4 évi teljes absztinencia után megéltem egy másfél-két éves időszakot, amikor NÉHÁNY alkalommal rábólintottam a közelemben füstölő spanglira és szívtam egy slukkot, és ugyanígy voltam az alkohollal, kb. havonta egyszer valami koncerten megittam 2 cl tequilát, se többet, se kevesebbet. Ma már tudom, hogy az egy olyan időszak volt az életemben, amikor a határaimat feszegettem, de ez NEM VOLT TUDATOS. Akkoriban olyan életterem (magánélet, munka) volt, amikor háttérbe szorult annak tudata, hogy FÜGGŐ vagyok. Úgy kezdtem élni, mint azok a nem függő emberek, akik tudnak kultúráltan(!) fogyasztani bizonyos tudatmódosító szereket, és ettől nem csúszik ki a lábuk alól a talaj, dolgoznak, gyereket nevelnek, élik az életüket. Nem éreztem problémának az alkalmi (és ritkának mondható) fogyasztásomat, mivel sohasem vesztettem el az önkontrolomat, nem rúgtam be, még csak spicces sem voltam, és nem téptem be, valamint SOHA NEM AKARTAM ÚJRA MÁKTEÁZNI, VAGY BÁRMILYEN ÓPIÁTOT HASZNÁLNI (az volt a fő szerem, alkoholt anno sosem fogyasztottam, a fű meg sosem jött be). Tulajdonképpen "csak" hiúsági problémát okozott, mert addig (4év) olyan KRISTÁLYTISZTA volt a józanságom, és úgy éreztem, hogy kicsit bepiszkítottam. Ezt csak akkor éreztem, ha MÁSOK JÓZANSÁGÁHOZ kezdtem hasonlítani a magamét. Ha összetalálkoztam olyan józanokkal, akikkel együtt voltam terápián, és tudtam, hogy ők azóta is teljes absztinenciában élnek. MA MÁR NEM HASONLÍTGATOM A JÓZANSÁGOMAT SENKIÉHEZ, MERT HISZEM, HOGY MINDENKI ÉLI A SAJÁTJÁT, MINDENKI DOLGOZIK-, VAGY NEM DOLGOZIK RAJTA A MAGA MÓDJÁN ÉS EZT TISZTELETBEN TARTOM. Nem sokkal azelőtt, hogy a Megállóba jöttem dolgozni, találkoztam egy volt terpiás társammal, és a vele való beszélgetés annyira elgondolkodtatott, hogy onnantól újra absztinens lettem. Azt mondta, hogy írjak egy listát a visszaeséshez vezető lépésekről a jelen életem tükrében. Először hülyeségnek tartottam és rábólogattam, de aztán hazamentem, és 14 pontot tudtam összeszedni és leírni. 14-et!!! Erre a mai napig emlékszem, pedig több, mint 3 éve volt! Szóval akkor történt valami, és azóta megint KRISTÁLYTISZTÁN ÉLEK, bár ez a jelző nem fontos...hiszen senki sem tökéletes, bizonyára mindannyian hibázunk néha, esetleg hazudunk, ha nem is szavakkal, akkor pl. HALGATÁSSAL. Amikor a Megállóba kerültem, sokat örlődtem amiatt, hogy hogyan lehetek én hiteles segítő, hogyha a józanságom "be lett piszkítva". Ma már (sokadszor kezdem így a mondatot:-) nem szégyellem ezt, sőt, most pl. MEGOSZTOTTAM VELED, HÁTHA HASZNODRA VÁLIK. Nem hiszem, hogy van JOBB VAGY ROSSZABB JÓZANODÁS. Hangsúlyozom, hogy nem akarom minősíteni senki józanságát, honnan is venném hozzá a bátorságot, meg különben is!
Ismerek olyanokat, akik:
-sok-sok éve leálltak a hercsiről (vagy épp a gyorsról, alkoholról, bármiről) és TELJES ABSZTINENCIÁBAN ÉLNEK, rendszeresen járnak csoportokra (pl. NA, AA)
-sok-sok éve leálltak a hercsiről (vagy épp a gyorsról, alkoholról, bármiről) és TELJES ABSZTINENCIÁBAN ÉLNEK, nem járnak semmilyen csoportra
- sok éve leálltak és alkalmankét fogyasztanak (NEM hercsit, természetesen), de tudják irányítani az életüket, dolgoznak, stb.
DE TERMÉSZETESEN OLYANOK IS AKADNAK, AKIK NEM TUDTÁK IRÁNYÍTANI AZ ALKALMI HASZNÁLATOT, ÉS VISSZAZUHANTAK A NAPI SZINTŰ HASZNÁLATHOZ, KICSÚSZOTT A LÁBUK ALÓL A TALAJ.
Én hálás vagyok, hogy nem az utolsó "kategóriába" kerültem az alkalmi fogyasztásom során, és az utóbbi három évben SOKSZOR ÖRÜLTEM ANNAK, HOGY TISZTA VAGYOK!!!
MA IS ÖRÜLÖK NEKI! _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
|
Elküldve: Kedd. Aug. 21, 2007 8:43 am Hozzászólás témája: kérdés |
|
|
KEDVES MINDENKI, AKI EZEKET A SOROKAT OLVASSA!
HA VAN KEDVETEK, LÉGYSZI JELEZZETEK VISSZA NEKÜNK, HOGY TUDJUK, NEM CSAK mibwalker ÉS kircsi (AZAZ MI) TÁRSALGUNK EGYMÁSSAL! SZÍVESEN OLVASNÁM A GONDOLATAITOKAT!
KÖSZI,  _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Szer. Aug. 22, 2007 3:09 am Hozzászólás témája: Re: kérdés |
|
|
| Sziasztok, en is orulnek, ha tobben is leirnak a velemenyuket errol a temarol. Gondolom, neha minden leallt ember elgondolkodik ezen. Kircsi hozzaszolasaban nagyon tetszett, hogy nem azt irta, hogy csak ilyen vagy csak olyan tisztasag letezik, hanem hogy mindenki a maga utjat jarja, es talalja meg, hogy szamara mit is jelent a tisztasag, es hol szab hatarokat. Most megyek aludni, kesobb majd hozzaszolok meg ehhez a temahoz. Es varom BARKINEK a velemenyet! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
|
Elküldve: Hétf. Aug. 27, 2007 7:05 pm Hozzászólás témája: balcsi |
|
|
Sziasztok!!!
Szia mibwalker! Régóta nem írtál (magadhoz képest , de nem baj, biztosan akadt jobb dolgod, vagy nem??!!
Vasárnap végre lejutottam a Balcsira és jó nagyot pancsiztam!!! Annyira szupi volt! Talán gyerekkoromban élveztem ennyire utoljára... Szombat éjjel vadkemping, hálózsákban-alvás a szabad ég alatt, ilyet még nem csináltam...csak azért nem volt jó, mert éjjel belénkbotlott a tulaj lánya, aki ugyan nem balhézott, viszont kérte, hogy reggel lépjünk le, mert a szülei lehet, hogy nem lesznek ennyire toleránsak na és én innentől eléggé nyugtalanul-, félálomban tudtam csak aludni... Tegnap éjjel már "legálisan", hivatalosan kempingeztünk, recepció, mínusz 6000 Ft hármunknak, semmi izgi. De a Balcsi olyan kedves volt és tiszta!!! Pancsi-pancsi, hurrá!!!
Üdv, jó hetet! _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Hétf. Aug. 27, 2007 10:33 pm Hozzászólás témája: Re: balcsi |
|
|
Szia Kircsi, tenyleg reg nem irtam - reszben a "jobb dologom" miatt, reszben az elfoglaltsagaim miatt. Orulok, hogy jo volt a Balcsin, es nagyon el tudom kepzelni. A kedvenc helyem Magyarorszagon. Anyagos korom elott Balaton-fuggo voltam, es volt, hogy meg februarban is furodtem, de marciusban mar siman. A vadkempingezes is nagyon jo. Kar, hogy a tulaj kicsit belekutyult nektek, de legalabb kiprobaltad. Legkozelebb elmehettek olyan "vad" helyre, ahol nincs tulaj.
Hetvegen en is gyonyoru helyeken jartam a "serra gaucha"-ban. Lattunk egy oriasi vizesest, amely igazan lenyugozott. Nehez szavakban visszaadni. Jovo hetvegen meg vadkempingezni keszulunk egy kanyonban.
Voltal szabin iden? Hogy allsz a sporttal?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
olaszy
|
Elküldve: Csüt. Aug. 30, 2007 9:35 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Sziasztok! Csak jelzem -a kérésetekre- hogy szoktam látogatni olvasni a fórumot, csak a hozzászóláshoz nem mindig van időm mostanában. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|