|
Megálló Csoport Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
mibwalker
|
Elküldve: Pént. Aug. 31, 2007 2:48 am Hozzászólás témája: ... |
|
|
Szia Olaszy, koszi, hogy jeleztel. Orulok, ha olvassak az emberek a forumot, meg akkor is, ha nem irnak. Ha eppen idod es kedved lesz, ugy is tudom, hogy irni fogsz.
Kedd este voltam sorozni az angol tanitvanyaimmal, es kicsit meg be is rugtam (na, azert nem veszesen). Nem eloszor es nem utoljara fordult elo, es nincs tole lelkiismeret-furdalasom. Erdekes, hogy ezt minden tovabbi nelkul megteszem, mig egy fuves cigi elszivasa utan nem biztos, hogy el tudnek szamolni magammal. Ugye, ez nem teljesen logikus? Gondolkodom rajta, miert van igy. Talan mert a sor tarsadalmilag teljesen elfogadott? Igen, talan mert azt latom, hogy a kornyezetemben idonkent szinte mindenki fogyaszt alkoholt, mig fuggo ismerosom alig van. Ettol valahogy ugy konyvelem el a dolgot, hogy az alkalmankenti alkoholfogyasztassal (nem hulla reszegsegig) siman egyutt lehet elni mindenfele karosodas nelkul. Talan elfelejtettem, hogy egy fuggonek eleg kockazatos ilyet mondani? Megis azt hiszem, hogy nincs vele gond, mert ha hajlamos lennek ra, mar raszoktam volna. Szerintem elfogadtam, hogy ennek mas a hatasa, mint az altalam fogyasztott kabitoszereknek, ezert nincsenek hasonlo elvarasaim. Drogot iskolaban is, munkaban is es barhol fogyasztottam, mert nelkule nem igazan voltam mukodokepes. Most eszembe nem jutna munkahelyen vagy esetleg sportolas kozben alkoholt inni. De ha neha (eleg ritkan) elmegyek bulizni, es utana mar nincs dolgom aznap, akkor nem erzem ugy, hogy problema lenne.
Ha valakinek van errol valami velemenye, szivesen veszem. Amugy eleg jol vagyok mostanaban, bar kicsit stresszel, hogy a munkahelyemen valtozasok vannak a projekteken, es nincs kizarva, hogy attesznek egy masikra. En pedig maradni szeretnek a jelenlegin. Most azt probalom elerni, hogyha esetleg athelyeznek, azt ne egybol negativumkent ertekeljem, hanem megprobaljam megtalalni a jo oldalait. Az, hogy a jelenlegi projektemet szeretem, egyaltalan nem jelenti azt, hogy a tobbi kevesbe lenne jo. Inkabb csak az van bennem, hogy a mostanit mar ismerem, vannak benne eredmenyeim, osszeszoktam a tarsaimmal, szoval nagyjabol "otthon erzem magam" benne. Ha athelyeznek egy masikra, csomo dolgot az elejerol kell megtanulni, kozben benazhatok, lehet, hogy a tarsaim nem lesznek olyan jofejek, mint a mostaniak, stb. De nekem sokkal rugalmasabbnak es batrabbnak kellene lennem annal, mint hogy ilyen dolgok izgassanak. Es adott helyzetben szerintem leszek is, csak most erzem egy kicsit a stresszt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Pént. Aug. 31, 2007 11:44 am Hozzászólás témája: ... |
|
|
Sziasztok, szia mibwalker!
Most nem tudok sokat írni, a kérdésedre a válaszom tulajdonképpen benne volt abban a múltkori kis esszében, amikor ezt a témát fejtegettem a saját tapasztalataimon keresztül.
Idézem: "- sok éve leálltak és alkalmankét fogyasztanak (NEM hercsit, természetesen), de tudják irányítani az életüket, dolgoznak, stb."
Akkor ezt egy kategóriaként említettem, de azért nem akarlak én besorolni téged sehová! Majd te sorolod, ha akarod ... Én nem tudom, hogy neked gáz-e, ha iszol. Pár éve ugyanúgy gondolkodtam, mint te, most meg az van, hogy nem fogyasztok sem alkoholt, se mást, és JÓL ÉRZEM MAGAM A BŐRÖMBEN!
Abból, ha semmit sem fogyasztok (a napi kaján és vizen kívül , semmi baj sem származhat, az tuti!
Jó hétvégét!!! _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Hétf. Szept. 03, 2007 12:52 pm Hozzászólás témája: Tenger |
|
|
Sziasztok! Remelem, jo volt a hetvegetek. Az enyem nagyon, bar vegulis nem oda mentunk, ahova terveztuk. A kanyonok helyett a tengernel jartunk a nemet baratnommel, es ott csodaltuk a sziklakat, es nagyon jokat usztunk a baromi nagy hullamokban. Vegre talaltam egy embert, aki nem riad meg a hideg viztol, es hozzam hasonloan elvezi a hullamokat. Lehet, hogy ehhez europainak kell lenni?
Amugy gyonyoru a tenger ilyenkor, telen. Alig van ember, igy sokkal jobban lehet elvezni a termeszet szepsegeit. Szamomra van valami olyan hangulata, amihez hasonlot csak nagyon regen a Balatonnal ereztem. Nehez leirni, hogy mi ez, de valami olyasmi, ami ertelmet ad az eletnek. Ha nezem a naplementet a tengernel, kicsit hasonloan erzem magam, mintha be lennek allva, csak utana nem leszek rosszul. Sot, energiat ad a hetkoznapokhoz is. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
olaszy
|
Elküldve: Szer. Szept. 05, 2007 1:45 pm Hozzászólás témája: ... |
|
|
ÜDV, JÓ HETET MINDENKINEK!!!
ESERNYŐS-ESŐKABIS-GUMICSIZMÁS SZÉP NAPOT! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Szer. Szept. 05, 2007 1:48 pm Hozzászólás témája: ... |
|
|
MÉGEGYSZER ÜDV MINDENKINEK, az előző hozzászólást is én írtam ám, csak véletlenül "olaszy" belépve maradt és én meg szintén véletlenül írtam "olaszyként"  _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Szer. Szept. 05, 2007 2:21 pm Hozzászólás témája: ... |
|
|
Szia kircsi-olaszy es minden olvaso! Ezek szerint vege a kanikulatoknak? Valoszinuleg atjott hozzank. En nagyon szeretem ezt a hoseget, csak ehhez a gyors idojaras-valtozashoz nehezen tudok hozzaszokni. Megint megbetegedtem tole, de talan kicsit kimeletesebben mint multkor. Remelem, mostmar jovo telig marad a kanikula.
Jol telik a hetetek? Az enyem iszonyu zsufolt, a szokasosnal is tobb feladattal. Tegnap emiatt elegge bennem volt a stressz, es tudom, hogy ugy viselkedtem, ahogy nem kellett volna. Persze elsosorban nem a kornyezetemnek volt rossz, hanem nekem. Neha meg felszinre tor bennem az "europai ver", ami azt diktalja, hogy ha muszaj mindennek hatarido elott, a leheto legjobb minosegben elkeszulnie, es ha barmi akadalyozni probal ebben, nem tudok nyugodt maradni. Szerencsere mar rengeteget fejlodtem ezen a teren, igy ugy erzem, a tegnapi nap csak egy kis botlas volt a stressz teren. Ma visszaalltam normalisba, es probalom ezt tartani a jovoben is.
Tenyleg, ti hogy alltok a stresszel? Ha tobb dolgotok van annal, mint amit el tudtok vegezni, hogy szoktatok reagalni? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Pént. Szept. 07, 2007 2:50 am Hozzászólás témája: ... |
|
|
Nalunk vegetert a het (honap munkaszuneti nap). Eleg faraszto volt, de valoszinuleg leginkabb azert, mert tenyleg megbetegedtem. Meg a helyieknek is betesz ez a gyors idojaras-valtozas, aki pedig nem itt nott fel, aligha veszeli at. A nemet baratnom szinte velem egyszerre lett beteg mar masodszorra. Az a baj, hogy en nem hiszem el, hogy tenyleg beteg vagyok, es hogy olyankor pihenni kene, igy nemcsak melobol nem mulasztottam semmit, de meg edzesre is elmentem, mert ugy ereztem, olyan "puhany" lennek, ha egy kis hoemelkedes meg furcsa erzes mar el tudna tantoritani. Most azon gondolkoztam (fel is hivtam egy baratomat tanacsot kerni), hogy ha holnap is szeretnek menni futni, akkor az a jobb, ha most beveszek lazcsillapitot, vagy jobb hagyni a lazat, mert az hamarabb legyozi a betegseget. A baratom meg azt mondta, hogy ne menjek futni holnap. Milyen fura, nem?
Asszem, megprobalom. Most talan nem akkor vagyok igazan eros, ha barmilyen szarullet ellenere is elmegyek, hanem akkor, ha kepes vagyok legyozni ezt az eszmeletlen teljesitmeny iranti vagyat. Ha egy napot (vagy akar kettot) kihagyok, meg nem fogok se ellustulni, se elhizni, stb. Es talan tenyleg rontana az allapotomon ha igy elmennek futni, ami pedig azt eredmenyezne, hogy meg tobb idot kell sport nelkul toltenem. Szoval most megprobalok felnottkent viselkedni, es a baratom tanacsara (meg a jozan eszemre) hallgatni. Meg kell hagyni: eleg nehez.
Kircsi, amikor te kb. 3 eve voltal tiszta, benned is volt valami ilyen tulzott teljesitmeny-centrikussag? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
|
Elküldve: Hétf. Szept. 10, 2007 8:21 am Hozzászólás témája: ... |
|
|
Szia mib!
Persze, hogy volt!!! Amikor a soraidat olvasom, mintha visszautaznék a múltba... SZERINTEM ez ugyanolyan függőség, bármilyen durván hangzik is. Nézd meg a fontossági sorrendeket az életedben! Szerintem nem az a gyengeség, ha betegen nem mégy el futni 1-2 napot, hanem az, hogy NEM MERED MEGHOZNI EZT A DÖNTÉST! Azért merek így véleményt alkotni, mert ugyanígy működtem a leállás után évekig, mint Te.
Ami sokkal nehezebb dolog, és jelenleg ezen dolgozom, az megtalálni a középutat! Nem ellustulni a sportban (én ellustultam, sajnos), de nem is fanatikusan nyomni azt... Ez tök nehéz. Ma pl. felkeltem reggel, de eldöntöttem, hogy mégsem megyek aerobic-ra, mert nagyon fáj a derekam az előző 3 nap edzéseitől, és TAPASZTALATBÓL tudom, hogy ilyenkor pihi kell neki, nincs mese. Próbálok ráállni a heti 3-4 alkalomra.
AMÚGY LEGYEN JÓ HETED! Gyógyulj meg!  _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Kedd. Szept. 11, 2007 4:03 am Hozzászólás témája: ... |
|
|
Szia Kircsi, lehet, hogy tenyleg fuggoseg.
Penteken nagyon lazas voltam, igy fel se merult komolyan a futas gondolata, szombaton is meg kis lazzal ebredtem meg fajt a tudom a kohogestol, ennek ellenere delutan mar lefutottam 10 km-t, es utana _komolyan_ jobban voltam, csak az eredmeny volt eleg szar. Vasarnap 2 perccel jobbat futottam, aztan elhataroztam, hogy hetfon kora reggel megyek, amikor meg nincs kanikula, hogy produkaljak valami jo eredmenyt. Hat, tok bena lett megint, mert meg mindig nem kapok levegot az orromon, es tovabbra is faj kicsit a kohoges. Szerintem emiatt nem ment gyorsabban. A jo eredmenyhez meg kell varni, amig egeszseges leszek. Amugy a hetfo elvileg nem futos nap, hanem konditermes, igy este ott is vegigcsinaltam meg ket ora edzest. Normalis esetben egy nap nem szoktam futni is meg konditermezni is, a mai nap kivetel volt. Holnap csak futas lesz a kanikulaban (delben van a futoidom, de ha jobban belemegyunk a nyarba, talan lecserelem reggelre).
Nem tudom egyebkent, hogy teljesitmeny- vagy endorfinfuggo vagyok-e. Talan mindketto, mert a meloban is nagyon hajtok, a tanulasban is, es egy ideje a gitarozasban is. De talan a sport van mindenek elott. Hogy miert? Regebben foleg a szepseg miatt, (nehogy meghizzak, stb) idovel elkezdtem elvezni a jo fizikai eronletet, most meg egy ideje azt latom, hogy a sport az agyamat is felfrissiti, es minden egyebhez is erot es kitartast biztosit. Neha kerdezik, hogy hogy birok ennyit melozni, es tok egyertelmu, hogy a sport jotekony hatasa vegett. Szerinted ez koros? Igazabol en nem akarom, hogy elmuljon a napi sportolasi igenyem, de az azert jo lenne, ha nem lenne bennem ez a "mindenaron" dolog. Szerinted ennek koze van a korabbi drogfuggosegemhez? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Csüt. Szept. 13, 2007 2:30 am Hozzászólás témája: ... |
|
|
Sziasztok! Lassan sportnaplora kezd hasonlitani ez a topik. Ugyan nem ez a celom, de azt meg leirom, hogy tegnap sikerult a deli kanikulaban a napon lefutni a 10 km-t. Gondolkodtam, hogy inkabb a kora reggeli orakat kene elonyben reszesiteni a futas szempontjabol, de ket okot talaltam a deli futasra: 1. olyan erzest ad, hogy aki erre kepes, az barmire kepes , 2. olyan szep szinem lett a naptol, hogy meg a brazilok is megirigyelhetik. Ha jobban belemegyunk a nyarba, talan majd atvaltok reggelre - meglatom.
Amugy altalanossaban az utobbi napokban (kb. masfel hetben) ugy erzem, elkezdtem romlani a stressz teren. Elotte egesz hosszu ideig folytattam viszonylag stresszmentes eletet, es meg a munkahelyen is alig idegeskedtem. Nem tudom, miert kezdtem el romlani. Ma vettem ezt igazan eszre, amikor nem mukodott egy olyan dolog, amirol azt hittem, hogy kb. ketperces munka lesz. Olyan feszult lettem, hogy majdnem a gyomrom fajt, pedig megcsak nem is surgetett senki. Egyik baratomtol kerdeztem ICQ-n, hogy tudja-e a megoldast. Nem tudta, de elkezdte keresni a google-ben, es egy percen belul kuldott egy linket, ami az altalam korabban hasznalt modszernel is sokkal egyszerubbet es gyorsabbat javasolt. En megcsak arra se voltam kepes, hogy magam keressem a google-ban, mert azt hittem, ugyse talalnam meg hamar, es mar reg tul akartam lenni rajta, hogy mas feladatokat csinalhassak.
Nos, ilyennek SOHA nem lenne szabad lennem! Elo fog fordulni hasonlo helyzet maskor is, ez elkerulhetetlen. De hogy hogy reagalok, az csak rajtam mulik (nem?). Soha senki nem surgetett es nem cseszegetett, igy meg azt se mondhatom, hogy a kornyezet hatasa. Tenyleg nem tudom, miert vagyok ilyen mostanaban, de megprobalok ra jobban odafigyelni. Meglatjuk, hogy ez eleg lesz-e. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
|
Elküldve: Pént. Szept. 14, 2007 3:21 pm Hozzászólás témája: futás |
|
|
Kedves mibwalker!
Isten'őrizz, hogy bármiféle diagnózist állítsak fel rólad , de a véleményemet kérdezed, ezért válaszolok:
UGYANÚGY VISZONYULTAM A SPORTHOZ A LEÁLLÁSOM ELSŐ ÉVEIBEN, MINT TE! A BŐRÖMÖN ÉRZEM MINDEN GONDOLATODAT, AMIT A TÉMÁRÓL ÍRSZ! EZ MÉG NEM JELENTI AZT, HOGY UGYANAZ TÖRTÉNIK MOST VELED, AMI VELEM TÖRTÉNT, DE MINDENKÉPP RENDKÍVÜL HASONLÓ!
Én erre azt tudom elmondani(leírni) neked, amit én tapasztaltam ezzel kapcsolatban, és ahogy visszatekintve látom magam:
Egyszerűen NEM VOLT MÁS az életemben a munkán és a futáson kívül, így ezekre kattantam rá, robot-szerűen, vakon. Persze akkor ezt nem láttam így, amíg benne voltam, de amikor bejött az életembe a SZERELEM (nem tudom hogyan fért be az előzőek közé , akkor KINYÍLT A VILÁG. A munka és a sport is megmaradt, de NEM KÉNYSZERESEN, nem volt bűntudatom, ha csak heti 3-4 alkalommal futottam, és ha netán beteg lettem (nagyon ritkán, éppen a jó állóképességnek köszönhetően), akkor otthon tudtam maradni! Ez egyébként fontos, biztos hallottál a szívizom-gyulladásról, vagy arról, amikor a láz ráhúzódik a szívre, mert megerőlteted a legyengült szervezetet!
Persze az már egy köv. téma, hogy én belustultam, és most elég lassan jön vissza a kondícióm, meg a plusz kilók is kapaszkodnak belém nagyon , de szerintem LEHET TÖREKEDNI KÖZÉPÚTRA!
Máskülönben biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb a te életedbe is be fog jönni valami/valaki, ami egy kicsit a helyére zökkenti majd a fene nagy sportmániádat ) Persze vannak, akik így öregednek meg, 70 évesen marathont futnak... KI TUDJA??? KÖZHELY: A SORS ÚTJAI KIFÜRKÉSZHETETLENEK...
Én fatalista vagyok, hiszem, hogy semmi sem véletlen... ha most futnod kell, mert annak van ideje, akkor fuss! Lehet, hogy egyszer leállsz, mint Forest Gump.
Minden jót, _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Szomb. Szept. 15, 2007 3:09 pm Hozzászólás témája: ... |
|
|
Szia Kircsi!
Nagyon orulok, hogy leirtad a velemenyedet. Ugy gondolom, ez a tema mar onmagaban megerte, hogy megnyitottam ezt a topikot. Mig korabban ugy ereztem, hogy nagyon jofej vagyok, hogy ennyit sportolok, es ez bizonyitja leginkabb az akarateromet, mostmar latom, hogy ez inkabb egy kicsit fuggoseg-szeru, es nem a legeslegjobb dolog, amivel kitoltheti az ember az idejet (legalabbis nem ilyen mertekben). Es lehet, hogy furcsan hangzik, de nagyon orulok, hogy ennek mostmar tudataban vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy mostantol kevesebbet fogok sportolni, de ha bejon valami "jobb", azt nem "idorablokent" fogom elutasitani.
Irtad, hogy te azert futottal es dolgoztal annyit, mert nem volt mas. Hat, ez nalam is kicsit igy van. Nekem van a munka, a kulonmunka, a sport, a tanulas es a gitarozas, amik kitoltik a mindennapjaimat. (Valtozatossagkent 2-3 hetente hetvegeken el szoktam utazni valahova.) Valoszinuleg azert csinalom ezeket, mert egyreszt ugy erzem, onmagaban mindegyik jo dolog, masreszt viszont nem nagyon van jobb. De egyelore azt hiszem, jol van ez igy. Ha gorcsosen torekenek arra, hogy valami jobbat talaljak, szerintem pont az ellenkezojet eredmenyezne. Igy nyitva allok (valamelyest) uj es jobb dolgokra, de nem keresem oket szandekosan.
Amugy bulizni szoktam jarni neha. Igaz, mindig csak akkor megyek, ha hivnak, de en nem keresem az alkalmakat, es nem szervezek magamtol. Csutortokon is voltam, aminek kovekezteben szinte semmit nem aludtam, es ugy mentem penteken dolgozni. Eleg nehez volt, a nap vegere mar nagyon elfaradtam, de ugy ereztem, ezt magamnak koszonhetem, tehat nincs jogom se reklamalni, se elobb lelepni, se elhalasztani a meloimat. Igy megcsinaltam mindent, es a vegen meg a ket ora konditermi edzest se hagytam ki (igaz, ugy ereztem, nem sok hianyzott az ajulashoz. )
Most pedig indulok mindart futni. Most is del van (majdnem) es sut a nap, de nincs annyira meleg, mint az elmult ket hetben. Jo, azert fazni nem fogok, viszont olyan szep barna borom lesz, mintha brazil lennek. (Mostmar csak a szememet kene atfesteni. ) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Szomb. Szept. 15, 2007 3:15 pm Hozzászólás témája: 3 ev |
|
|
Unnepelyesen bejelentem, hogy ma pontosan 3 eve vagyok tiszta.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
|
Elküldve: Hétf. Szept. 17, 2007 1:29 pm Hozzászólás témája: GRATULÁCIÓÓÓÓ |
|
|
BRAVÓ!!! GRATULÁLOK!!! (Bocs, hogy 2 nap késéssel, de csak most látogattam ide a fórumra:-)
 _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Kedd. Szept. 18, 2007 3:53 am Hozzászólás témája: Koszi :-) |
|
|
Koszonom a gratulaciot. Azt hiszem, tenyleg megerdemlem. Bar meg kell hagyni, abszolut nem erzem ugy, hogy mostmar minden 100%-ig OK. Amikor anyagoztam, azt hittem, aki 3 eve tiszta, az mar a paradicsomban erzi magat. Hat, en ettol messze vagyok, de igyekszem nem reklamalni (bar neha nehez).
Ma amugy kicsit jobb napom volt mint a hetvegen - talan mert megtartottam eletem harmadik portugal nyelvu eloadasat, es tok jol sikerult. Igaz, olyan temabol tartottam, amiben elegge otthon vagyok, meg elotte irtam dokumentaciot, igy a szokincs mar nagyjabol megvolt. De akkor is jo. Meg az is jo volt, hogy egyik "videki" baratom, akire csomot gondoltam hetvegen, ma megkerdezte ICQ-n, hogy hogy vagyok. Gratulalt a 3 evemhez is. O az egyetlen brazil emberke, aki ugy igazan ismeri a multamat. Van meg egy-ketto (eleg keves), akinek beszeltem az anyagrol, de nagyjabol annyit fognak fel, hogy drogoztam, aztan abbahagytam, most meg elem az eletemet mint mindenki mas. En meg nem erzem nagy szukseget, hogy tul sok embert beavassak a reszletekbe, mert aki sose volt fuggo, tenyleg nehezen tudja elkepzelni a helyzetet. De orulok, hogy legalabb egy ember van, akivel errol is beszelhetek. Sokkal jobb, mintha egy se lenne.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|