Index Rólam Szukák Kanok Elérhetoség Kedvencek
From me

Keves Látogató !
Az én kis történetem azzal kezdődött, hogy egy barátnőm fehér törpe uszkárja hosszabb ideig nálunk vendégeskedett... beleszerettem a fajtába, és a férjem mivel látta az én lelkesedésemet, hozzásegített egy tüneményes apricot fiúcska birtoklásához.Ő volt Gézengúz Borzy és a szerelem kölcsönös lett. Olyannyira, hogy a tenyésztő (Császár Gabriella) szeme láttára a kutya választott ki engem.Felkéredzkedett az ölembe, és ott elaludt! Nos ez volt a kezdet... elkezdtem kutyakiállításokra járni, ismerkedni a kutyásokkal, szóval kutyássá válni.Ez volt 1985. nyarán.

A többi a szokásos történet. Borzyka első fedezéséből egy kisfiú hozzánk került, Teddyvel ugyanúgy végig jártuk a Hungária Championig az utat, mint Borzykával. Majd a házhoz került Titi, aki az addigi elődök után a legsikeresebb ivadéka volt Borzynak. Jöttek Titi gyerekei és én még mindig nem éreztem eléggé felkészültnek magam ahhoz, hogy saját magam kezdjek neki a tenyésztésnek... egy véletlen segített megadni a végső lökést. A véletlen nekem adta Fannyt, aki első uszkárlányként költözött be a szivembe, és az otthonomba, de ez egy másik történet. Fanny első "férje" Alex volt, Borzy fia és nagyon szép babáik lettek. Legeredményesebb fiuk Sun of Dixieland Amber Light (Berci) fiatal Európa Győztes lett, és hazai kiállításokon is nagyon szépen szerepelt. Hungária Champion, és többszörös CACIB valamint BOB címeket nyert. Fanny következő "férje" Titi lett, és ebből az alomból van két olyan kutya is, aki Interchampion, sőt Dini multichampion is, hiszen öt ország championja. Köszönet a gazdiknak, akik időt, fáradságot és anyagiakat nem kímélve járták a kutyakiállításokat, hogy ezeket a szép eredményeket produkálják! És itt vált ketté tulajdonképp a közép és a törpe vonal kennelem történetében.

Az a kis leány, akit megtartottam, törpe méret lett, és neki mindhárom alom létrehozásánál természetesen törpe fedezőkant kerestem. Az első alomból egy kis kant, Csírót tartottam meg, aki Szabó Adrienne-nek hála sok külföldi kiállításra is eljutott, így négy ország Championja, és Interchampion címekkel büszkélkedhet. A második alomból egy kislányt, Debbyt tartottam a legígéretesebbnek, ő is elérte az Interchampion címet. Mostmár Debby gyerekein a sor, hogy bizonyítsanak, jól döntött az, aki a Sun of Dixieland kennelből származó apricot törpe kiskutyának gazdája akart lenni...

Köszönöm minden gazdinak és mindenkinek, aki segítséget nyújtott munkám beteljesítéséhez!Baliczkiné Téri Piroska